ÇİFTÇİLERE FİDE DESTEĞİ VERİLECEK

Ekonomi 11.11.2020 - 15:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ÇİFTÇİLERE FİDE DESTEĞİ VERİLECEK

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeler hakkında çiftçilere bilgilendirmede bulundu. Çanakçı, “Çiftçilerimize yüzde 50 hibe destekli fide verilecek” dedi

  Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yönelik olarak yapılacak olan hibe destekli fide projeleri hakkında bazı bilgiler verdi. Başkan Çanakçı, konu hakkında yaptığı açıklamada “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilerimize yüzde 50 hibe destekli ceviz, kivi ve Trabzon hurması fidesi dağıtılacak. Yapılan bu çalışma hakkında bilgi almak isteyen çiftçilerimiz olursa, Gölcük Ziraat Odası olarak kendilerine her zaman yardımcı olacağız. Çiftçilerimizin bu desteklerden faydalanmasının önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.  BELİRLİ BELGELER İSTENİYOR Açıklamalarına devam eden Başkan Çanakçı, “Mavi sertifikalı ceviz, doku kültürlü kivi ve Trabzon hurması fidesi almak isteyen çiftçilerimiz, 10-20 Kasım 2020 tarihleri arasında, fuar içindeki Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne müracaat edebilir. İstenilen belgeler arasında güncel Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi ve ziraat odasından alınabilecek olan güncel Çiftçi Belgesi ile birlikte, ekimi yapılacak arazinin güncel tapu fotokopisi bulunuyor. Bu evraklarla birlikte başvurular, belirtilen yerlere yapılabilir” dedi.  ‘BAŞVURU YAPILMASINDA FAYDA VAR’ Başkan Çanakçı, açıklamasının sonunda “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sözleşmeli üretim ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği projesi ve melisa (oğul otu) projesi hayata geçirilecek. Projeye katılım sağlamak isteyen çiftçilerimizden güncel ÇKS belgesi, 10 dekar ve üzeri arazi tapusu fotokopisi (arazi kiralık ise en az 5 yıllık kira sözleşmesi), ikametgah, nüfus cüzdanı fotokopisi, tapu fotokopisi ile birlikte Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Tarımsal Şube Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Çiftçilerimizin, belirtilen şartları yerine getirebiliyorlarsa bu başvuruları yapmasında fayda olacaktır” dedi.
Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeler hakkında çiftçilere bilgilendirmede bulundu. Çanakçı, “Çiftçilerimize yüzde 50 hibe destekli fide verilecek” dedi

 

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere yönelik olarak yapılacak olan hibe destekli fide projeleri hakkında bazı bilgiler verdi. Başkan Çanakçı, konu hakkında yaptığı açıklamada “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilerimize yüzde 50 hibe destekli ceviz, kivi ve Trabzon hurması fidesi dağıtılacak. Yapılan bu çalışma hakkında bilgi almak isteyen çiftçilerimiz olursa, Gölcük Ziraat Odası olarak kendilerine her zaman yardımcı olacağız. Çiftçilerimizin bu desteklerden faydalanmasının önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

 BELİRLİ BELGELER İSTENİYOR

Açıklamalarına devam eden Başkan Çanakçı, “Mavi sertifikalı ceviz, doku kültürlü kivi ve Trabzon hurması fidesi almak isteyen çiftçilerimiz, 10-20 Kasım 2020 tarihleri arasında, fuar içindeki Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne müracaat edebilir. İstenilen belgeler arasında güncel Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi ve ziraat odasından alınabilecek olan güncel Çiftçi Belgesi ile birlikte, ekimi yapılacak arazinin güncel tapu fotokopisi bulunuyor. Bu evraklarla birlikte başvurular, belirtilen yerlere yapılabilir” dedi.

 ‘BAŞVURU YAPILMASINDA FAYDA VAR’

Başkan Çanakçı, açıklamasının sonunda “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sözleşmeli üretim ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği projesi ve melisa (oğul otu) projesi hayata geçirilecek. Projeye katılım sağlamak isteyen çiftçilerimizden güncel ÇKS belgesi, 10 dekar ve üzeri arazi tapusu fotokopisi (arazi kiralık ise en az 5 yıllık kira sözleşmesi), ikametgah, nüfus cüzdanı fotokopisi, tapu fotokopisi ile birlikte Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Tarımsal Şube Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Çiftçilerimizin, belirtilen şartları yerine getirebiliyorlarsa bu başvuruları yapmasında fayda olacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.