LASTİK İŞ
ismail

KAYKAMAK KARABULUT'UN ÜSKÜDAR FACİASI MESAJI

Gündem 28.02.2021 - 15:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KAYKAMAK KARABULUT'UN ÜSKÜDAR FACİASI MESAJI

1 Mart 1958'de İzmit Körfezi'nde yüzlerce kişinin can verdiği tarihin en büyük deniz kazasını; ‘’Üsküdar Vapuru’’ Faciasını üzülerek yad ediyoruz. Çoğunluğu öğrencilerden oluşan yüzlerce insanın can verdiği en büyük deniz faciası İzmit Körfezi’nde gerçekleşmesi hepimizi derin bir acıya boğmuştur.         Üç tarafı denizlerle çevrili güzel yurdumun böylesine acı bir tecrübeyle tarihe iz bırakmış olması denizcilik tarihinde de akıllarda kalacak büyük bir yaradır. Eğitim alabilmek için her gün deniz yolunu kullanan gencecik umutların birkaç dakikada sulara gömülmesi ülkemizde belki de başımızı önümüze eğdiren, kendimizi sorgulamamızı gerektiren ender felaketlerden biridir. Ancak günümüzün gerektirdiği bilim ve teknoloji koşullarını yakalayarak çok daha modern ve güvenli bir ulaşım ağına sahip olan Kocaeli, geleceğe umutlu bakmaktadır.        Bizleri derin bir üzüntüye boğan bu büyük felaketin 63.yıldönümüde hayatını kaybeden Üsküdar Faciası şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar dilerim.

1 Mart 1958'de İzmit Körfezi'nde yüzlerce kişinin can verdiği tarihin en büyük deniz kazasını; ‘’Üsküdar Vapuru’’ Faciasını üzülerek yad ediyoruz. Çoğunluğu öğrencilerden oluşan yüzlerce insanın can verdiği en büyük deniz faciası İzmit Körfezi’nde gerçekleşmesi hepimizi derin bir acıya boğmuştur.

        Üç tarafı denizlerle çevrili güzel yurdumun böylesine acı bir tecrübeyle tarihe iz bırakmış olması denizcilik tarihinde de akıllarda kalacak büyük bir yaradır. Eğitim alabilmek için her gün deniz yolunu kullanan gencecik umutların birkaç dakikada sulara gömülmesi ülkemizde belki de başımızı önümüze eğdiren, kendimizi sorgulamamızı gerektiren ender felaketlerden biridir. Ancak günümüzün gerektirdiği bilim ve teknoloji koşullarını yakalayarak çok daha modern ve güvenli bir ulaşım ağına sahip olan Kocaeli, geleceğe umutlu bakmaktadır.

       Bizleri derin bir üzüntüye boğan bu büyük felaketin 63.yıldönümüde hayatını kaybeden Üsküdar Faciası şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.