LASTİK İŞ
ismail

DAĞ ''ZAMLAR BÖYLE DEVAM EDERSE VATANDAŞ EKMEKSİZ KALACAK''

Ekonomi 26.10.2020 - 16:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

DAĞ ''ZAMLAR BÖYLE DEVAM EDERSE VATANDAŞ EKMEKSİZ KALACAK''

Una her gün zam geldiğini belirten Gölcük Fırıncılar Kooperatif başkanı Murat Dağ, “zamlardan dolayı çok zor durumdayız. Bu zamlar bu şekilde devam ederse halk ekmeksiz kalacak”.

Bu son zamanlarda Una gelen zamlarından dolayı fırıncıların zor durumda olduğunu belirten Gölcük Fırıncılar Kooperatif başkanı Murat Dağ  “ una her gün zam var. Bundan dolayı fırıncıların durunu her gün geçtikçe ağırlaşıyor. Bundan bir buçuk ay önce bir çuval unun fiyatı 105 lira ile 115 lira arasındaydı. Bu gün ise bir çuval un 160 ile 170 lira oldu. Buda demektir ki insanın temel gıdası olan ekmek ununa her gün zam var. Bu zamların yanında elektrik, doğalgaz da zamlandı. Bu zamlarla birlikte fırıncılar ekmek üretiminde çok ama çok zorlanıyorlar. Bu zamlar bu şekilde devam ederse halk ekmeksiz kalabilir” dedi. Bu gidişle bakkallara ekmek verilemeyeceğini açıklayan başkan Dağ; “şu anda fırıncılarımız çok zarardalar. Bu zarar bu şekilde devam ederse bakkallara ekmek verilemeyecektir. Bundan dolayı devletimiz bu konuda duyarlı olması ve bu zamların frenlenmesini bekliyoruz. Aynı zamanda bu gün ekmeğin 2 lira 50 kuruş olması gerekir. Bu zamlara karşı durabileceğimiz bu fiyattır. Eğer bu zam olmazsa kriz yaşanabilir. Çünkü un altından daha değerli oldu” dedi. Yılsonunda tekrar zam yaşayacağını belirten Başkan Dağ; “bu zamların bu gidişle yılsonuna kadar bir çuval un 200 lirayı bulacak. Şu an mayanın kolisi 90 lira. Ama yılsonunda buda zamlanarak 130 lirayı bulacak. Tüm maliyetlerimiz yüzde 45 ile yüzde 60 arttı. Bundan dolayı birçok fırıncı arkadaşlarımız ayakta durabilmesi ve ticari hayatını sürdürmek için kendi öz sermayesini bozarak fırına takviye yapıyor. Bu durum ne kadar sürecek, oda belirsiz. Bir kez daha devlet yetkililerimizi bu un fiyatlarına müdahale etmelerini istiyoruz. Ekmeye gerekli olan zammı da el atmalarını bekliyoruz” şeklinde ifade etti.
Una her gün zam geldiğini belirten Gölcük Fırıncılar Kooperatif başkanı Murat Dağ, “zamlardan dolayı çok zor durumdayız. Bu zamlar bu şekilde devam ederse halk ekmeksiz kalacak”.

Bu son zamanlarda Una gelen zamlarından dolayı fırıncıların zor durumda olduğunu belirten Gölcük Fırıncılar Kooperatif başkanı Murat Dağ  “ una her gün zam var. Bundan dolayı fırıncıların durunu her gün geçtikçe ağırlaşıyor. Bundan bir buçuk ay önce bir çuval unun fiyatı 105 lira ile 115 lira arasındaydı. Bu gün ise bir çuval un 160 ile 170 lira oldu. Buda demektir ki insanın temel gıdası olan ekmek ununa her gün zam var. Bu zamların yanında elektrik, doğalgaz da zamlandı. Bu zamlarla birlikte fırıncılar ekmek üretiminde çok ama çok zorlanıyorlar. Bu zamlar bu şekilde devam ederse halk ekmeksiz kalabilir” dedi.

Bu gidişle bakkallara ekmek verilemeyeceğini açıklayan başkan Dağ; “şu anda fırıncılarımız çok zarardalar. Bu zarar bu şekilde devam ederse bakkallara ekmek verilemeyecektir. Bundan dolayı devletimiz bu konuda duyarlı olması ve bu zamların frenlenmesini bekliyoruz. Aynı zamanda bu gün ekmeğin 2 lira 50 kuruş olması gerekir. Bu zamlara karşı durabileceğimiz bu fiyattır. Eğer bu zam olmazsa kriz yaşanabilir. Çünkü un altından daha değerli oldu” dedi.

Yılsonunda tekrar zam yaşayacağını belirten Başkan Dağ; “bu zamların bu gidişle yılsonuna kadar bir çuval un 200 lirayı bulacak. Şu an mayanın kolisi 90 lira. Ama yılsonunda buda zamlanarak 130 lirayı bulacak. Tüm maliyetlerimiz yüzde 45 ile yüzde 60 arttı. Bundan dolayı birçok fırıncı arkadaşlarımız ayakta durabilmesi ve ticari hayatını sürdürmek için kendi öz sermayesini bozarak fırına takviye yapıyor. Bu durum ne kadar sürecek, oda belirsiz. Bir kez daha devlet yetkililerimizi bu un fiyatlarına müdahale etmelerini istiyoruz. Ekmeye gerekli olan zammı da el atmalarını bekliyoruz” şeklinde ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.