GÜREL ''ENGELLİ YOLLARI YENİDEN YAPILAMLI''

Asayiş 06.03.2021 - 10:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

GÜREL ''ENGELLİ YOLLARI YENİDEN YAPILAMLI''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, engelli vatandaşların ilçemizde karşılaşmış olduğu sorunlar ve Gölcük’teki hemşeri dernekleri hakkında açıklama yaptı.

Başkan Gürel, açıklamaları öncesinde şehitlerimizle ilgili olarak  “Geçtiğimiz gün Bitlis’te askeri helikopterin düşmesi sonucunda 11 askerimiz şehit düştü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Çok acı bir olay yaşadık. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun” dedi. ‘KILAVUZ YOLLAR, DAHA SAĞLAM BİR ŞEKİLDE YENİDEN YAPILMALI’ Açıklamasına devam eden Gürel, “Gölcük’te yaşayan birçok engelli vatandaşımız var. Onların ilçemizdeki sosyal hayatta bazı sıkıntılarla baş başa kaldıklarını görmekteyiz. Bunlardan biri, engelli rampalarının önlerine araçların park edilmesi oluyor. Tekerlekli sandalye ile bir yere gitmek isteyen engelli vatandaşlarımızın geçiş noktalarına araç parkı yapıldığını görmekteyiz. Bu konuda, rampaların olduğu bölgelerin yan kısımlarına bariyer konulursa en azından araç parkını önlemiş olabiliriz. Aynı şekilde görme engelli kardeşlerimizin kullanabilmesi adına yapılan kılavuz yollar var. Kaldırıma sabit olarak yapılan kılavuz yollar iyi bir hizmet verebiliyor ama yapıştırma şeklinde olanlar sürekli olarak yerlerinden sökülüyor. Bu tür yollar, Amiral Sağlam Caddesi’nde bulunmaktaydı ve yenilenmeleri amacıyla yerlerinden çıkarılmıştı. Uzun zamandan bu yana yapılmayan kılavuz yollar, daha sağlam bir şekilde yeniden yapılmalı. Görme engelli vatandaşlarımız adına bu düzenlemeye hız verilmeli” dedi. ‘ÇEVRE ESNAFINA DA OLUMLU KATKI SAĞLAR’ Başkan Gürel, hemşeri dernekleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “İlçemizde hizmet veren birçok hemşeri derneği bulunuyor. Her biri farklı kültürü temsil eden bu derneklerimizin, ilçe genelindeki etkinliklerinin arttırılmasının önemli olduğunu düşünmekteyim. Kademeli normalleşme dönemine geçilmesi ile birlikte, sınırlı sayıda da olsa etkinlikler yaparak farklı çalışmalara imza atabilirler. Bunlar arasında halkımızı maske, mesafe ve temizlik konularında teşvik edici çalışmalar olabilir. Ayrıca kendi kültürlerini de bu zamanda güzel bir şekilde halkımıza sunabilirler. Koronavirüs tedbirleri alınarak böyle etkinliklerin yapılması, çevre esnafına da olumlu katkı sağlar” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, engelli vatandaşların ilçemizde karşılaşmış olduğu sorunlar ve Gölcük’teki hemşeri dernekleri hakkında açıklama yaptı.

Başkan Gürel, açıklamaları öncesinde şehitlerimizle ilgili olarak  “Geçtiğimiz gün Bitlis’te askeri helikopterin düşmesi sonucunda 11 askerimiz şehit düştü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Çok acı bir olay yaşadık. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun” dedi.

‘KILAVUZ YOLLAR, DAHA SAĞLAM BİR ŞEKİLDE YENİDEN YAPILMALI’
Açıklamasına devam eden Gürel, “Gölcük’te yaşayan birçok engelli vatandaşımız var. Onların ilçemizdeki sosyal hayatta bazı sıkıntılarla baş başa kaldıklarını görmekteyiz. Bunlardan biri, engelli rampalarının önlerine araçların park edilmesi oluyor. Tekerlekli sandalye ile bir yere gitmek isteyen engelli vatandaşlarımızın geçiş noktalarına araç parkı yapıldığını görmekteyiz. Bu konuda, rampaların olduğu bölgelerin yan kısımlarına bariyer konulursa en azından araç parkını önlemiş olabiliriz. Aynı şekilde görme engelli kardeşlerimizin kullanabilmesi adına yapılan kılavuz yollar var. Kaldırıma sabit olarak yapılan kılavuz yollar iyi bir hizmet verebiliyor ama yapıştırma şeklinde olanlar sürekli olarak yerlerinden sökülüyor. Bu tür yollar, Amiral Sağlam Caddesi’nde bulunmaktaydı ve yenilenmeleri amacıyla yerlerinden çıkarılmıştı. Uzun zamandan bu yana yapılmayan kılavuz yollar, daha sağlam bir şekilde yeniden yapılmalı. Görme engelli vatandaşlarımız adına bu düzenlemeye hız verilmeli” dedi.
‘ÇEVRE ESNAFINA DA OLUMLU KATKI SAĞLAR’
Başkan Gürel, hemşeri dernekleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “İlçemizde hizmet veren birçok hemşeri derneği bulunuyor. Her biri farklı kültürü temsil eden bu derneklerimizin, ilçe genelindeki etkinliklerinin arttırılmasının önemli olduğunu düşünmekteyim. Kademeli normalleşme dönemine geçilmesi ile birlikte, sınırlı sayıda da olsa etkinlikler yaparak farklı çalışmalara imza atabilirler. Bunlar arasında halkımızı maske, mesafe ve temizlik konularında teşvik edici çalışmalar olabilir. Ayrıca kendi kültürlerini de bu zamanda güzel bir şekilde halkımıza sunabilirler. Koronavirüs tedbirleri alınarak böyle etkinliklerin yapılması, çevre esnafına da olumlu katkı sağlar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.