LASTİK İŞ
ismail

BÜYÜKAKIN VE ELLİBEŞ, DEMOKRASİ ADASINA GİDİYOR

Siyaset 26.05.2021 - 12:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

BÜYÜKAKIN VE ELLİBEŞ, DEMOKRASİ ADASINA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla AK Parti 146.Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yarın (27 Mayıs Perşembe) İstanbul Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda (Yassıada) gerçekleşecek. AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın da toplantıda yer alacak

AK Parti 146.Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yarın; 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yılında Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda gerçekleşecek. 1960 askeri darbesi sonrası eski başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve yeniden düzenlenerek "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" adını alan adada gerçekleşecek toplantıya Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Toplantı saat 12.00’de başlayacak. EN KARANLIK GÜNLERİ YAŞATANLAR TARİHE GÖMÜLDÜLER AK Parti'nin 81 il ana kademe, kadın ve gençlik kolları başkanlarının katılacağı toplantıda belediye başkanları da hazır bulunacak. 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yılı nedeniyle bir anma töreninin de gerçekleşmesi beklenen toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir ile İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir de hazır bulunacak. Başkan Ellibeş, demokrasi tarihimizde kara bir leke olan 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin vicdanlarda açtığı yaraların unutulmadığını belirterek, “Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığımızın simgesi olarak yeniden düzenlenen Yassıada’da il başkanları toplantısının gerçekleşecek olmasını anlamlı buluyorum. Ülkemize en kara günleri yaşatanlar milletimizin feraseti ile tarihin tozlu raflarına, en karanlık günlere tanık olan Yassıada ise tarihe gömülerek bugün “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” halini almıştır. Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıraları burada yaşatılmaya devam edecektir. Rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi. DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrası yargılandığı ve idam kararının verildiği Yassıada, yeniden düzenlemenin ardından "Demokrasi ve Özgürlükler Adası adını" aldı. 27 Mayıs Müzesi, Demokrasi Feneri, çeşitli bal mumu heykelleri ve müzenin yer aldığı adada demokrasi ve milli iradeyi yansıtacak müze kütüphane, konferans salonu ve sembol yapılar yer alıyor. Darbe yargılamalarına sahne olan spor salonu ise 27 Mayıs Müzesi’ne dönüştürüldü. Adadaki yapılardan biri de dünyanın demokrasi tecrübesi ve insan hakları tarihinin aktarıldığı Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi olarak değerlendirildi. Kütüphanesi ve sergi alanlarıyla birlikte ada, bir açık hava müzesi olarak tasarlandı. Adada uluslararası alanda üst düzey katılımcıların da misafir edilebileceği dikkate alınarak 123 odalı kongre oteli, her türlü toplantıya ev sahipliği yapabilecek 500 kişilik kongre merkezinin yanı sıra cami, anıt, park ve meydanlar bulunuyor.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla AK Parti 146.Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yarın (27 Mayıs Perşembe) İstanbul Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda (Yassıada) gerçekleşecek. AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın da toplantıda yer alacak

AK Parti 146.Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yarın; 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yılında Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda gerçekleşecek. 1960 askeri darbesi sonrası eski başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve yeniden düzenlenerek "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" adını alan adada gerçekleşecek toplantıya Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Toplantı saat 12.00’de başlayacak.

EN KARANLIK GÜNLERİ YAŞATANLAR TARİHE GÖMÜLDÜLER
AK Parti'nin 81 il ana kademe, kadın ve gençlik kolları başkanlarının katılacağı toplantıda belediye başkanları da hazır bulunacak. 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yılı nedeniyle bir anma töreninin de gerçekleşmesi beklenen toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir ile İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir de hazır bulunacak. Başkan Ellibeş, demokrasi tarihimizde kara bir leke olan 27 Mayıs 1960 Darbesi’nin vicdanlarda açtığı yaraların unutulmadığını belirterek, “Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığımızın simgesi olarak yeniden düzenlenen Yassıada’da il başkanları toplantısının gerçekleşecek olmasını anlamlı buluyorum. Ülkemize en kara günleri yaşatanlar milletimizin feraseti ile tarihin tozlu raflarına, en karanlık günlere tanık olan Yassıada ise tarihe gömülerek bugün “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” halini almıştır. Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıraları burada yaşatılmaya devam edecektir. Rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI
Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrası yargılandığı ve idam kararının verildiği Yassıada, yeniden düzenlemenin ardından "Demokrasi ve Özgürlükler Adası adını" aldı. 27 Mayıs Müzesi, Demokrasi Feneri, çeşitli bal mumu heykelleri ve müzenin yer aldığı adada demokrasi ve milli iradeyi yansıtacak müze kütüphane, konferans salonu ve sembol yapılar yer alıyor. Darbe yargılamalarına sahne olan spor salonu ise 27 Mayıs Müzesi’ne dönüştürüldü. Adadaki yapılardan biri de dünyanın demokrasi tecrübesi ve insan hakları tarihinin aktarıldığı Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi olarak değerlendirildi. Kütüphanesi ve sergi alanlarıyla birlikte ada, bir açık hava müzesi olarak tasarlandı. Adada uluslararası alanda üst düzey katılımcıların da misafir edilebileceği dikkate alınarak 123 odalı kongre oteli, her türlü toplantıya ev sahipliği yapabilecek 500 kişilik kongre merkezinin yanı sıra cami, anıt, park ve meydanlar bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.