LASTİK İŞ

Meclis GERİLDİ !

Kocaeli 03.09.2013 - 00:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Meclis GERİLDİ !

İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşimi Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıyı İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç yönetti. Toplantıya konuk olarak katılan Sakarya Kocaali eski Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan hazırlığını yaptığı tez için de notlar aldı. Toplantı başında meclis üyeleri arasında gergin dakikalar yaşandı. CHP’liler kendi arasında konuşurken AKP’li İsmail Önay, ‘Herkes önünden yesin’ dedi. Önay’ın bu sözüne çok sinirlenen CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Elmas, “Doğru konuş, burası köy kahvesi değil. Böyle şey olmaz” diye tepki gösterdi. Meclis başkanı Kılıç ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Ancak gerginlik toplantı süresince devam etti. Toplantıda yer alan gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi KANDIRA YOLU DEĞİL, KAZA YOLU Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li İsmet Kanık, Kandıra yolunda yaşanan kazaları gündeme getirerek, “Mecliste dört yılı bitirip beşinci yıla girdik. Geldiğimden beri aynı konuyu gündeme getiriyorum ama bir arpa boyu yol alamadık. Kandıra yolunda Çayırköy Mini Köşk mevkiinde yaşanan kazalar. Kandıra Yolu değil sanki kaza yolu. Bu vebalin altında bu kenti yönetenler kaldı. Bu kazaları durdurma için yöneticileri göreve davet ediyorum. Bu kadar duble yol yapılırken bu yola çözüm bulunamamasına anlam veremiyorum. Yöneticilerle görüşelim buraya bir çözüm bulunsun. Burada yapılması gereken sadece bir ışık koymak. Artık orada insanlar ölmesin” dedi. Kanık’a cevap veren Kılıç ise, “Yetkililer gitti baktı ama sonuçta bir çözüm bulunamadı. Bu konuyla ilgili Büyükşehir ile tekrar görüşelim” dedi. CİDDİYE ALINMIYORUZ Toplantı sonunda meclis başkanı Kılıç CHP sıralarına dönerek söz almak isteyen olup olmadığını sordu. CHP’liler konuşurken sözleri kesildiği ve verdikleri önergelerin reddedildiği için konuşmama kararı aldı. CHP’li Seyfettin Kayabey, “Konuştuklarımız ciddiye alınmıyor” dedi. AKP’lileri taklit eden Kayabey, “Bütün gün orada gelip yatıyorsunuz” dedi. 
İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşimi Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıyı İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç yönetti. Toplantıya konuk olarak katılan Sakarya Kocaali eski Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan hazırlığını yaptığı tez için de notlar aldı. Toplantı başında meclis üyeleri arasında gergin dakikalar yaşandı. CHP’liler kendi arasında konuşurken AKP’li İsmail Önay, ‘Herkes önünden yesin’ dedi. Önay’ın bu sözüne çok sinirlenen CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Elmas, “Doğru konuş, burası köy kahvesi değil. Böyle şey olmaz” diye tepki gösterdi. Meclis başkanı Kılıç ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Ancak gerginlik toplantı süresince devam etti. Toplantıda yer alan gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi

KANDIRA YOLU DEĞİL, KAZA YOLU

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li İsmet Kanık, Kandıra yolunda yaşanan kazaları gündeme getirerek, “Mecliste dört yılı bitirip beşinci yıla girdik. Geldiğimden beri aynı konuyu gündeme getiriyorum ama bir arpa boyu yol alamadık. Kandıra yolunda Çayırköy Mini Köşk mevkiinde yaşanan kazalar. Kandıra Yolu değil sanki kaza yolu. Bu vebalin altında bu kenti yönetenler kaldı. Bu kazaları durdurma için yöneticileri göreve davet ediyorum. Bu kadar duble yol yapılırken bu yola çözüm bulunamamasına anlam veremiyorum. Yöneticilerle görüşelim buraya bir çözüm bulunsun. Burada yapılması gereken sadece bir ışık koymak. Artık orada insanlar ölmesin” dedi. Kanık’a cevap veren Kılıç ise, “Yetkililer gitti baktı ama sonuçta bir çözüm bulunamadı. Bu konuyla ilgili Büyükşehir ile tekrar görüşelim” dedi.

CİDDİYE ALINMIYORUZ

Toplantı sonunda meclis başkanı Kılıç CHP sıralarına dönerek söz almak isteyen olup olmadığını sordu. CHP’liler konuşurken sözleri kesildiği ve verdikleri önergelerin reddedildiği için konuşmama kararı aldı. CHP’li Seyfettin Kayabey, “Konuştuklarımız ciddiye alınmıyor” dedi. AKP’lileri taklit eden Kayabey, “Bütün gün orada gelip yatıyorsunuz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.