LASTİK İŞ

BÜYÜKŞEHİRDEN YENİ PROJE

Kocaeli 11.08.2015 - 12:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

BÜYÜKŞEHİRDEN YENİ PROJE

Büyükşehir Belediyesi ‘Bir Kap Su Dolu Mutluluk’ isimli proje ile farkındalık oluşturacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik ‘Bir Kap Su Dolu Mutluluk’ isimli projeyi hayata geçirdi. Sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmamaları ve israfın önlenmesi amacı ile başlatılan proje kapsamında hayvan dernekleri ziyaret edildi.   FARKINDALIK OLUŞTURULACAK Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına 170 dönüm alana sahip hayvan bakımevi, otomatik yem ve mama makinası gibi birçok önemli hizmet sunuyor. Bu doğrultuda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bir Kap Su Dolu Mutluluk’ isimli proje farkındalık oluşturacak. Proje, vatandaşların yemeklerinden arta kalanlarını ve bir miktar suyu kaplara bırakmaları, böylece hayvanların sıcak havalarda susuz ve aç kalmamalarını sağlayacak.   DERNEKLERE KİTAP VE KAP DAĞITILDI Proje tanıtımı için ilk olarak Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Kocaeli İl Temsilcisi – Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Başkanı (KOCAELİDER) Selma Pilatin Pek, Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın ve Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER ) Başkanı Gonca Çelik ile görüşüldü. Derneklere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından hazırlatılan 200’er adet su kabı, 400 adet ‘Hayvanlarla Doğru İletişim’ isimli kitap ve 5’er paket mama verildi.   “SİZLER İÇİN ATIK OLAN ONLAR İÇİN YETERLİDİR” İlk mamalar Büyükşehir Belediyesi’nden, devamı gönüllüler ve mahalle sakinlerinden karşılanması beklenilen proje ile “Sizler için atık olan onlar için yeterlidir” sloganıyla sıcak hava şartlarının hem sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmalarının hem de israfın önüne geçilmesi planlanıyor.   YEM-PATİ İLE SOKAK HAYVANLARI SUSUZ KALMIYOR Devamlı mama takviyeleri yapılan 12 ilçe belediye sınırlarında bulunan ağırlık ve ışık sensörlü otomatik kuru mama ve su makineleri (Yem-Pati) ve ilçe belediyeleriyle işbirliği yapılarak 12 ilçede yeni beslenme odaklarının kurulmasının yanı sıra bu projeyle de sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmalarının önlenmesi sağlanıyor.  
Büyükşehir Belediyesi ‘Bir Kap Su Dolu Mutluluk’ isimli proje ile farkındalık oluşturacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik ‘Bir Kap Su Dolu Mutluluk’ isimli projeyi hayata geçirdi. Sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmamaları ve israfın önlenmesi amacı ile başlatılan proje kapsamında hayvan dernekleri ziyaret edildi.

 

FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına 170 dönüm alana sahip hayvan bakımevi, otomatik yem ve mama makinası gibi birçok önemli hizmet sunuyor. Bu doğrultuda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bir Kap Su Dolu Mutluluk’ isimli proje farkındalık oluşturacak. Proje, vatandaşların yemeklerinden arta kalanlarını ve bir miktar suyu kaplara bırakmaları, böylece hayvanların sıcak havalarda susuz ve aç kalmamalarını sağlayacak.

 

DERNEKLERE KİTAP VE KAP DAĞITILDI

Proje tanıtımı için ilk olarak Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Kocaeli İl Temsilcisi – Kocaeli Hayvan Hakları Derneği Başkanı (KOCAELİDER) Selma Pilatin Pek, Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın ve Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER ) Başkanı Gonca Çelik ile görüşüldü. Derneklere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından hazırlatılan 200’er adet su kabı, 400 adet ‘Hayvanlarla Doğru İletişim’ isimli kitap ve 5’er paket mama verildi.

 

“SİZLER İÇİN ATIK OLAN ONLAR İÇİN YETERLİDİR”

İlk mamalar Büyükşehir Belediyesi’nden, devamı gönüllüler ve mahalle sakinlerinden karşılanması beklenilen proje ile “Sizler için atık olan onlar için yeterlidir” sloganıyla sıcak hava şartlarının hem sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmalarının hem de israfın önüne geçilmesi planlanıyor.

 

YEM-PATİ İLE SOKAK HAYVANLARI SUSUZ KALMIYOR

Devamlı mama takviyeleri yapılan 12 ilçe belediye sınırlarında bulunan ağırlık ve ışık sensörlü otomatik kuru mama ve su makineleri (Yem-Pati) ve ilçe belediyeleriyle işbirliği yapılarak 12 ilçede yeni beslenme odaklarının kurulmasının yanı sıra bu projeyle de sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmalarının önlenmesi sağlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.