LASTİK İŞ

GENÇLERE ''BİZ DE VARIZ''DEDİ

17.05.2019 - 16:29, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GENÇLERE ''BİZ DE VARIZ''DEDİ

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Serpil Şahin ve Hazal Aksoy atölyesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Biz de Varız” resim sergisi İzmit Sabancı Kültür Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışına İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Ercan Yamen katıldı. Günün önemine ilişkin konuşmaların ardından 10 genç sanatçı adayının tuval üzerine yağlı boya ve karışık teknikle oluşturdukları ve pek çok çalışmanın yer aldığı sergi birlikte gezildi. Gençler yaptığı eserler hakkında İl Müdürü Ercan Yamen’e bilgiler verdi. DIŞARI ADIM ATIP… Öte yandan atölye öğretmenleri sergideki çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri aktardı: “Bir yıl boyunca atölyelerine kapanıp çalışan genç sanatçı adayları atölyelerinden dışarı adım atıp, izleyicilerle buluşmak üzere yola çıktıkları bu çalışmalara “Biz de Varız” adını verdi. Bu anlamlı çalışmalarda;  Bir yandan ünlü ustaların çalışmalarına dahil ettikleri kendi varlıkları ile burada olduklarını söylerken bir yandan da kentte varlıklarını duyurmak istedikleri anlatılmaktadır.   SANATÇILAR :   Nilay Dikkaş  Benay Benli  Özge Aydın  Nisa Nur Kurt  Beyza Anlar  Nursel Aydın  Melek Melis Pekşen  Alperen Şahin  Dilşan Çipli  Eda Kaya
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Serpil Şahin ve Hazal Aksoy atölyesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Biz de Varız” resim sergisi İzmit Sabancı Kültür Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışına İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Ercan Yamen katıldı. Günün önemine ilişkin konuşmaların ardından 10 genç sanatçı adayının tuval üzerine yağlı boya ve karışık teknikle oluşturdukları ve pek çok çalışmanın yer aldığı sergi birlikte gezildi. Gençler yaptığı eserler hakkında İl Müdürü Ercan Yamen’e bilgiler verdi.

DIŞARI ADIM ATIP…

Öte yandan atölye öğretmenleri sergideki çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri aktardı: “Bir yıl boyunca atölyelerine kapanıp çalışan genç sanatçı adayları atölyelerinden dışarı adım atıp, izleyicilerle buluşmak üzere yola çıktıkları bu çalışmalara “Biz de Varız” adını verdi. Bu anlamlı çalışmalarda;  Bir yandan ünlü ustaların çalışmalarına dahil ettikleri kendi varlıkları ile burada olduklarını söylerken bir yandan da kentte varlıklarını duyurmak istedikleri anlatılmaktadır.

 

SANATÇILAR :

 

Nilay Dikkaş

 Benay Benli

 Özge Aydın

 Nisa Nur Kurt

 Beyza Anlar

 Nursel Aydın

 Melek Melis Pekşen

 Alperen Şahin

 Dilşan Çipli

 Eda Kaya

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.