LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK'E HİPERBARİK TEDAVİ ÜNİTESİ KURULUYOR

Sağlık 07.07.2018 - 10:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK'E HİPERBARİK TEDAVİ ÜNİTESİ KURULUYOR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde ağustos ayında hiperbarik tedavi ünitesinin hizmete alınacağı bildirildi.

Hastane Yöneticisi  Yüksel Pehlevan,  kapanan Gölcük Asker Hastanesinden temin edilen hiperbarik ünitesinin kurulum çalışmalarının sürdüğünü belirterek, üniteye ilişkin şu bilgileri verdi: "Hiperbarik oksijen tedavisi, tamamen kapalı bir basınç odasında saf oksijen solutulmasına dayanan tedavi yöntemidir. İlk olarak dalgıçlarda 'vurgun' diye bilinen dekompresyon hastalığının tedavisinde, daha sonradan tünel işçilerinin tedavisinde kullanılmış. Yara iyileştirme etkisiyle diyabet hastalarının ayaklarında iyileşmeyen yaralar başta olmak üzere çeşitli yaraların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Soba ve tüp gaz zehirlenmeleri, karbonmonoksit zehirlenmesi, hava gaz ambolisi, yumuşak doku enfeksiyonları, multiple skleroz, otizm, crohn hastalığı, skleroderma gibi birçok hastalıkta da denenme ve araştırılma aşamasındadır. Cihazımız önümüzdeki ağustos ayında hizmete girecektir."
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde ağustos ayında hiperbarik tedavi ünitesinin hizmete alınacağı bildirildi.

Hastane Yöneticisi  Yüksel Pehlevan,  kapanan Gölcük Asker Hastanesinden temin edilen hiperbarik ünitesinin kurulum çalışmalarının sürdüğünü belirterek, üniteye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Hiperbarik oksijen tedavisi, tamamen kapalı bir basınç odasında saf oksijen solutulmasına dayanan tedavi yöntemidir. İlk olarak dalgıçlarda 'vurgun' diye bilinen dekompresyon hastalığının tedavisinde, daha sonradan tünel işçilerinin tedavisinde kullanılmış. Yara iyileştirme etkisiyle diyabet hastalarının ayaklarında iyileşmeyen yaralar başta olmak üzere çeşitli yaraların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır.

Soba ve tüp gaz zehirlenmeleri, karbonmonoksit zehirlenmesi, hava gaz ambolisi, yumuşak doku enfeksiyonları, multiple skleroz, otizm, crohn hastalığı, skleroderma gibi birçok hastalıkta da denenme ve araştırılma aşamasındadır. Cihazımız önümüzdeki ağustos ayında hizmete girecektir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.