LASTİK İŞ
ismail

ERDOĞAN'IN ''A TAKIMI'' BELLİ OLDU

Siyaset 24.03.2021 - 20:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ERDOĞAN'IN ''A TAKIMI'' BELLİ OLDU

AK Parti'de 7'nci Olağan Kongresi'nin ardından Merkez Yürütme Kurulu'na giren isimler belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan yeni MKYK, Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu seçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 26 kişilik A takımında Binali Yıldırım, Genel Başkanvekili oldu. Daha önce AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Mahir Ünal ise TBMM Grup Başkanvekili görevini yürütecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde bin 1428 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti'nin 7. Büyük Kongresi'nde yeni yönetimde dikkat çeken isimler yer aldı. Erdoğan, Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş'u Genel Başkanvekili olarak belirledi. Daha önce AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Mahir Ünal, yeni görevi TBMM Grup Başkanvekili olması dikkat çekti. MECLİS'İ GÜÇLENDİRDİ Meclis Grup Başkanı Naci Bostancı yerini korurken, Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş yeni Grup Başkanvekilleri oldu. Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan da yeniden aynı göreve getirildi. Grup Başkanvekili iken hiçbir listede kendine yer bulamayan Mehmet Muş'un ise bakan olabileceği belirtiliyor. İşte AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu:   1. Recep Tayyip Erdoğan – Genel Başkan 2. Binali Yıldırım – Genel Başkanvekili 3. Numan Kurtulmuş- Genel Başkanvekili 4. Hayati Yazıcı – Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı 5. Erkan Kandemir – Teşkilat Başkanı 6. Ali İhsan Yavuz – Seçim İşleri Başkanı 7. Hamza Dağ – Tanıtım ve Medya Başkanı 8. Efkan Ala – Dış İlişkiler Başkanı 9. Jülide Sarıeroğlu – Sosyal Politikalar 10. Özlem Zengin – Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Başkanı 11. Mehmet Özhaseki - Yerel Yönetimler Başkanı 12. Nurettin Canikli – Ekonomi İşleri Başkanı 13. Vedat Demiröz – Mali ve İdari İşler Başkanı 14. Mustafa Şen – Ar-Ge ve Eğitim Başkanı 15. Leyla Şahin Usta – İnsan Hakları Başkanı 16. Ömer İleri - Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı 17. Çiğdem Karaaslan – Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı 18. Fatih Şahin – Genel Sekreter 19. Ömer Çelik – Parti Sözcüsü 20. M. Naci Bostancı – TBMM Grup Başkanı 21. Mahir Ünal – TBMM Grup Başkanvekili 22. Mustafa Elitaş – TBMM Grup Başkanvekili 23. Bülent Turan - TBMM Grup Başkanvekili 24. M. Emin Akbaşoğlu - TBMM Grup Başkanvekili 25. Cahit Özkan – TBMM Grup Başkanvekili 26. Ayşe Keşir – Kadın Kolları Başkanı 27. Eyüp Kadir İnan –Gençlik Kolları Başkanı  
AK Parti'de 7'nci Olağan Kongresi'nin ardından Merkez Yürütme Kurulu'na giren isimler belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan yeni MKYK, Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu seçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 26 kişilik A takımında Binali Yıldırım, Genel Başkanvekili oldu. Daha önce AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Mahir Ünal ise TBMM Grup Başkanvekili görevini yürütecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde bin 1428 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti'nin 7. Büyük Kongresi'nde yeni yönetimde dikkat çeken isimler yer aldı. Erdoğan, Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş'u Genel Başkanvekili olarak belirledi. Daha önce AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Mahir Ünal, yeni görevi TBMM Grup Başkanvekili olması dikkat çekti.

MECLİS'İ GÜÇLENDİRDİ
Meclis Grup Başkanı Naci Bostancı yerini korurken, Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş yeni Grup Başkanvekilleri oldu. Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan da yeniden aynı göreve getirildi. Grup Başkanvekili iken hiçbir listede kendine yer bulamayan Mehmet Muş'un ise bakan olabileceği belirtiliyor.

İşte AK Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu:

 

1. Recep Tayyip Erdoğan – Genel Başkan

2. Binali Yıldırım – Genel Başkanvekili

3. Numan Kurtulmuş- Genel Başkanvekili

4. Hayati Yazıcı – Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı

5. Erkan Kandemir – Teşkilat Başkanı

6. Ali İhsan Yavuz – Seçim İşleri Başkanı

7. Hamza Dağ – Tanıtım ve Medya Başkanı

8. Efkan Ala – Dış İlişkiler Başkanı

9. Jülide Sarıeroğlu – Sosyal Politikalar

10. Özlem Zengin – Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Başkanı

11. Mehmet Özhaseki - Yerel Yönetimler Başkanı

12. Nurettin Canikli – Ekonomi İşleri Başkanı

13. Vedat Demiröz – Mali ve İdari İşler Başkanı

14. Mustafa Şen – Ar-Ge ve Eğitim Başkanı

15. Leyla Şahin Usta – İnsan Hakları Başkanı

16. Ömer İleri - Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı

17. Çiğdem Karaaslan – Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı

18. Fatih Şahin – Genel Sekreter

19. Ömer Çelik – Parti Sözcüsü

20. M. Naci Bostancı – TBMM Grup Başkanı

21. Mahir Ünal – TBMM Grup Başkanvekili

22. Mustafa Elitaş – TBMM Grup Başkanvekili

23. Bülent Turan - TBMM Grup Başkanvekili

24. M. Emin Akbaşoğlu - TBMM Grup Başkanvekili

25. Cahit Özkan – TBMM Grup Başkanvekili

26. Ayşe Keşir – Kadın Kolları Başkanı

27. Eyüp Kadir İnan –Gençlik Kolları Başkanı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.