LASTİK İŞ
ismail

EMEKLİLERİN SOFRASINDAKİ LOKMA KÜÇÜLDÜ

Gündem 25.02.2021 - 13:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

EMEKLİLERİN SOFRASINDAKİ LOKMA KÜÇÜLDÜ

Disk Emekliler Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu, Emeklilerimizin eline vurarak sofrasındaki lokması her geçen gün küçültülmektedir”dedi.

Gölcük Anıtpark'ta Basın Açıklamasını yapan Disk Emekliler Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu  “ülkemizde emekliler sendikası kuramaz diye bir yasal düzenleme olmasına karşın, bizimde kabul ettiğimiz uluslar arası sözleşmelerden yararlanarak 1995 yılında 140 kişi ile kurulan Diske'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası, iç işleri Bakanlığı, Valiler aracılığı ile açmış olduğu dava sonucu 2019 tarihinde Avrupa insan Hakları Mahkemesi (AHİM) talihsiz onaması ile kapatılmıştır.  Bu sefer tam iki yıl önce yine Disk'e bağlı Emekliler sendikasını kurduk ve örgütlenme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Görüleceği üzere emeklilerin sendikalaşması yönetenlerce istenmemektedir. Yöneticiler örgütsüz toplumları yönetme kolaylığını sürdürmek istemektedir. Emeklilerin eline vurarak sofrasındaki lokması her geçen gün küçültülmektedir. Yaklaşın 11 milyonu bulan emeklilerimizden 8 milyonu açlık sınırı altında gelire sahip olup, semt pazarında hava kararınca sebze ve meyce atıkları toplar hale getirilmiştir.  6 milyona yakın emeklilerimiz ücret yetersiz kaldığından yeniden çalışmak zorunda bırakılmıştır. Gün geçmiyor ki yurdumuzun her hangi bir köşesinden emekli vatandaşın intihar ettiği haberi gelmesin. Biz bu tüm olumsuzluklar karşısında işçi, memur, esnaf emeklisi ayırımı yapmaksızın tüm emeklileri sendikamız Disk Emekliler Sendikasına üye olmaya çağırıyoruz. Emekliler emeklerini ancak emeklilerin örgütlü mücadelesi kurtaracaktır” dedi. Başkan Kasınoğlu; “Yaşasın Disy, Yaşasın Emekliler Sendikası, yaşasın örgütlü mücadelemiz sloganı ile açıklamasına son verdi. Fahri Haner    
Disk Emekliler Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu, Emeklilerimizin eline vurarak sofrasındaki lokması her geçen gün küçültülmektedir”dedi.

Gölcük Anıtpark'ta Basın Açıklamasını yapan Disk Emekliler Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu  “ülkemizde emekliler sendikası kuramaz diye bir yasal düzenleme olmasına karşın, bizimde kabul ettiğimiz uluslar arası sözleşmelerden yararlanarak 1995 yılında 140 kişi ile kurulan Diske'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası, iç işleri Bakanlığı, Valiler aracılığı ile açmış olduğu dava sonucu 2019 tarihinde Avrupa insan Hakları Mahkemesi (AHİM) talihsiz onaması ile kapatılmıştır. 

Bu sefer tam iki yıl önce yine Disk'e bağlı Emekliler sendikasını kurduk ve örgütlenme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Görüleceği üzere emeklilerin sendikalaşması yönetenlerce istenmemektedir. Yöneticiler örgütsüz toplumları yönetme kolaylığını sürdürmek istemektedir. Emeklilerin eline vurarak sofrasındaki lokması her geçen gün küçültülmektedir. Yaklaşın 11 milyonu bulan emeklilerimizden 8 milyonu açlık sınırı altında gelire sahip olup, semt pazarında hava kararınca sebze ve meyce atıkları toplar hale getirilmiştir. 

6 milyona yakın emeklilerimiz ücret yetersiz kaldığından yeniden çalışmak zorunda bırakılmıştır. Gün geçmiyor ki yurdumuzun her hangi bir köşesinden emekli vatandaşın intihar ettiği haberi gelmesin. Biz bu tüm olumsuzluklar karşısında işçi, memur, esnaf emeklisi ayırımı yapmaksızın tüm emeklileri sendikamız Disk Emekliler Sendikasına üye olmaya çağırıyoruz. Emekliler emeklerini ancak emeklilerin örgütlü mücadelesi kurtaracaktır” dedi. Başkan Kasınoğlu; “Yaşasın Disy, Yaşasın Emekliler Sendikası, yaşasın örgütlü mücadelemiz sloganı ile açıklamasına son verdi.

Fahri Haner

   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.