LASTİK İŞ

BÜYÜKBUDAK ''EĞİTİMDE KALICI ÇÖZÜMLER OLUŞTURULMALI''

Eğitim 13.01.2021 - 13:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

BÜYÜKBUDAK ''EĞİTİMDE KALICI ÇÖZÜMLER OLUŞTURULMALI''

Gölcük CHP ilçe eğitim Sekreteri Mustafa Büyükbudak Eğitimle Yanlış eğitim uygulamalarıyla çocuklarımız ve ailelerine psikolojik şiddet uygulanıyor

İLK UYGULAMADA EBA SİSTEMİ ÇÖKTÜ Büyükbudak “Pandemi süreci nedeniyle hayatlarımız neredeyse durma noktasına gelmiştir. Böylesi zor günlerde geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın eğitim ihtiyaçları da iktidar eliyle yapılan yanlış uygulamalardan ötürü sekteye uğratılmaktadır.  Daha ilk EBA uygulamasında sistemin çökmesini –memnuniyet verici – olarak değerlendiren MEB Bakanının yeni açıklamaları hepimizi isyan ettirmiştir. İlkokul öğrencileri online derslere katılımları üzerinden karne notu alacak olması, orta ve lise öğrencilerinin ise birçok okulda yeni tamamlanan dönem sonu sınavları üzerinden değerlendirilmesi adaletli ve fırsat eşitliği sağlanmış bir eğitim sistemiyle bağdaşmamaktadır” dedi.  TABLETLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIMI Büyükbudak “Sınavlara katılamayan öğrencilerin hangi kriterlere göre değerlendirileceği açık değildir. Kimi öğrenci derse katılımı,  kimisi de sınav puanlarına  göre notlandırılacak olması düşündürücüdür. Online ortamda verilen derslere materyal eksikliğinden  katılamayan, internet altyapısının zayıf olmasından ötürü hizmet alamayan sayısız öğrenci varken hem ülkemiz hem Kocaelimizde fırsat eşitliğini uzaktan eğitimde de sağlayamayan ve problemleri çözemeyen  iktidar sahipleri bu tutumlarıyla adeta çocuklarımızın geleceğiyle oynamaktadır. Devlet eliyle dağıtılmakta olan 3.faz tabletlerin dahi gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı hususu aldığımız bildirimler arasındadır” konuştu.  KALICI ÇÖZÜMLER OLUŞTURULMALI Büyükbudak “Genel Eğitim Politikalarındaki tutarsızlık, sürekli değiştirilen eğitim uygulamaları, eğitimde fırsat eşitliği ve adaletlilik ilkesinin sağlanmamasının karşılığı; çocuklarımızın ve ailelerinin maruz kaldıkları psikolojik şiddettir. İktidar eliyle yapılan bu yanlışlardan derhal dönülerek eksikliklerin giderilmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanarak tüm çocuklarımızı kapsayan, ihtiyaçlarını gideren,  eğitim kalitesindeki istikrarı sağlayacak kalıcı çözümler için yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.  ATANAMAYAN ÖĞRETMEN ORDUSU VAR Büyükbudak “Son olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin tek bir başöğretmeni vardır o da Mustafa Kemal Atatürk'tür. Onun gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmek de, atanamayan mezun öğretmen ordusu yaratmakla,  atanmış kayyum rektörlerle, sürekli yenisi açılan ve belirli yardımlarla  finanse edilen özel okullarla, adaletsiz bir eğitim sistemi ile değil, akıl, bilim ve liyakata dayalı bir eğitim sisteminde yetişmiş öğretmenler ve onların yetiştirdiği öğrenciler ile gerçekleşebilir” şeklinde konuştu. 
Gölcük CHP ilçe eğitim Sekreteri Mustafa Büyükbudak Eğitimle Yanlış eğitim uygulamalarıyla çocuklarımız ve ailelerine psikolojik şiddet uygulanıyor

İLK UYGULAMADA EBA SİSTEMİ ÇÖKTÜ
Büyükbudak “Pandemi süreci nedeniyle hayatlarımız neredeyse durma noktasına gelmiştir. Böylesi zor günlerde geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın eğitim ihtiyaçları da iktidar eliyle yapılan yanlış uygulamalardan ötürü sekteye uğratılmaktadır.  Daha ilk EBA uygulamasında sistemin çökmesini –memnuniyet verici – olarak değerlendiren MEB Bakanının yeni açıklamaları hepimizi isyan ettirmiştir. İlkokul öğrencileri online derslere katılımları üzerinden karne notu alacak olması, orta ve lise öğrencilerinin ise birçok okulda yeni tamamlanan dönem sonu sınavları üzerinden değerlendirilmesi adaletli ve fırsat eşitliği sağlanmış bir eğitim sistemiyle bağdaşmamaktadır” dedi. 

TABLETLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIMI
Büyükbudak “Sınavlara katılamayan öğrencilerin hangi kriterlere göre değerlendirileceği açık değildir. Kimi öğrenci derse katılımı,  kimisi de sınav puanlarına  göre notlandırılacak olması düşündürücüdür. Online ortamda verilen derslere materyal eksikliğinden  katılamayan, internet altyapısının zayıf olmasından ötürü hizmet alamayan sayısız öğrenci varken hem ülkemiz hem Kocaelimizde fırsat eşitliğini uzaktan eğitimde de sağlayamayan ve problemleri çözemeyen  iktidar sahipleri bu tutumlarıyla adeta çocuklarımızın geleceğiyle oynamaktadır. Devlet eliyle dağıtılmakta olan 3.faz tabletlerin dahi gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı hususu aldığımız bildirimler arasındadır” konuştu. 

KALICI ÇÖZÜMLER OLUŞTURULMALI
Büyükbudak “Genel Eğitim Politikalarındaki tutarsızlık, sürekli değiştirilen eğitim uygulamaları, eğitimde fırsat eşitliği ve adaletlilik ilkesinin sağlanmamasının karşılığı; çocuklarımızın ve ailelerinin maruz kaldıkları psikolojik şiddettir. İktidar eliyle yapılan bu yanlışlardan derhal dönülerek eksikliklerin giderilmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanarak tüm çocuklarımızı kapsayan, ihtiyaçlarını gideren,  eğitim kalitesindeki istikrarı sağlayacak kalıcı çözümler için yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi. 
ATANAMAYAN ÖĞRETMEN ORDUSU VAR
Büyükbudak “Son olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin tek bir başöğretmeni vardır o da Mustafa Kemal Atatürk'tür. Onun gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmek de, atanamayan mezun öğretmen ordusu yaratmakla,  atanmış kayyum rektörlerle, sürekli yenisi açılan ve belirli yardımlarla  finanse edilen özel okullarla, adaletsiz bir eğitim sistemi ile değil, akıl, bilim ve liyakata dayalı bir eğitim sisteminde yetişmiş öğretmenler ve onların yetiştirdiği öğrenciler ile gerçekleşebilir” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.