LASTİK İŞ

KADINA ŞİDDET SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Gündem 25.11.2019 - 17:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KADINA ŞİDDET SEMİNERİ DÜZENLENDİ

25 Kasım Kadına şiddet günü dolayısı ile Gölcük Sanat Galerisinde Kocaeli Baro Başkanlığı ile Gölcük Belediyesi tarafından kadına şiddetle mücadele semineri düzenlendi.

25 Kasım Kadına şiddet günü dolayısı ile Gölcük Sanat Galerisinde Kocaeli Baro Başkanlığı ile Gölcük Belediyesi tarafından kadına şiddetle mücadele semineri düzenlendi.  Düzenlenen seminere Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük Milli Eğitim müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral muhtarlar ve çok sayıda bayanlar katılım sağladılar.  HER TÜRLÜ ŞİDDET VAR Konferansta konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “Kocaeli barosunda başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyesi olarak görevim kapsamında maalesef kadına şiddet olayına çok tanık oldum. Burada şunu söylemek isterim şiddetin fiziksel olanı, sözlü olanı ekonomik olanı gibi her türlü şiddet var. Genele yaydığında maddi ve manevi şiddet var. Bizler her zaman bu şiddete karşı olarak tüm kadınlarımızla bir araya gelerek bu şiddet olayını tartışıyoruz. Buda çok güzel ve önemli bir gelişmedir. Fakat bu şiddet konusu ülkemizin gündeminde olması üzüntüyle karşılıyorum. Türkiye'nin gündeminde inşallah kadına şiddet bir an önce kalkacaktır” dedi.  Kocaeli Baro başkanı Bahar Gültekin Candemir; “kadına şiddet uluslararası anlaşmada toplumlaş uzlaşmada 1991 da bir ilme kazandı. Bizler şiddete karşı bir araya gelerek şiddeti tartışıyoruz. Ama bir türlü bu şiddetten vaz geçmiyoruz. Aile içerisinde şiddet, sokakta şiddet, çocuğa şiddet bunları ortadan kalkması için gayret gösteriyoruz. Fiziksel şiddet, ekonomi şiddet cinsel şiddet ve çoklu şiddetler vardır. Bu şiddet inşallah ortadan kalkacaktır” dedi.  EKONOMİK ŞİDDETTE VAR Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut; “uluslararası yapılan bir çalışmada kadına şiddet bertaraf edilmesi için bir çalışma yaptılar. Buda 1991 yılında uygulamaya geçti. Malumunuz olduğu üzere Türk toplumumuz İslami öncesi veya İslami sonrasında kadınlara verdiği değer kültürel bir garantördür. Türk Kadını Hakanının yanında on destekti. Hepinizin de bilindiği gibi annelerimiz ve kadınlarımız çok yüceltilmiş, cennet annelerimizin ayağının altında ibaresi kullanılmıştır. Maalesef günümüzde başta kadınlarımıza fiziksel şiddet olmak üzere ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet, gibi birçok şiddet çeşitleri var. Bu şiddet konusunda kamuoyunu bilinçlendirmesiyle ümit ediyorum toplumumuzda bu şiddet ortadan kalkacaktır” dedi.  Ardından şiddetle ilgili açıklama yapa Kocaeli Baro Avukatlarından Av. Sinem Serttürk ve Av. Hüseyin Sel'e teşekkür plaketleri verildi. Plaket merasimin ardından Kocaeli Baro Avukatları Av. Sinem Serttürk ve Av. Hüseyin Sel'e konuşmalarını yaparak programı sonlandırdılar. Fahri Haner
25 Kasım Kadına şiddet günü dolayısı ile Gölcük Sanat Galerisinde Kocaeli Baro Başkanlığı ile Gölcük Belediyesi tarafından kadına şiddetle mücadele semineri düzenlendi.

25 Kasım Kadına şiddet günü dolayısı ile Gölcük Sanat Galerisinde Kocaeli Baro Başkanlığı ile Gölcük Belediyesi tarafından kadına şiddetle mücadele semineri düzenlendi. 
Düzenlenen seminere Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük Milli Eğitim müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral muhtarlar ve çok sayıda bayanlar katılım sağladılar. 
HER TÜRLÜ ŞİDDET VAR
Konferansta konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “Kocaeli barosunda başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyesi olarak görevim kapsamında maalesef kadına şiddet olayına çok tanık oldum. Burada şunu söylemek isterim şiddetin fiziksel olanı, sözlü olanı ekonomik olanı gibi her türlü şiddet var. Genele yaydığında maddi ve manevi şiddet var. Bizler her zaman bu şiddete karşı olarak tüm kadınlarımızla bir araya gelerek bu şiddet olayını tartışıyoruz. Buda çok güzel ve önemli bir gelişmedir. Fakat bu şiddet konusu ülkemizin gündeminde olması üzüntüyle karşılıyorum. Türkiye'nin gündeminde inşallah kadına şiddet bir an önce kalkacaktır” dedi. 
Kocaeli Baro başkanı Bahar Gültekin Candemir; “kadına şiddet uluslararası anlaşmada toplumlaş uzlaşmada 1991 da bir ilme kazandı. Bizler şiddete karşı bir araya gelerek şiddeti tartışıyoruz. Ama bir türlü bu şiddetten vaz geçmiyoruz. Aile içerisinde şiddet, sokakta şiddet, çocuğa şiddet bunları ortadan kalkması için gayret gösteriyoruz. Fiziksel şiddet, ekonomi şiddet cinsel şiddet ve çoklu şiddetler vardır. Bu şiddet inşallah ortadan kalkacaktır” dedi. 
EKONOMİK ŞİDDETTE VAR
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut; “uluslararası yapılan bir çalışmada kadına şiddet bertaraf edilmesi için bir çalışma yaptılar. Buda 1991 yılında uygulamaya geçti. Malumunuz olduğu üzere Türk toplumumuz İslami öncesi veya İslami sonrasında kadınlara verdiği değer kültürel bir garantördür. Türk Kadını Hakanının yanında on destekti. Hepinizin de bilindiği gibi annelerimiz ve kadınlarımız çok yüceltilmiş, cennet annelerimizin ayağının altında ibaresi kullanılmıştır. Maalesef günümüzde başta kadınlarımıza fiziksel şiddet olmak üzere ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet, gibi birçok şiddet çeşitleri var. Bu şiddet konusunda kamuoyunu bilinçlendirmesiyle ümit ediyorum toplumumuzda bu şiddet ortadan kalkacaktır” dedi. 
Ardından şiddetle ilgili açıklama yapa Kocaeli Baro Avukatlarından Av. Sinem Serttürk ve Av. Hüseyin Sel'e teşekkür plaketleri verildi. Plaket merasimin ardından Kocaeli Baro Avukatları Av. Sinem Serttürk ve Av. Hüseyin Sel'e konuşmalarını yaparak programı sonlandırdılar.
Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.