LASTİK İŞ

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ ASKER OLDU

16.05.2019 - 12:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ ASKER OLDU

10- 16 Mayıs engelli haftası kapsamında silah altına alınmayan engelli vatandaşlarımız, sembolik olarak bir günlüğüne asker oldular.

10- 16 Mayıs engelli haftası kapsamında Gölcük Ana Üs Komutanlığında temsili askerlik görevi için engelli vatandaşlara yönelik tören düzenlendi. Düzenlenen törene Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, 17 engelli vatandaşlar ve engellilerin yakınları katılım sağladılar. Tören saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okunarak başladı. Yemin töreninden önce konuşan Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç; “askerlik yapmak üzere gelen gençler, onların kıymetli anne ve babaları Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı koordine ve sorumluluğunda icra edilmekte olan engelli vatandaşların bir günlük temsili askerlik uygulamasına hoş geldiniz. 10 – 16 Mayıs tarihleri arasındaki engelliler haftasında engelli vatandaşlar için düzenlenen bir günlük temsili askerlik uygulaması münasebetiyle ülkemizin farklı yörelerindeki çeşitli birliklerde farklı bir askerlik heyecanı yaşamaktadır. Bu hafta içerisinde engelliler nedeniyle askerlik yapmayan gençlerimiz bir günlüğüne asker elbisesini giyecekler. Her Türk vatandaşı gibi askerlik gururunu tadacaklar. Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığına bu maksatla gelen değerli gençler, engelli olmak asla bir ayıp ve hiçbir şey yapmamak değildir. Ayıp ve kabahat ülkesini ve vatanını sevmek, üzerine düşen vazifeleri yapmaktadır. Sizler bu gün burada kutsal vatandaşlık görevinizi yerine getirmek için burada bulunmaktasınız. Askerlik yemin törenine üniformalarını giyerek ve kısa sürede selam verme eğitimini alarak hazırlandınız.  Biraz sonra bayrağa ve silaha el basarak yemin edeceksiniz. Bu yemin ile ülkenize ve milletinize olan bağımlılığınızı bir kez daha göstermiş olacaksınız. Bir günkü temsili askerliğin sonunda terhis belgelerinizi alarak kutsal vatandaşlık ve askerlik görevinizi tamamlayacaksınız.   Anayasamızın 72. Maddesinde Vatan Hizmeti her Türkün Hakkı ve Görevi olarak Düzenlenmiştir. Bu kapsamda anne ve babalar evlatlarını Milletin bağrından çıkış olan silahlı kuvvetlerin saflarına bir bayram coşkusu asker millet kavramının dünyadaki yegane örneği teşkil etmektedir. Bu örnek dünya sahnesinde sonsuza kadar yer alacak Türk Milletinin en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken siz gençler askerlikten sonraki hayatınızda mutlu, sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmenizi temenni eder, engelli insanlara saygın insanlığa saygı olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim” dedi. Bu konuşmalarının ardından sonra 17 Engelli vatandaşlar düzenlenen törende ellerini silah ve bayrak üzerine koyarak askerlik yemini ettiler. Tören sonrasında Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç ile birlikte hem toplu fotoğraf hem de engelli vatandaş ve aileleri ile birlikte bire bir fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.   Fahri Haner  
10- 16 Mayıs engelli haftası kapsamında silah altına alınmayan engelli vatandaşlarımız, sembolik olarak bir günlüğüne asker oldular.

10- 16 Mayıs engelli haftası kapsamında Gölcük Ana Üs Komutanlığında temsili askerlik görevi için engelli vatandaşlara yönelik tören düzenlendi. Düzenlenen törene Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç, 17 engelli vatandaşlar ve engellilerin yakınları katılım sağladılar. Tören saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okunarak başladı.

Yemin töreninden önce konuşan Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç; “askerlik yapmak üzere gelen gençler, onların kıymetli anne ve babaları Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı koordine ve sorumluluğunda icra edilmekte olan engelli vatandaşların bir günlük temsili askerlik uygulamasına hoş geldiniz. 10 – 16 Mayıs tarihleri arasındaki engelliler haftasında engelli vatandaşlar için düzenlenen bir günlük temsili askerlik uygulaması münasebetiyle ülkemizin farklı yörelerindeki çeşitli birliklerde farklı bir askerlik heyecanı yaşamaktadır. Bu hafta içerisinde engelliler nedeniyle askerlik yapmayan gençlerimiz bir günlüğüne asker elbisesini giyecekler. Her Türk vatandaşı gibi askerlik gururunu tadacaklar.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığına bu maksatla gelen değerli gençler, engelli olmak asla bir ayıp ve hiçbir şey yapmamak değildir. Ayıp ve kabahat ülkesini ve vatanını sevmek, üzerine düşen vazifeleri yapmaktadır. Sizler bu gün burada kutsal vatandaşlık görevinizi yerine getirmek için burada bulunmaktasınız. Askerlik yemin törenine üniformalarını giyerek ve kısa sürede selam verme eğitimini alarak hazırlandınız.  Biraz sonra bayrağa ve silaha el basarak yemin edeceksiniz. Bu yemin ile ülkenize ve milletinize olan bağımlılığınızı bir kez daha göstermiş olacaksınız. Bir günkü temsili askerliğin sonunda terhis belgelerinizi alarak kutsal vatandaşlık ve askerlik görevinizi tamamlayacaksınız.

 

Anayasamızın 72. Maddesinde Vatan Hizmeti her Türkün Hakkı ve Görevi olarak Düzenlenmiştir. Bu kapsamda anne ve babalar evlatlarını Milletin bağrından çıkış olan silahlı kuvvetlerin saflarına bir bayram coşkusu asker millet kavramının dünyadaki yegane örneği teşkil etmektedir. Bu örnek dünya sahnesinde sonsuza kadar yer alacak Türk Milletinin en büyük güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken siz gençler askerlikten sonraki hayatınızda mutlu, sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmenizi temenni eder, engelli insanlara saygın insanlığa saygı olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim” dedi. Bu konuşmalarının ardından sonra 17 Engelli vatandaşlar düzenlenen törende ellerini silah ve bayrak üzerine koyarak askerlik yemini ettiler. Tören sonrasında Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Yavuz Kılıç ile birlikte hem toplu fotoğraf hem de engelli vatandaş ve aileleri ile birlikte bire bir fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

 

Fahri Haner

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.