İŞERİ ''KADINLARIN SAVUNUCUSU OLACAĞIZ''

Asayiş 05.10.2020 - 16:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

İŞERİ ''KADINLARIN SAVUNUCUSU OLACAĞIZ''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, bugün parti binasında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, “Kadın haklarının savunucusu olacağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, haftalık olağan toplantılarını, dün parti binasında düzenledi. Toplantıya CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve yönetimi katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Başkan İşeri, “Öncelikle Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir askerimizin kaldırıldığı hastanede şehit düştüğünü öğrendik. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.  ‘MEDENİ KANUN İLE KADINLAR EŞİT HAKLARA SAHİP OLDU’ Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Geçtiğimiz gün Medeni Kanun’un 94. yıldönümüydü. Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilmesi ile birlikte Türk kadını, erkekler gibi eşit haklara sahip oldu. Medeni Kanun, kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumsal ve kamusal yaşamda yerini almasının başlangıcıdır. Ailede kadın – erkek eşitliği, evlilikte resmi nikah zorunluluğu, tek eşli evlilik esası, kadınlara istedikleri mesleği seçebilme hakkı sağlandı. Boşanma durumunda çocukların hakları güven altına alındı. Kadınlara siyasal alanda belediye seçimlerine katılma, muhtarlık seçimlerine katılma ve milletvekili seçilme hakkı verilmişti” dedi.  ‘KADIN HAKLARINA YAPILAN SALDIRILAR ARTIYOR’ Başkan İşeri, açıklamasının devamında, “Türk Medeni Kanunu, eşsiz bir mücadelenin kazanımıdır. Ne yazık ki Medeni Kanun’un kabulünün üzerinden geçen 94 yılın sonrasında kadına karşı şiddetin, tacizin ve çocuk yaşta evliliğin önlenmesi için daha ağır cezaların getirilmesi gerekir. Kadınlar için hayati önem taşıyan kadın haklarına yapılan saldırıların günden güne arttığını gözlemlemekteyiz. Medeni Kanun’un yok sayılması için düzenleme ve uygulamalarla karşı karşıyayız. Biz kadınlara verilen haklarımızın sonuna kadar savunucusu olacağız. Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 94. yılı kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu devrimin mimarlarını saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.  ‘ÖĞRETMENLER, GELECEK NESİLLERİN SAĞLAM TEMELLERİNİ OLUŞTURUR’ Konuşmasını sürdüren Başkan İşeri, “Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır. Toplumun eğitim mekanizmasını kontrol edip gelecek nesillerimizin sağlam temellerini oluştururlar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime ve eğitimciye verdiği değeri her yıl 24 Kasım’da kutlayarak anlıyoruz. Ancak dünya çapında böyle bir günün önemi, Covid-19 sürecinde belki de her ülkenin yapmakta zorlandığı eğitim – öğretim sürecinin işleyişindeki aksaklıklar, okulların açılıp açılmayacağı ve şu anda aşıdan çok okulların ve eğitimin konuşulması ve gündemde kalmasından anlamaktayız. Pandemi sürecinin bize bir kez daha gösterdiği yapıcı ve kalıcı adımların atılmasını kati bir zorunluluk olarak görüyor ve en kısa zamanda devletin ve yetkililerin eğitim hususunda önemli kararlar almasını temenni ediyorum. Bu vesile ile 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, bugün parti binasında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, “Kadın haklarının savunucusu olacağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, haftalık olağan toplantılarını, dün parti binasında düzenledi. Toplantıya CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve yönetimi katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Başkan İşeri, “Öncelikle Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir askerimizin kaldırıldığı hastanede şehit düştüğünü öğrendik. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

 ‘MEDENİ KANUN İLE KADINLAR EŞİT HAKLARA SAHİP OLDU’

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Geçtiğimiz gün Medeni Kanun’un 94. yıldönümüydü. Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilmesi ile birlikte Türk kadını, erkekler gibi eşit haklara sahip oldu. Medeni Kanun, kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumsal ve kamusal yaşamda yerini almasının başlangıcıdır. Ailede kadın – erkek eşitliği, evlilikte resmi nikah zorunluluğu, tek eşli evlilik esası, kadınlara istedikleri mesleği seçebilme hakkı sağlandı. Boşanma durumunda çocukların hakları güven altına alındı. Kadınlara siyasal alanda belediye seçimlerine katılma, muhtarlık seçimlerine katılma ve milletvekili seçilme hakkı verilmişti” dedi.

 ‘KADIN HAKLARINA YAPILAN SALDIRILAR ARTIYOR’

Başkan İşeri, açıklamasının devamında, “Türk Medeni Kanunu, eşsiz bir mücadelenin kazanımıdır. Ne yazık ki Medeni Kanun’un kabulünün üzerinden geçen 94 yılın sonrasında kadına karşı şiddetin, tacizin ve çocuk yaşta evliliğin önlenmesi için daha ağır cezaların getirilmesi gerekir. Kadınlar için hayati önem taşıyan kadın haklarına yapılan saldırıların günden güne arttığını gözlemlemekteyiz. Medeni Kanun’un yok sayılması için düzenleme ve uygulamalarla karşı karşıyayız. Biz kadınlara verilen haklarımızın sonuna kadar savunucusu olacağız. Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 94. yılı kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu devrimin mimarlarını saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

 ‘ÖĞRETMENLER, GELECEK NESİLLERİN SAĞLAM TEMELLERİNİ OLUŞTURUR’

Konuşmasını sürdüren Başkan İşeri, “Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır. Toplumun eğitim mekanizmasını kontrol edip gelecek nesillerimizin sağlam temellerini oluştururlar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime ve eğitimciye verdiği değeri her yıl 24 Kasım’da kutlayarak anlıyoruz. Ancak dünya çapında böyle bir günün önemi, Covid-19 sürecinde belki de her ülkenin yapmakta zorlandığı eğitim – öğretim sürecinin işleyişindeki aksaklıklar, okulların açılıp açılmayacağı ve şu anda aşıdan çok okulların ve eğitimin konuşulması ve gündemde kalmasından anlamaktayız. Pandemi sürecinin bize bir kez daha gösterdiği yapıcı ve kalıcı adımların atılmasını kati bir zorunluluk olarak görüyor ve en kısa zamanda devletin ve yetkililerin eğitim hususunda önemli kararlar almasını temenni ediyorum. Bu vesile ile 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.