KAYMAKAM KARABULUT 'AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLMAK ÖNEMLİ'

Gündem 27.02.2021 - 11:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KAYMAKAM KARABULUT 'AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLMAK ÖNEMLİ'

Kaymakam Cengiz Karabulut Sivil Savunma günü dolayısı ile mesaj yayınladı. Kaymakam Karabulut “Sivil savunma devletimizin, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığı, yardım ve katkılarının yanı sıra kurumlar arası eşgüdümle yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşların gerekli duyarlılığı göstereceğine ve AFAD gönüllüsü olmak istediğine inanıyorum” dedi.

Kaymakam Cengiz Karabulut Sivil Savunma günü dolayısı ile mesaj yayınladı.  Sivil savunma desteklenmeli Kaymakam Karabulut “1959 yılında, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bugünkü Sivil Savunma teşkilat ve faaliyetlerini düzenleyen Sivil Savunma Kanunu yürürlüğe konulmuş ve 1988 yılında 28 Şubat günü, Sivil Savunma Günü olarak kabul edilmiştir. Sivil savunma; düşman saldırıları ve afet halinde halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi için yapılacak her türlü silahsız, koruyucu, kurtarıcı önlem ve çabalara verilen addır. Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi, ilköğretimden başlayarak sivil savunma eğitimine önem verilmesi, kamu ya da özel tüm kurum ve kuruluşlarımızda sivil savunma eğitimine süreklilik kazandırılması, bu etkinliklerin uygulamalı çalışmalarla desteklenmesi zorunluluğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Günümüzde evrensel bir boyut kazanan sivil savunma hizmetlerine verilen önem, toplumlar için çağdaşlık seviyesinin bir göstergesi durumuna gelmiştir. Sivil Savunmaya verilen önem, insana verilen değerin göstergelerindendir Kaymakam Karabulut “ Yaşadığımız doğal afetler çok üzücü sonuçlarıyla, çağdaş bir sivil savunma sisteminin gerekliliğini, eleman ve teknik donanım eksikliklerinin giderilmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesinin geleceğimiz açısından taşıdığı önemi her zaman ortaya koymuştur. Kendimizin, ailemizin ve çevremizdeki insanların canını, hayatını ve malını korumak ve kurtarmak adına yapılacak insani hizmetlerin vermiş olduğu heyecan ve duyguların yaşanabilmesine imkân tanımak elimizdedir. Bu imkânın en kısa yolu ise sivil savunmanın içinde olmaktır, bunun içinde sivil savunma' ya gönüllü olmak yeterlidir. Halkımızın savaşta, doğal afetlerde ve günlük hayatında kendisini tehdit eden tehlikelere karşı, sivil savunma tedbirleri bir güvence ve sigortadır. AFAD gönüllüsü olmak önemlidir Kaymakam Karabulut “Sivil savunma devletimizin, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığı, yardım ve katkılarının yanı sıra kurumlar arası eşgüdümle yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşların gerekli duyarlılığı göstereceğine ve AFAD gönüllüsü olmak istediğine inanıyorum. Sivil Savunma Günü nedeniyle ülkemizin her türlü felaketten uzak, barış içinde mutlu ve huzurlu günler geçirmesini temenni ederek, tüm vatandaşlarımızın ve AFAD çalışanlarımızın Sivil Savunma Gününü kutlarım”dedi.  Kaymakam Cengiz KARABULUT, yayınladığı mesajda özellikle AFAD gönüllülerine dikkat çekerken aynı zamanda Dernek yöneticileri ile online toplantı gerçekleştiren Kaymakam Karabulut, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin KOÇAK'ı makamında ağırladı.
Kaymakam Cengiz Karabulut Sivil Savunma günü dolayısı ile mesaj yayınladı. Kaymakam Karabulut “Sivil savunma devletimizin, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığı, yardım ve katkılarının yanı sıra kurumlar arası eşgüdümle yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşların gerekli duyarlılığı göstereceğine ve AFAD gönüllüsü olmak istediğine inanıyorum” dedi.

Kaymakam Cengiz Karabulut Sivil Savunma günü dolayısı ile mesaj yayınladı. 

Sivil savunma desteklenmeli
Kaymakam Karabulut “1959 yılında, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bugünkü Sivil Savunma teşkilat ve faaliyetlerini düzenleyen Sivil Savunma Kanunu yürürlüğe konulmuş ve 1988 yılında 28 Şubat günü, Sivil Savunma Günü olarak kabul edilmiştir. Sivil savunma; düşman saldırıları ve afet halinde halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi için yapılacak her türlü silahsız, koruyucu, kurtarıcı önlem ve çabalara verilen addır.

Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi, ilköğretimden başlayarak sivil savunma eğitimine önem verilmesi, kamu ya da özel tüm kurum ve kuruluşlarımızda sivil savunma eğitimine süreklilik kazandırılması, bu etkinliklerin uygulamalı çalışmalarla desteklenmesi zorunluluğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Günümüzde evrensel bir boyut kazanan sivil savunma hizmetlerine verilen önem, toplumlar için çağdaşlık seviyesinin bir göstergesi durumuna gelmiştir.

Sivil Savunmaya verilen önem, insana verilen değerin göstergelerindendir
Kaymakam Karabulut “ Yaşadığımız doğal afetler çok üzücü sonuçlarıyla, çağdaş bir sivil savunma sisteminin gerekliliğini, eleman ve teknik donanım eksikliklerinin giderilmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesinin geleceğimiz açısından taşıdığı önemi her zaman ortaya koymuştur. Kendimizin, ailemizin ve çevremizdeki insanların canını, hayatını ve malını korumak ve kurtarmak adına yapılacak insani hizmetlerin vermiş olduğu heyecan ve duyguların yaşanabilmesine imkân tanımak elimizdedir. Bu imkânın en kısa yolu ise sivil savunmanın içinde olmaktır, bunun içinde sivil savunma' ya gönüllü olmak yeterlidir. Halkımızın savaşta, doğal afetlerde ve günlük hayatında kendisini tehdit eden tehlikelere karşı, sivil savunma tedbirleri bir güvence ve sigortadır.

AFAD gönüllüsü olmak önemlidir
Kaymakam Karabulut “Sivil savunma devletimizin, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığı, yardım ve katkılarının yanı sıra kurumlar arası eşgüdümle yürütülmesi gereken hizmetlerdir. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşların gerekli duyarlılığı göstereceğine ve AFAD gönüllüsü olmak istediğine inanıyorum. Sivil Savunma Günü nedeniyle ülkemizin her türlü felaketten uzak, barış içinde mutlu ve huzurlu günler geçirmesini temenni ederek, tüm vatandaşlarımızın ve AFAD çalışanlarımızın Sivil Savunma Gününü kutlarım”dedi.

 Kaymakam Cengiz KARABULUT, yayınladığı mesajda özellikle AFAD gönüllülerine dikkat çekerken aynı zamanda Dernek yöneticileri ile online toplantı gerçekleştiren Kaymakam Karabulut, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin KOÇAK'ı makamında ağırladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.