LASTİK İŞ

ERGÜNEY ''KORONAVİRÜS TEHLİKESİ YAKINIMIZDA OLABİLİR''

Sağlık 03.06.2020 - 12:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ERGÜNEY ''KORONAVİRÜS TEHLİKESİ YAKINIMIZDA OLABİLİR''

Ülkemizde koronavirüsle mücadele çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor. Alınan önlem ve tedbirlere uyulduğu zaman kontrol altında tutulan hasta sayısı sürekli azalıyor, hastalıkla mücadelede yüz güldürücü sonuçlar alınıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan hastalıkla mücadelede vatandaşlara ise çok önemli görevler düşüyor.

Günlük yaşantımızı sürdürürken (iş, alışveriş vs), bireysel önlemlere çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, vatandaşları asıl tehlikenin çok yakınlarında olabileceği konusunda uyardı. Ergüney,  özellikle eş, dost ve akraba ziyaretleri gibi sosyal ilişkilerin çok dikkatli yapılması gerektiğini hatırlatarak tedbiri elden bırakmama vurgusu yaptı.   “Mücadele; hep birlikte, rehavete kapılmadan ve gevşemeden sürdürülmeli”   Koronavirüs enfeksiyonunun kişisel önlem ve tedbirlere uyulmadığında hızla yayıldığını ve insan hayatına tehdit oluşturduğunu belirten Ergüney “Hastalığın ortaya çıktığı tarihten itibaren Sağlık Bakanlığı ve Kocaeli Valiliğimizin talimatları doğrultusunda, tüm kurumlar tarafından vatandaşlarımızı önlemler ve alınacak tedbirler konusunda bilgilendirdik. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de kararlılıkla yürütülen çalışmalar sonucunda her geçen gün daha iyiye giden tablo tedbirler elden bırakıldığında bir anda bozulabiliyor. Bu yüzden mücadelenin hep birlikte,  rehavete kapılmadan ve gevşemeden sürdürülmesi gerekiyor” dedi.   İl Sağlık Müdürlüğü olarak Koronavirüsle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Ergüney “Maske takmak ve sosyal mesafeyi korumak hastalıktan korunma ve normalleşmenin en önemli şartı. Vatandaşlarımız hastalıktan korunmada gerekli olan el hijyeni, maske kullanımı, sosyal mesafe gibi alışkanlıkları hali hazırda edinmiş durumdalar. Ancak bu önlemler bazen sevdiklerimiz, akrabalarımız ve yakın komşularımızla olan ilişkilerimizde unutulabiliyor. Koronavirüs, kişisel önlemler dikkate alınmadığında hızla bulaşabilen sinsi bir hastalık. Her an dikkatli olmamız gerekiyor.   Bizler her gün il ve ilçelerimizin koronavirüs haritasını çıkarıyor, filyasyon çalışmaları ile bulaş kaynaklarının izini sürüyoruz. İyiye doğru giden durumda bu basit kurallara uyulmadığı için dalgalanmalar olabiliyor. Bu da sağlık çalışanları tarafından yapılan özverili ve fedakarca yapılan çalışmaları boşa çıkarabiliyor. Bu nedenle hastalık sıfırlanana kadar vatandaşlarımızın kişisel önlemlere ciddiyetle uymaları gerekiyor” diye konuşarak, vatandaşların gerekli önlemlere karşı duyarlı olmalarını ve sürece katkı sağlamalarını istedi.   
Ülkemizde koronavirüsle mücadele çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor. Alınan önlem ve tedbirlere uyulduğu zaman kontrol altında tutulan hasta sayısı sürekli azalıyor, hastalıkla mücadelede yüz güldürücü sonuçlar alınıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan hastalıkla mücadelede vatandaşlara ise çok önemli görevler düşüyor.

Günlük yaşantımızı sürdürürken (iş, alışveriş vs), bireysel önlemlere çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, vatandaşları asıl tehlikenin çok yakınlarında olabileceği konusunda uyardı. Ergüney,  özellikle eş, dost ve akraba ziyaretleri gibi sosyal ilişkilerin çok dikkatli yapılması gerektiğini hatırlatarak tedbiri elden bırakmama vurgusu yaptı.

 

“Mücadele; hep birlikte, rehavete kapılmadan ve gevşemeden sürdürülmeli”

 

Koronavirüs enfeksiyonunun kişisel önlem ve tedbirlere uyulmadığında hızla yayıldığını ve insan hayatına tehdit oluşturduğunu belirten Ergüney “Hastalığın ortaya çıktığı tarihten itibaren Sağlık Bakanlığı ve Kocaeli Valiliğimizin talimatları doğrultusunda, tüm kurumlar tarafından vatandaşlarımızı önlemler ve alınacak tedbirler konusunda bilgilendirdik. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de kararlılıkla yürütülen çalışmalar sonucunda her geçen gün daha iyiye giden tablo tedbirler elden bırakıldığında bir anda bozulabiliyor. Bu yüzden mücadelenin hep birlikte,  rehavete kapılmadan ve gevşemeden sürdürülmesi gerekiyor” dedi.

 

İl Sağlık Müdürlüğü olarak Koronavirüsle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Ergüney “Maske takmak ve sosyal mesafeyi korumak hastalıktan korunma ve normalleşmenin en önemli şartı. Vatandaşlarımız hastalıktan korunmada gerekli olan el hijyeni, maske kullanımı, sosyal mesafe gibi alışkanlıkları hali hazırda edinmiş durumdalar. Ancak bu önlemler bazen sevdiklerimiz, akrabalarımız ve yakın komşularımızla olan ilişkilerimizde unutulabiliyor. Koronavirüs, kişisel önlemler dikkate alınmadığında hızla bulaşabilen sinsi bir hastalık. Her an dikkatli olmamız gerekiyor.

 

Bizler her gün il ve ilçelerimizin koronavirüs haritasını çıkarıyor, filyasyon çalışmaları ile bulaş kaynaklarının izini sürüyoruz. İyiye doğru giden durumda bu basit kurallara uyulmadığı için dalgalanmalar olabiliyor. Bu da sağlık çalışanları tarafından yapılan özverili ve fedakarca yapılan çalışmaları boşa çıkarabiliyor. Bu nedenle hastalık sıfırlanana kadar vatandaşlarımızın kişisel önlemlere ciddiyetle uymaları gerekiyor” diye konuşarak, vatandaşların gerekli önlemlere karşı duyarlı olmalarını ve sürece katkı sağlamalarını istedi.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.