LASTİK İŞ
ismail

BİR HAFTADA 131 BİN 113 ŞAHIS SORGULANDI

Gündem 28.04.2021 - 14:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

BİR HAFTADA 131 BİN 113 ŞAHIS SORGULANDI

Covid-19 salgını ile mücadelede kapsamında Kocaeli Valiliği koordinasyonunda geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen faaliyet ve denetimlerin sonuçları açıklandı

Kocaeli Valiliği, Covid-19 salgını ile mücadelede kapsamındaki faaliyet ve denetimlerin sonuçlarını her hafta düzenli olarak kamuoyu ile paylaşıyor. Kocaeli Valiliği’nden konu ile ilgili olarak yapılan yazılı basın açıklamasında, “Covid-19 salgını ile mücadelede kapsamında Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ekipler ve güvenlik kuvvetleri ile bizzat İl Valisi, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl/İlçe Emniyet Müdürleri, İl/İlçe Jandarma Komutanları ve kurum amirlerinin katılımı ile 19-24 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyet ve denetimlerin sonuçları aşağıda sunulmuştur. Vefa Sosyal Destek Gruplarınca toplam 18 bin 351 kişinin talebi karşılanmış, zorunlu karantina yasağı ile ilgili yapılan denetimlerde, yasağı ihlal eden 51 kişiye idari işlem, yasağı ihlal eden 13 kişiye adli işlem yapılmış 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 8 bin 933 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verilmiştir.  131 BİN 113 ŞAHIS SORGULANDI Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17 bin 12 iş yeri, 20 bin 671 kez denetlenmiş, 982 adet iş yerine kurallara uymaması nedeniyle idari işlem yapılmış, güvenlik birimlerimizce yapılan denetimlerde 131 bin 113 şahıs sorgulanmış, 440 aranan şahıs yakalanmış, 18 bin 69 iş yeri kontrol edilmiş, sosyal mesafe kuralını ihlal eden 212 kişiye ve maske takma kuralını ihlal eden 681 kişiye idari işlem yapılmış, 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan (AFAD, GAMER vb.) iletişim hatları üzerinden, vatandaşlarımız tarafından yapılan 209 talep yerine getirilmiştir.  42 BİN 823 ARAÇ KONTROL EDİLDİ Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan denetimlerde, toplam 42 bin 823 araç kontrol edilirken, 63 bin 739 şahıs sorgulanmıştır. İzolasyon kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile 10 kişi zorunlu olarak, 78 kişi de diğer (geçici ikamet vb.) nedenlerden dolayı olmak üzere 88 kişi yurtlarda izolasyona tabi tutulmaktadır. 2020/118 nolu Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararında açıklanan, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda, yapılacak işlemler için sıraya girilmesi gereken banka, PTT, noter, şehir içi toplu taşıma araç durakları, ATM’ler, fatura ödeme yerleri vb. yerler ile semt pazarlarında sigara içilmesi yasağını ihlal eden 8 kişi hakkında idari işlem yapılmıştır.  ‘TEDBİRLER CİDDİYETLE UYGULANMAKTADIR’ Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden Bin 448 kişi hakkında idari işlem uygulanmıştır. Valiliğimiz koordinasyonunda salgınla ilgili tedbirler alınmakta ve ciddiyetle uygulanmaktadır. Devletimizin tüm kurumlarıyla verdiği mücadeleye halkımızın da alınan tedbirler ile başta maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyarak destek vermeleri en büyük beklentimizdir.    Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.
Covid-19 salgını ile mücadelede kapsamında Kocaeli Valiliği koordinasyonunda geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen faaliyet ve denetimlerin sonuçları açıklandı

Kocaeli Valiliği, Covid-19 salgını ile mücadelede kapsamındaki faaliyet ve denetimlerin sonuçlarını her hafta düzenli olarak kamuoyu ile paylaşıyor. Kocaeli Valiliği’nden konu ile ilgili olarak yapılan yazılı basın açıklamasında, “Covid-19 salgını ile mücadelede kapsamında Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ekipler ve güvenlik kuvvetleri ile bizzat İl Valisi, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl/İlçe Emniyet Müdürleri, İl/İlçe Jandarma Komutanları ve kurum amirlerinin katılımı ile 19-24 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyet ve denetimlerin sonuçları aşağıda sunulmuştur. Vefa Sosyal Destek Gruplarınca toplam 18 bin 351 kişinin talebi karşılanmış, zorunlu karantina yasağı ile ilgili yapılan denetimlerde, yasağı ihlal eden 51 kişiye idari işlem, yasağı ihlal eden 13 kişiye adli işlem yapılmış 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 8 bin 933 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti verilmiştir.

 131 BİN 113 ŞAHIS SORGULANDI

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, toplam 17 bin 12 iş yeri, 20 bin 671 kez denetlenmiş, 982 adet iş yerine kurallara uymaması nedeniyle idari işlem yapılmış, güvenlik birimlerimizce yapılan denetimlerde 131 bin 113 şahıs sorgulanmış, 440 aranan şahıs yakalanmış, 18 bin 69 iş yeri kontrol edilmiş, sosyal mesafe kuralını ihlal eden 212 kişiye ve maske takma kuralını ihlal eden 681 kişiye idari işlem yapılmış, 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan (AFAD, GAMER vb.) iletişim hatları üzerinden, vatandaşlarımız tarafından yapılan 209 talep yerine getirilmiştir.

 42 BİN 823 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Emniyet ve Jandarma birimlerince yapılan denetimlerde, toplam 42 bin 823 araç kontrol edilirken, 63 bin 739 şahıs sorgulanmıştır. İzolasyon kurallarını ihlal ettiği gerekçesi ile 10 kişi zorunlu olarak, 78 kişi de diğer (geçici ikamet vb.) nedenlerden dolayı olmak üzere 88 kişi yurtlarda izolasyona tabi tutulmaktadır. 2020/118 nolu Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararında açıklanan, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda, yapılacak işlemler için sıraya girilmesi gereken banka, PTT, noter, şehir içi toplu taşıma araç durakları, ATM’ler, fatura ödeme yerleri vb. yerler ile semt pazarlarında sigara içilmesi yasağını ihlal eden 8 kişi hakkında idari işlem yapılmıştır.

 ‘TEDBİRLER CİDDİYETLE UYGULANMAKTADIR’

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden Bin 448 kişi hakkında idari işlem uygulanmıştır. Valiliğimiz koordinasyonunda salgınla ilgili tedbirler alınmakta ve ciddiyetle uygulanmaktadır. Devletimizin tüm kurumlarıyla verdiği mücadeleye halkımızın da alınan tedbirler ile başta maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyarak destek vermeleri en büyük beklentimizdir.    Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.