LASTİK İŞ
ismail

EMEKLİLER TOKİ EVLERİNİ BEKLİYOR

Ekonomi 17.09.2019 - 17:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

EMEKLİLER TOKİ EVLERİNİ BEKLİYOR

Evi olmayan emeklilere ev yapmak için Türkiye Emekliler Derneği tarafında girişimler yapıldı. Yapılan girişimde evi olmayan emekliler Derneğe kayıtlarını yaptılar. Yetkililere dosya halinde bildirildi. Ev yapımları, bekleniyor.

TOKİ Evleri ve emeklilerin maaşları ile ilgili açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Gölcük şube başkanı Ali Osman Kılıç; “genel merkezimiz tarafından uygulamaya geçen evleri olmayan emekliler için TOKİ tarafından ve emeklilerin ödeyebileceği şekilde ev yapılmasını talepte ACbulundular. Bu talebin sonucunda yetkililer tarafından uygun bulundu. Ardından TOKİ evleri için yalnız Gölcük şubesinin 2300 evi olmayan üyemiz TOKİ evleri kayıt başvurusunu yaptı. Bizle bu başvuruyu alarak AK Parti il ve ilçe başkanlarına verdik. Ardından yine bu başvuruları Kocaeli Milli Emlak müdürlüne verdik. Bize verilen cevap ise yer bulunduğunda TOKİ tarafından evleriniz yapılacak. Bizlerde şuanda beklemedeyiz” dedi. Emeklilerin maaşları ile ilgili açıklama yapan başkan Ali Osman Kılıç; “Daima yokluk içerisinde çaresiz olan emeklilerimizin her yapılan zamda makas gittikçe açılıyor. Genel merkezimiz tarafından daima savunduğu zam ise, seyyanen zamdır. Tüfe ile verilen zam makası açıyor. Fakat seyyanen verilen zam makası daraltıyor. Bu gün SSK bir emekli tabandan maaşı 1100 liradır. Ama eski emeklileri eski SSK bir emeklinin maaşı 1600 ile 2100 liradır. Kirada olan bir emekli kardeşimiz bu parayla geçinemez. Bizim istediğimiz evi olmayan SSK emeklisine kira yardımı, 4 ve 5 lira olan vergi iadesi 8 ve 9 a yükselmesini ve hastane katkı parası alınmaması bunun gibi birçok isteklerimiz var. Bu isteklerimizi bakanlığımıza ilettik. Bunlarında sonuçlarını bekliyoruz” dedi. Fahri Haner     
Evi olmayan emeklilere ev yapmak için Türkiye Emekliler Derneği tarafında girişimler yapıldı. Yapılan girişimde evi olmayan emekliler Derneğe kayıtlarını yaptılar. Yetkililere dosya halinde bildirildi. Ev yapımları, bekleniyor.

TOKİ Evleri ve emeklilerin maaşları ile ilgili açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Gölcük şube başkanı Ali Osman Kılıç; “genel merkezimiz tarafından uygulamaya geçen evleri olmayan emekliler için TOKİ tarafından ve emeklilerin ödeyebileceği şekilde ev yapılmasını talepte ACbulundular. Bu talebin sonucunda yetkililer tarafından uygun bulundu. Ardından TOKİ evleri için yalnız Gölcük şubesinin 2300 evi olmayan üyemiz TOKİ evleri kayıt başvurusunu yaptı. Bizle bu başvuruyu alarak AK Parti il ve ilçe başkanlarına verdik. Ardından yine bu başvuruları Kocaeli Milli Emlak müdürlüne verdik. Bize verilen cevap ise yer bulunduğunda TOKİ tarafından evleriniz yapılacak. Bizlerde şuanda beklemedeyiz” dedi.

Emeklilerin maaşları ile ilgili açıklama yapan başkan Ali Osman Kılıç; “Daima yokluk içerisinde çaresiz olan emeklilerimizin her yapılan zamda makas gittikçe açılıyor. Genel merkezimiz tarafından daima savunduğu zam ise, seyyanen zamdır. Tüfe ile verilen zam makası açıyor. Fakat seyyanen verilen zam makası daraltıyor. Bu gün SSK bir emekli tabandan maaşı 1100 liradır. Ama eski emeklileri eski SSK bir emeklinin maaşı 1600 ile 2100 liradır. Kirada olan bir emekli kardeşimiz bu parayla geçinemez. Bizim istediğimiz evi olmayan SSK emeklisine kira yardımı, 4 ve 5 lira olan vergi iadesi 8 ve 9 a yükselmesini ve hastane katkı parası alınmaması bunun gibi birçok isteklerimiz var. Bu isteklerimizi bakanlığımıza ilettik. Bunlarında sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

Fahri Haner     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.