LASTİK İŞ
ismail

KINALI KUZULARA KINA YAKILDI

10.05.2018 - 18:55, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KINALI KUZULARA KINA YAKILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde engelli bireyler için eğitim, istihdam, sporla rehabilitasyon, gezi, danışmanlık, bilgilendirme ve yönlendirme hizmetleri veriliyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Kocaeli genelinde yaşayan 120 engelli birey için “Temsili Askerlik Kına Gecesi” gerçekleştirdi.

Engelli bireylerin ailelerinin de katıldığı programda hem gurur hem de duygusal anlar bir arada yaşandı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Kocaeli İl Müdürü Bekir Yümnü, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mücahit Arslan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, il ve ilçe protokolü katıldı.    KONVOYDA KLASİK OTOMOBİLLER VARDI Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen engelli bireyler için asker uğurlama programı asker konvoyu ile başladı. Klasik otomobillerin de bulunduğu konvoyda şehir turu yapıldı, renkli anlar yaşandı. Temsili olarak 1 gün askerlik yapacak olan askerlerin mutlulukları gözlerinden okundu.  ASKER DUASI YAPILDI Kına gecesi öncesinde Cemil Meriç Engelsiz Yaşam merkezi öğrencileri ritim gösterisi yaptı. Ardından Engelli Birey Mustafa Karcı asker duası okudu. Karcı’nın duasına protokol ve aileler hep birlikte Amin dedi.  “SİZLER BİZİM BEREKET KAYNAĞIMIZSINIZ Duadan sonra “Sizleri çok seviyoruz, sizler bizim dünyamızın, yaşamımızın, hayatımızın, hayatımızın bereket kaynağısınız diyerek sözlerine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu” Sizlere değer veriyoruz, önemsiyoruz. Başta cumhurbaşkanımız sizi çok önemsiyor. Türkiye’de engelli kanunu ilk defa çıkaran Recep Tayyip Erdoğan’dır. Allah ondan razı olsun. Engelli aileler çocuklarının engelli olduğunu söylemekten utanırlardı. Ama şimdi, engelli kardeşlerimiz bizim gözbebeğimiz. Bizim baş tacımız, dünyamızın süsü. Hayatımızın bereketi olduklarına inanıyoruz. Onlara devlet olarak, belediyeler olarak ne kadar güzel bakarsak, onları hayata ne kadar güzel hazırlarsak, engelleri eğitimle aşabilirsek dünyamızı o kadar daha güzelleştireceğiz” dedi. ANNELER ASKERLERİNE KINA YAKTI Gecenin sonunda temsili olarak askerlik yapacak olan 120 askere, anneleri tarafından kına yakıldı. Kına yakılırken anneler ve askerler duygusal anlar yaşadı. Sevinç gözyaşlarının döküldüğü gecede engelli aileleri Büyükşehir Belediyesi’ne hayata geçirdiği anlamlı etkinlik için teşekkür etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde engelli bireyler için eğitim, istihdam, sporla rehabilitasyon, gezi, danışmanlık, bilgilendirme ve yönlendirme hizmetleri veriliyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Kocaeli genelinde yaşayan 120 engelli birey için “Temsili Askerlik Kına Gecesi” gerçekleştirdi.

Engelli bireylerin ailelerinin de katıldığı programda hem gurur hem de duygusal anlar bir arada yaşandı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Kocaeli İl Müdürü Bekir Yümnü, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mücahit Arslan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, il ve ilçe protokolü katıldı.   

KONVOYDA KLASİK OTOMOBİLLER VARDI
Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen engelli bireyler için asker uğurlama programı asker konvoyu ile başladı. Klasik otomobillerin de bulunduğu konvoyda şehir turu yapıldı, renkli anlar yaşandı. Temsili olarak 1 gün askerlik yapacak olan askerlerin mutlulukları gözlerinden okundu. 

ASKER DUASI YAPILDI
Kına gecesi öncesinde Cemil Meriç Engelsiz Yaşam merkezi öğrencileri ritim gösterisi yaptı. Ardından Engelli Birey Mustafa Karcı asker duası okudu. Karcı’nın duasına protokol ve aileler hep birlikte Amin dedi. 

“SİZLER BİZİM BEREKET KAYNAĞIMIZSINIZ
Duadan sonra “Sizleri çok seviyoruz, sizler bizim dünyamızın, yaşamımızın, hayatımızın, hayatımızın bereket kaynağısınız diyerek sözlerine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu” Sizlere değer veriyoruz, önemsiyoruz. Başta cumhurbaşkanımız sizi çok önemsiyor. Türkiye’de engelli kanunu ilk defa çıkaran Recep Tayyip Erdoğan’dır. Allah ondan razı olsun. Engelli aileler çocuklarının engelli olduğunu söylemekten utanırlardı. Ama şimdi, engelli kardeşlerimiz bizim gözbebeğimiz. Bizim baş tacımız, dünyamızın süsü. Hayatımızın bereketi olduklarına inanıyoruz. Onlara devlet olarak, belediyeler olarak ne kadar güzel bakarsak, onları hayata ne kadar güzel hazırlarsak, engelleri eğitimle aşabilirsek dünyamızı o kadar daha güzelleştireceğiz” dedi.

ANNELER ASKERLERİNE KINA YAKTI
Gecenin sonunda temsili olarak askerlik yapacak olan 120 askere, anneleri tarafından kına yakıldı. Kına yakılırken anneler ve askerler duygusal anlar yaşadı. Sevinç gözyaşlarının döküldüğü gecede engelli aileleri Büyükşehir Belediyesi’ne hayata geçirdiği anlamlı etkinlik için teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.