LASTİK İŞ
ismail

DEĞİRMENDERE’DEKİ AHŞAP HEYKELLER BAKIMDAN GEÇİRİLİYOR

Değirmendere 21.05.2021 - 18:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

DEĞİRMENDERE’DEKİ AHŞAP HEYKELLER BAKIMDAN GEÇİRİLİYOR

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi iş birliğinde, 2019 yılında, 26.sı yapılan ve Türkiye’nin en uzun soluklu tek ahşap heykel sempozyumu olma özelliğini taşıyan, Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, geçtiğimiz yıl Korana Virüs salgını nedeniyle yapılamamıştı. ZAMANLA YIPRANAN HEYKELLER ONARILIYOR Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nda, 26 yıl içinde ise onlarca ahşap heykel yapıldı ve bu heykeller, Değirmendere’nin çeşitli yeşil alanlarına konularak vatandaşların beğenisine sunuldu. Gölcük Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile zamanla hava şartları nedeniyle yıpranarak, bazı hasarlar oluşan heykeller onarılarak, yenileniyor. Şu ana kadar 5 heykel onarılırken, çalışmanın devam edeceği belirtildi. Yenilenen heykeller ise; Değirmendere’nin çeşitli noktalarında sergilenmeye devam edecek.

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi iş birliğinde, 2019 yılında, 26.sı yapılan ve Türkiye’nin en uzun soluklu tek ahşap heykel sempozyumu olma özelliğini taşıyan, Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, geçtiğimiz yıl Korana Virüs salgını nedeniyle yapılamamıştı.

ZAMANLA YIPRANAN HEYKELLER ONARILIYOR

Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu’nda, 26 yıl içinde ise onlarca ahşap heykel yapıldı ve bu heykeller, Değirmendere’nin çeşitli yeşil alanlarına konularak vatandaşların beğenisine sunuldu. Gölcük Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile zamanla hava şartları nedeniyle yıpranarak, bazı hasarlar oluşan heykeller onarılarak, yenileniyor. Şu ana kadar 5 heykel onarılırken, çalışmanın devam edeceği belirtildi. Yenilenen heykeller ise; Değirmendere’nin çeşitli noktalarında sergilenmeye devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.