LASTİK İŞ

MALKOÇ ESNAFIN YÜREĞİNE SU SERPTİ

Gölcük 09.06.2021 - 11:53, Güncelleme: 09.06.2021 - 11:58
 

MALKOÇ ESNAFIN YÜREĞİNE SU SERPTİ

Başiskele Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanın "Özel Endüstri Bölgesi" ilan edilmesinin ardından sanayi sitesi esnaflarında başlayan " Sitemiz kaldırılacak mı?" sorusunun yanıtını Başiskele Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmety Malkoç'dan yanıt geldi.

Başiskele Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanın "Özel Endüstri Bölgesi" ilan edilmesinin ardından sanayi sitesi esnaflarında başlayan " Sitemiz kaldırılacak mı?" sorusunun yanıtını Başiskele Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmety Malkoç'dan yanıt geldi. Malkoç "Özel Endüstri bölgesi Sanayi Sitemiz ve çevre arazilerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."dedi Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Gölcük Ford Otosan ve Başiskele ilçelerindeki arazileri endüstri olarak kabul edilmesi ile ilgili açıklama yapan Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi başkanı Mehmet Malkoç; “01- 06 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ford Otosan Gölcük ve Başiskele ilçelerinde mevcut kendi tapulu arazileri Özel Endüstri bölgesi olarak kabul edilmiştir. Özel Endüstri bölgesinin sanayi sitemiz ve çevre arazileri ile ilgili hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Ford Otosan mevcut üretimine ek olarak kendi alanı içinde akü ve akülü elektrikli hibrit üretmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Devlet’te bu amaçla bazı istisnalar ve teşviklerle destek vermektedir. Bir başka konu, Başiskele Sanayi Sitenin yakın bir çevrede yapılarak mevcut yerin Ford Otosan tarafından kullanılması idi. Ancak taraflar bu konuda mutabakat sağlayamadılar ve konu kapanmış oldu. Bu arada Ford Otosan’ın bazı yan sanayi tedarikçileri sitemizde kiracı olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir” şeklinde ifade etti.   Fahri Haner
Başiskele Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanın "Özel Endüstri Bölgesi" ilan edilmesinin ardından sanayi sitesi esnaflarında başlayan " Sitemiz kaldırılacak mı?" sorusunun yanıtını Başiskele Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmety Malkoç'dan yanıt geldi.

Başiskele Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanın "Özel Endüstri Bölgesi" ilan edilmesinin ardından sanayi sitesi esnaflarında başlayan " Sitemiz kaldırılacak mı?" sorusunun yanıtını Başiskele Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmety Malkoç'dan yanıt geldi. Malkoç "Özel Endüstri bölgesi Sanayi Sitemiz ve çevre arazilerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."dedi

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Gölcük Ford Otosan ve Başiskele ilçelerindeki arazileri endüstri olarak kabul edilmesi ile ilgili açıklama yapan Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi başkanı Mehmet Malkoç; “01- 06 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ford Otosan Gölcük ve Başiskele ilçelerinde mevcut kendi tapulu arazileri Özel Endüstri bölgesi olarak kabul edilmiştir.

Özel Endüstri bölgesinin sanayi sitemiz ve çevre arazileri ile ilgili hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Ford Otosan mevcut üretimine ek olarak kendi alanı içinde akü ve akülü elektrikli hibrit üretmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Devlet’te bu amaçla bazı istisnalar ve teşviklerle destek vermektedir.

Bir başka konu, Başiskele Sanayi Sitenin yakın bir çevrede yapılarak mevcut yerin Ford Otosan tarafından kullanılması idi. Ancak taraflar bu konuda mutabakat sağlayamadılar ve konu kapanmış oldu. Bu arada Ford Otosan’ın bazı yan sanayi tedarikçileri sitemizde kiracı olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir” şeklinde ifade etti.

 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.