LASTİK İŞ

ELLİBEŞ ''HÜKÜMET ESNAFIMIZ VE ÇİFTÇİMİZİN YANINDA''

Siyaset 18.05.2021 - 14:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ELLİBEŞ ''HÜKÜMET ESNAFIMIZ VE ÇİFTÇİMİZİN YANINDA''

AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, hükümetin esnafın ve vatandaşın derdiyle dertlenip sürekli çözüm arayışında olduğunu belirterek, “Hayali rakamlar üzerinden milletimizin aklını karıştırmaya çalışanlar pandemi döneminde vatandaşımız için kullanılan 661 milyar lira kaynağı göremez” dedi.

AKP  Kocaeli İl Başkanlığı, tam kapanma sürecinde online olarak aksatmadan devam ettiği haftalık olağan yönetim kurulu toplantılarını kısıtlamaların kalkmasının ardından pazartesi günü yeniden yüz yüze gerçekleştirdi. Sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun şekilde yapılan toplantıda konuşan AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan son esnaf ve çiftçi destek paketini değerlendirdi: “Salgının zor şartlarını hafifletmek ve vatandaşımıza nefes aldırmak için hükümetimiz her türlü gayreti göstermektedir.” 5 BİN TL NAKDİ DESTEK ALACAKLAR “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada bir kez daha esnafa yeni destek müjdesi vermiştir. Salgın sürecinden en çok etkilenen esnafımız iki gruba ayrılarak karşılıksız hibe desteği açıklanmıştır. Buna göre kahvehane, kafe, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, lunapark gibi işletmelerin yer aldığı birinci grupta bulunan 235 bin işletmeye bir defaya mahsus 5 bin lira verilecektir” 3 BİN TL NAKDİ DESTEK ALACAKLAR “Kaportacı, sıhhı tesisatçı, müzisyen, oto yıkamacı, oyuncak ve kozmetik, camcı, çilingir, kalaycı, tuhafiyeci vb. işletmeleri kapsayan 1 milyon 150 bini aşkın ikinci gruba ise bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır. Toplamda hibe destek miktarı 4 milyar 622 milyon liraya ulaşacaktır. Diğer yandan çiftçimize destek olmak amacıyla TMO'nun ton başına bin 650 lira olan sert ekmeklik buğday alımı 2 bin 250 liraya, bin 275 lira olan arpa alım fiyatı bin 750 liraya çıkarıldığı ilan edilmiştir”. NAKDİ DESTEK 134 MİLYAR, TOPLAM KAYNAK 661 MİLYAR OLDU “Yaş çay alımı desteklerle birlikte kg başı 4 liraya, ton başına kırmızı mercimek alımı 5 bin liraya, yeşil mercimek 4 bin 150 liraya, nohut 4 bin 50 liraya yükseltilmiştir. Bu süreçte hükümet esnafımızdan 26 milyon liralık alacağından vazgeçerken, kuraklıktan etkilenen çiftçimizin borçlarını da ertelemiştir. Bu sayede merkezi hükümetin, belediyelerimizin destekleri hariç pandemi sürecinde nakdi ödemelerin miktarı 134 milyarı bulurken, vatandaşımıza ayrılan toplam kaynak 661 milyar lira olmuştur”.
AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, hükümetin esnafın ve vatandaşın derdiyle dertlenip sürekli çözüm arayışında olduğunu belirterek, “Hayali rakamlar üzerinden milletimizin aklını karıştırmaya çalışanlar pandemi döneminde vatandaşımız için kullanılan 661 milyar lira kaynağı göremez” dedi.

AKP  Kocaeli İl Başkanlığı, tam kapanma sürecinde online olarak aksatmadan devam ettiği haftalık olağan yönetim kurulu toplantılarını kısıtlamaların kalkmasının ardından pazartesi günü yeniden yüz yüze gerçekleştirdi. Sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun şekilde yapılan toplantıda konuşan AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan son esnaf ve çiftçi destek paketini değerlendirdi: “Salgının zor şartlarını hafifletmek ve vatandaşımıza nefes aldırmak için hükümetimiz her türlü gayreti göstermektedir.”

5 BİN TL NAKDİ DESTEK ALACAKLAR
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada bir kez daha esnafa yeni destek müjdesi vermiştir. Salgın sürecinden en çok etkilenen esnafımız iki gruba ayrılarak karşılıksız hibe desteği açıklanmıştır. Buna göre kahvehane, kafe, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, lunapark gibi işletmelerin yer aldığı birinci grupta bulunan 235 bin işletmeye bir defaya mahsus 5 bin lira verilecektir”

3 BİN TL NAKDİ DESTEK ALACAKLAR
“Kaportacı, sıhhı tesisatçı, müzisyen, oto yıkamacı, oyuncak ve kozmetik, camcı, çilingir, kalaycı, tuhafiyeci vb. işletmeleri kapsayan 1 milyon 150 bini aşkın ikinci gruba ise bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır. Toplamda hibe destek miktarı 4 milyar 622 milyon liraya ulaşacaktır. Diğer yandan çiftçimize destek olmak amacıyla TMO'nun ton başına bin 650 lira olan sert ekmeklik buğday alımı 2 bin 250 liraya, bin 275 lira olan arpa alım fiyatı bin 750 liraya çıkarıldığı ilan edilmiştir”.
NAKDİ DESTEK 134 MİLYAR, TOPLAM KAYNAK 661 MİLYAR OLDU
“Yaş çay alımı desteklerle birlikte kg başı 4 liraya, ton başına kırmızı mercimek alımı 5 bin liraya, yeşil mercimek 4 bin 150 liraya, nohut 4 bin 50 liraya yükseltilmiştir. Bu süreçte hükümet esnafımızdan 26 milyon liralık alacağından vazgeçerken, kuraklıktan etkilenen çiftçimizin borçlarını da ertelemiştir. Bu sayede merkezi hükümetin, belediyelerimizin destekleri hariç pandemi sürecinde nakdi ödemelerin miktarı 134 milyarı bulurken, vatandaşımıza ayrılan toplam kaynak 661 milyar lira olmuştur”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.