LASTİK İŞ
ismail

ÇÖLYAK TESTİNDEN GEÇTİLER !

Kocaeli 13.12.2014 - 12:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÇÖLYAK TESTİNDEN GEÇTİLER !

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı çalışanlarına Çölyak testi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Engelliler ve Yaşlılar Birimi tarafından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı çalışanlarına Çölyak testi yapıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde metabolik hastalıklardan olan Çölyak konusunda farkındalık oluşturan Büyükşehir Belediyesi, Real AVM'de düzenlediği etkinlikte Çölyak'ı ele almıştı. Çölyak konusunda farkındalık oluşturmayı, hastalık konusunda halkı bilgilendirmeyi amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı çalışanlarına Çölyak testi yaparak bir organizasyon gerçekleştirdi.   ÇÖLYAK  NEDİR? Çölyak; ince bağırsağın, gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi hassasiyetidir. Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllar gluten içerir. Çölyak hastaları glutenli yiyecekler tükettiklerinde bağırsak mukozasında alerji nedeniyle villus çıkıntıları ve kıvrımları tahrip olarak azalır ve küçülürler. Böylece bağırsak yüzölçümü gittikçe azalır ve alınan gıdalar emilemez hale gelir. Sonuçta beslenme yetersizliği, arkasından da hastalık belirtileri ortaya çıkar.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı çalışanlarına Çölyak testi yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Engelliler ve Yaşlılar Birimi tarafından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı çalışanlarına Çölyak testi yapıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde metabolik hastalıklardan olan Çölyak konusunda farkındalık oluşturan Büyükşehir Belediyesi, Real AVM'de düzenlediği etkinlikte Çölyak'ı ele almıştı. Çölyak konusunda farkındalık oluşturmayı, hastalık konusunda halkı bilgilendirmeyi amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı çalışanlarına Çölyak testi yaparak bir organizasyon gerçekleştirdi.

 

ÇÖLYAK  NEDİR?

Çölyak; ince bağırsağın, gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi hassasiyetidir. Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllar gluten içerir. Çölyak hastaları glutenli yiyecekler tükettiklerinde bağırsak mukozasında alerji nedeniyle villus çıkıntıları ve kıvrımları tahrip olarak azalır ve küçülürler. Böylece bağırsak yüzölçümü gittikçe azalır ve alınan gıdalar emilemez hale gelir. Sonuçta beslenme yetersizliği, arkasından da hastalık belirtileri ortaya çıkar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.