LASTİK İŞ

KAĞIT MÜZESİNDE İLK SERGİ

03.05.2017 - 18:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAĞIT MÜZESİNDE İLK SERGİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Seka Mehmet Ali Kağıtçı Müzesi’nde Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol’un Dünyada Seramik ve Fotoğraf Sergisi gerçekleştirildi.

İzmit’te, Seka Kağıt Müzesi’nde açılan “Dünyada Seramik” adlı fotoğraf ve seramik sergisinde sergilenen eserler beğeni topladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı destekleriyle düzenlenen sergi, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol’un ülkemizde ve Barcelona, Toledo, Torino, Limoges, Stockholm, Osaka, Glasgow, Pekin gibi dünyadaki önemli seramik ile ilgili yerlerde çektiği fotoğraflar ve Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden Hakan Öcel’in bu fotoğrafları fotokopi transfer metodu ile kendi seramik eserlerine aktardığı fotoğraf ve seramik eserlerden oluşan “Dünyada Seramik” konulu resim ve seramik sergisi Seka Kağıt Müzesi Sergi Salonu’nda açıldı.  15 Mayıs tarihine kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek serginin açılışına Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, Kocaeli Vali eski yardımcısı Mustafa Pekdemir, çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı. Sergi açılışında konuşan Rektör Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birçok işbirliğine imza attıklarını, Seka Kağıt Müzesi’nde yapılmasının da tarihi mekanın tanınması açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, sanatın dil, din, ırk tanımayan bir kavram olduğunu söyledi. Başkan Vekili Zekeriya Özak ise belediye olarak sanata ve sanatçıya her daim destek verdiklerini, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Demirkol sergi ile ilgili bilgiler verdi. 25 Fotoğraf 40 Seramik Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol ise yaptığı açıklamada sergide kullanılan 25 fotoğraf ve 40 seramiği 2004 yılından beri ülkemizde ve çeşitli ülkelerde seramik üzerine gezdiği müzelerden ve köylerden elde ettiğini söylerken sergini açılmasına destek olan Kocaeli Belediyesine teşekkürlerini sundu. Serginin açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri ülkemizden ve Barselona, Toledo, Torino, Limoges, Stockholm, Osaka, Glasgow, Pekin gibi dünyadaki seramik ile ilgili yerlerden çekilen fotoğrafları ve bu fotoğrafların aktarıldığı seramik eserleri inceledi. Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol’un seramik ile ilgili çektiği fotoğraflar ve Hakan Öcel’in bu fotoğrafları fotokopi transfer metodu ile kendi seramiklerine aktardığı fotoğraf ve seramik eserlerinden oluşan sergi 15 Mayıs’a kadar davetlilerine açık olacak. Sergide Hakan Öcel, fotokopi transfer metodu ile yaptığı resminin yer aldığı seramik eseri Rektör Hülagü’ye hediye etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Seka Mehmet Ali Kağıtçı Müzesi’nde Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol’un Dünyada Seramik ve Fotoğraf Sergisi gerçekleştirildi.

İzmit’te, Seka Kağıt Müzesi’nde açılan “Dünyada Seramik” adlı fotoğraf ve seramik sergisinde sergilenen eserler beğeni topladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı destekleriyle düzenlenen sergi, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol’un ülkemizde ve Barcelona, Toledo, Torino, Limoges, Stockholm, Osaka, Glasgow, Pekin gibi dünyadaki önemli seramik ile ilgili yerlerde çektiği fotoğraflar ve Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden Hakan Öcel’in bu fotoğrafları fotokopi transfer metodu ile kendi seramik eserlerine aktardığı fotoğraf ve seramik eserlerden oluşan “Dünyada Seramik” konulu resim ve seramik sergisi Seka Kağıt Müzesi Sergi Salonu’nda açıldı. 
15 Mayıs tarihine kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek serginin açılışına Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, Kocaeli Vali eski yardımcısı Mustafa Pekdemir, çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı.

Sergi açılışında konuşan Rektör Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birçok işbirliğine imza attıklarını, Seka Kağıt Müzesi’nde yapılmasının da tarihi mekanın tanınması açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, sanatın dil, din, ırk tanımayan bir kavram olduğunu söyledi. Başkan Vekili Zekeriya Özak ise belediye olarak sanata ve sanatçıya her daim destek verdiklerini, bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Demirkol sergi ile ilgili bilgiler verdi.

25 Fotoğraf 40 Seramik

Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol ise yaptığı açıklamada sergide kullanılan 25 fotoğraf ve 40 seramiği 2004 yılından beri ülkemizde ve çeşitli ülkelerde seramik üzerine gezdiği müzelerden ve köylerden elde ettiğini söylerken sergini açılmasına destek olan Kocaeli Belediyesine teşekkürlerini sundu.

Serginin açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri ülkemizden ve Barselona, Toledo, Torino, Limoges, Stockholm, Osaka, Glasgow, Pekin gibi dünyadaki seramik ile ilgili yerlerden çekilen fotoğrafları ve bu fotoğrafların aktarıldığı seramik eserleri inceledi.
Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol’un seramik ile ilgili çektiği fotoğraflar ve Hakan Öcel’in bu fotoğrafları fotokopi transfer metodu ile kendi seramiklerine aktardığı fotoğraf ve seramik eserlerinden oluşan sergi 15 Mayıs’a kadar davetlilerine açık olacak.
Sergide Hakan Öcel, fotokopi transfer metodu ile yaptığı resminin yer aldığı seramik eseri Rektör Hülagü’ye hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.