LASTİK İŞ
ismail

BİR KÜP ALTIN BUĞDAY ÇIKTI

Gündem 06.11.2017 - 18:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BİR KÜP ALTIN BUĞDAY ÇIKTI

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan yerel bir gazetede çıkan, “Bir Küp Altın Bulundu” haberi üzerini Müze Müdürlüğü’nün vermiş olduğu rapor doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

SAKLAMA VE DEPOLAMA KABI İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan açıklamasında özetle şunları kaydetti: “5 Kasım tarihindeki; Büyük Kocaeli Gazetesi’nin manşetinde ‘Bir Küp Altın Bulundu’ haberi yer almıştır. Haberin içeriğinde ise; kazıda paha biçilemez eserler bulunmuş ve o dönemin müze müdürünün de paha biçilemez gerdanlıkla Japonya’ya kaçtığı şeklinde gerçeği yansıtmayan iddialara yer verilmiştir. Yapılan araştırma ve rapor doğrultusunda; Gazete haberinde yer aldığı gibi “Bir Küp Altın” bulunmamıştır. Bulunan o döneme ait arpa, buğday gibi tahıl ürünlerinin depolanmasında kullanılan bir saklama/depolama kabıdır” İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR “Bu çalışma iddia edildiği gibi ‘Gizemli bir kazı ”da değildir. İlgili mevzuatlar çerçevesinde Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün verdiği yetki ve izin ile vatandaşın başvurusu üzerine protokol ile imza altına alınarak sonuçları Genel Müdürlüğümüz, Valiliğimiz, İl Müdürlüğümüz Koruma Kurulu ile paylaşmak üzere sündürülmektedir. Haberde; ‘1990’lı yıllar da aynı bölgede paha biçilemez bir gerdanlığın bulunduğu ve Müze Müdürünün gerdanlıkla Japonya’ya katığı bilgisi de doğru değildir” ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEKTİR “Sonuç olarak; ‘Esrarengiz Kazı’, ‘Bir Küp Altın’, ‘Japonya’ya kaçtı’ şeklindeki ifadelerin yer aldığı haber tamamen gerçek dışı, doğru olmayan, yanıltıcı bir haberdir. Gazeteye ait haber sitesinin altında yer alan yorumların da onaylanıp yayımlanması ise tamamen sansasyonel olup gazetenin tirajını arttırmaya yöneliktir. Bahsi geçen taşınmazda sondaj kazılarımız devam etmekte olup kazı sonuçları yine mevzuatlar çerçevesinde değerlendirilmeye devam edecektir”  
İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan yerel bir gazetede çıkan, “Bir Küp Altın Bulundu” haberi üzerini Müze Müdürlüğü’nün vermiş olduğu rapor doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

SAKLAMA VE DEPOLAMA KABI

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan açıklamasında özetle şunları kaydetti: “5 Kasım tarihindeki; Büyük Kocaeli Gazetesi’nin manşetinde ‘Bir Küp Altın Bulundu’ haberi yer almıştır. Haberin içeriğinde ise; kazıda paha biçilemez eserler bulunmuş ve o dönemin müze müdürünün de paha biçilemez gerdanlıkla Japonya’ya kaçtığı şeklinde gerçeği yansıtmayan iddialara yer verilmiştir. Yapılan araştırma ve rapor doğrultusunda; Gazete haberinde yer aldığı gibi “Bir Küp Altın” bulunmamıştır. Bulunan o döneme ait arpa, buğday gibi tahıl ürünlerinin depolanmasında kullanılan bir saklama/depolama kabıdır”

İDDİALAR DOĞRU DEĞİLDİR

“Bu çalışma iddia edildiği gibi ‘Gizemli bir kazı ”da değildir. İlgili mevzuatlar çerçevesinde Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün verdiği yetki ve izin ile vatandaşın başvurusu üzerine protokol ile imza altına alınarak sonuçları Genel Müdürlüğümüz, Valiliğimiz, İl Müdürlüğümüz Koruma Kurulu ile paylaşmak üzere sündürülmektedir. Haberde; ‘1990’lı yıllar da aynı bölgede paha biçilemez bir gerdanlığın bulunduğu ve Müze Müdürünün gerdanlıkla Japonya’ya katığı bilgisi de doğru değildir”

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEKTİR

“Sonuç olarak; ‘Esrarengiz Kazı’, ‘Bir Küp Altın’, ‘Japonya’ya kaçtı’ şeklindeki ifadelerin yer aldığı haber tamamen gerçek dışı, doğru olmayan, yanıltıcı bir haberdir. Gazeteye ait haber sitesinin altında yer alan yorumların da onaylanıp yayımlanması ise tamamen sansasyonel olup gazetenin tirajını arttırmaya yöneliktir. Bahsi geçen taşınmazda sondaj kazılarımız devam etmekte olup kazı sonuçları yine mevzuatlar çerçevesinde değerlendirilmeye devam edecektir”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.