LASTİK İŞ
ismail

''DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ''

Gölcük 04.06.2021 - 19:58, Güncelleme: 04.06.2021 - 19:58
 

''DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ilçemizin merkezindeki kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulundu Gürel, “Dönüşüm, gelişmişlik adına çok önemli” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, normalleşme dönemi, ilçe merkezini ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi ve eski sanayi sitesi alanı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, ilk olarak normalleşme dönemine değindi ve “Tam kapanma uygulaması sonrasında meyvelerini vermeye başlayan vaka sayılarındaki düşüş, bu günlerde de devam etmekte. Bu da normalleşmenin etkisinin sürmesine imkan sağlamıştır. Koronavirüs aşılamasının da geniş kitlelere yayılması ile güzel günlerin haberini alacağımıza olan inancımız artıyor. Şu an elimizdeki tek mücadele aracı olan aşıyı yaptırarak kendi güvenlik önlemimizi almamız mümkün. Vaka sayılarının daha da düşmesini ve eski normal yaşantımıza en kısa sürede geçmemizi temenni ediyorum” dedi.  ‘ESNAFIN VE VATANDAŞIN NEREYE GİDECEĞİ BELLİ DEĞİL’ Gürel, ilçe merkezinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesine değinerek “Normalleşme sürecine girmemizle birlikte Gölcüklülerin en büyük beklentisi olan kentsel dönüşümün akıbeti belli olmamakla beraber, buradaki hak sahipleri de dönüşüm konusunda tedirgin olmaktadır. Kentsel dönüşümün bugün başlayacak denmesi ile birlikte esnafın ve o bölgede ikamet eden vatandaşın nereye gideceği belli değil. Zaten ilçe merkezindeki dükkan yetersizliği ve kiraların yüksek fiyatlarda seyretmesi, buradaki esnafımızın kendine yer araması ile birlikte daha da tavan yapacak. Bu dengelerin kurulması ve dönüşümün bir an önce yapılması, Gölcük’ün gelişmişliği için çok önemlidir. Eski bina sayısının azaltılması, yeni ve daha sağlam binaların yapılması ilçemiz adına ne kadar elzemse halkın ve esnafın mağduriyet yaşamadan bu süreci devam ettirmesi oldukça önemli” dedi.  ‘ESKİ SANAYİ ALANI ACİLEN PROJELENDİRİLMELİ’ Başkan Gürel, açıklamasının sonunda eski sanayi sitesi alanı hakkında konuşarak “İlçe merkezindeki kentsel dönüşüm alanı gibi eski sanayi sitesinin bulunduğu alan da yapılacak yatırımları bekliyor. Atıl durumda olan eski sanayi sitesinin, merkezdeki çalışmaların yanında acilen projelendirilmesi ve halka hizmet edecek şekilde kullanıma açılabilecek seviyeye getirilmesi gerekir. Burada yapılacak düzenlemeler, en azından merkezdeki dönüşüme destek olacaktır. Burada atıl kalan, tır ve otobüs parkı haline gelen alanın ilçemize yakışacak şekilde kullanılması, yeniden yapılması ve hizmete konması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ilçemizin merkezindeki kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulundu Gürel, “Dönüşüm, gelişmişlik adına çok önemli” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, normalleşme dönemi, ilçe merkezini ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi ve eski sanayi sitesi alanı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, ilk olarak normalleşme dönemine değindi ve “Tam kapanma uygulaması sonrasında meyvelerini vermeye başlayan vaka sayılarındaki düşüş, bu günlerde de devam etmekte. Bu da normalleşmenin etkisinin sürmesine imkan sağlamıştır. Koronavirüs aşılamasının da geniş kitlelere yayılması ile güzel günlerin haberini alacağımıza olan inancımız artıyor. Şu an elimizdeki tek mücadele aracı olan aşıyı yaptırarak kendi güvenlik önlemimizi almamız mümkün. Vaka sayılarının daha da düşmesini ve eski normal yaşantımıza en kısa sürede geçmemizi temenni ediyorum” dedi.

 ‘ESNAFIN VE VATANDAŞIN NEREYE GİDECEĞİ BELLİ DEĞİL’

Gürel, ilçe merkezinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesine değinerek “Normalleşme sürecine girmemizle birlikte Gölcüklülerin en büyük beklentisi olan kentsel dönüşümün akıbeti belli olmamakla beraber, buradaki hak sahipleri de dönüşüm konusunda tedirgin olmaktadır. Kentsel dönüşümün bugün başlayacak denmesi ile birlikte esnafın ve o bölgede ikamet eden vatandaşın nereye gideceği belli değil. Zaten ilçe merkezindeki dükkan yetersizliği ve kiraların yüksek fiyatlarda seyretmesi, buradaki esnafımızın kendine yer araması ile birlikte daha da tavan yapacak. Bu dengelerin kurulması ve dönüşümün bir an önce yapılması, Gölcük’ün gelişmişliği için çok önemlidir. Eski bina sayısının azaltılması, yeni ve daha sağlam binaların yapılması ilçemiz adına ne kadar elzemse halkın ve esnafın mağduriyet yaşamadan bu süreci devam ettirmesi oldukça önemli” dedi.

 ‘ESKİ SANAYİ ALANI ACİLEN PROJELENDİRİLMELİ’

Başkan Gürel, açıklamasının sonunda eski sanayi sitesi alanı hakkında konuşarak “İlçe merkezindeki kentsel dönüşüm alanı gibi eski sanayi sitesinin bulunduğu alan da yapılacak yatırımları bekliyor. Atıl durumda olan eski sanayi sitesinin, merkezdeki çalışmaların yanında acilen projelendirilmesi ve halka hizmet edecek şekilde kullanıma açılabilecek seviyeye getirilmesi gerekir. Burada yapılacak düzenlemeler, en azından merkezdeki dönüşüme destek olacaktır. Burada atıl kalan, tır ve otobüs parkı haline gelen alanın ilçemize yakışacak şekilde kullanılması, yeniden yapılması ve hizmete konması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.