BÜYÜKAKIN'IN DEDİĞİ OLDU, SAĞLIK İSTİFA ETTİ

Gündem 02.06.2021 - 09:02, Güncelleme: 02.06.2021 - 09:02
 

BÜYÜKAKIN'IN DEDİĞİ OLDU, SAĞLIK İSTİFA ETTİ

Çok tartışılmıştı. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın oğlu Oğuz Sağlık bugün itibariyle memurluktan istifa etti

“YAZIKLAR OLSUN” DEMİŞTİ Oğuz Sağlık geçen hafta gerçekleştirilen İSU Genel Kurulunda gündem olmuş, sözleşmeli memurken Kandıra Belediyesi özel kalem müdürlüğü üzerinden normal memuriyet hakkı elde etmesi, CHP tarafından genel kurul gündemine getirilmiş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Benim hiç tasvip etmeyeceğim bir şey. Yazıklar olsun” ifadesini kullanınca salon adeta buz kesmişti. “ÇOK AĞIR BİR CEZA OLURDU” Başkan Büyükakın dün akşam konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise “ Ali Sağlık devam edecek, oğlu istifa edecek” dedi. Uygulamanın hukuka uygun olduğunu belirten Büyükakın, “Genel müdürün istifasını istemek çok ağır bir ceza olurdu. Onun yerine etik olmayan durumu ortadan kaldırarak hatayı düzeltmeye karar verdim. Genel müdürümüz aynı şekilde görevine devam edecek. Ama etik olmayan bir şekilde devlet memuru yapılan oğlu görevinden istifa edecek” açıklamasını yaptı. SÖZLEŞMELİ MEMURLUK DA GİTTİ Büyükakın’ın bu açıklamasından bir gün sonra yani bugün, Ali Sağlık’ın oğlu Oğuz Sağlık istifa etti. 10 yıl boyunca İSU’da sözleşmeli memur olarak çalışırken, 1 Eylül 2020 tarihinde Kandıra Belediyesi özel kalem müdürlüğü üzerinden normal memur olan Oğuz Sağlık’ın kadrosu kasım ayında yine İSU’ya alınmıştı. 10 YILDIR AYNI BİRİMDEYDİ Yaklaşık 10 yıldır çalıştığı Satın Alma Müdürlüğü ihale biriminde son 9 aydır memur olarak görev yapan Oğuz Sağlık bugün memuriyetten istifa etti. Sağlık’ın bundan sonra aynı birimde çalışmayacağı ifade edilirken, yeni görev yerinin neresi olacağı merak ediliyor.
Çok tartışılmıştı. İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’ın oğlu Oğuz Sağlık bugün itibariyle memurluktan istifa etti

“YAZIKLAR OLSUN” DEMİŞTİ
Oğuz Sağlık geçen hafta gerçekleştirilen İSU Genel Kurulunda gündem olmuş, sözleşmeli memurken Kandıra Belediyesi özel kalem müdürlüğü üzerinden normal memuriyet hakkı elde etmesi, CHP tarafından genel kurul gündemine getirilmiş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Benim hiç tasvip etmeyeceğim bir şey. Yazıklar olsun” ifadesini kullanınca salon adeta buz kesmişti.

“ÇOK AĞIR BİR CEZA OLURDU”
Başkan Büyükakın dün akşam konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise “ Ali Sağlık devam edecek, oğlu istifa edecek” dedi. Uygulamanın hukuka uygun olduğunu belirten Büyükakın, “Genel müdürün istifasını istemek çok ağır bir ceza olurdu. Onun yerine etik olmayan durumu ortadan kaldırarak hatayı düzeltmeye karar verdim. Genel müdürümüz aynı şekilde görevine devam edecek. Ama etik olmayan bir şekilde devlet memuru yapılan oğlu görevinden istifa edecek” açıklamasını yaptı.

SÖZLEŞMELİ MEMURLUK DA GİTTİ
Büyükakın’ın bu açıklamasından bir gün sonra yani bugün, Ali Sağlık’ın oğlu Oğuz Sağlık istifa etti. 10 yıl boyunca İSU’da sözleşmeli memur olarak çalışırken, 1 Eylül 2020 tarihinde Kandıra Belediyesi özel kalem müdürlüğü üzerinden normal memur olan Oğuz Sağlık’ın kadrosu kasım ayında yine İSU’ya alınmıştı.

10 YILDIR AYNI BİRİMDEYDİ
Yaklaşık 10 yıldır çalıştığı Satın Alma Müdürlüğü ihale biriminde son 9 aydır memur olarak görev yapan Oğuz Sağlık bugün memuriyetten istifa etti. Sağlık’ın bundan sonra aynı birimde çalışmayacağı ifade edilirken, yeni görev yerinin neresi olacağı merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.