LASTİK İŞ

AYNACI ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Gündem 10.01.2021 - 13:55, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

AYNACI ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

İYİ Parti İlçe Başkanı ismail Aynacı 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı. Başkan Aynacı "Basın İş Yasası’nın 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine çok önemli hükümler içeren 212 sayılı yasayla değiştirilmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanıyor.1961’den bu yana geçen 60 yılda maalesef gazetecilerin kazanımları budandı. Sendikalaşma azaldı. Taşeronlaşma yaygınlaştı. İş güvencesi ortadan kalktı. Gazetecilerin yine eski güzel günlerde olduğu gibi korkusuzca, özgürce, işsiz kalma korkusuna kapılmadan, otosansür uygulamadan, sadece haberin kendisini düşünerek özgürce yazıp, ellerindeki mikrofonlardan korkusuzca anons çekecekleri günlere kavuşmalarını sağlamak da bizlerin boynumuzun borcudur. Çok zor bir dönemden geçmesine karşın mesleğin etik ilkelerini savunmaktan geri durmayan cesur “gazetecilerimizin” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler GÜNÜ’nü kutluyorum" dedi.
İYİ Parti İlçe Başkanı ismail Aynacı 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı.
Başkan Aynacı "Basın İş Yasası’nın 1961 yılında çalışan gazeteciler lehine çok önemli hükümler içeren 212 sayılı yasayla değiştirilmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanıyor.1961’den bu yana geçen 60 yılda maalesef gazetecilerin kazanımları budandı. Sendikalaşma azaldı. Taşeronlaşma yaygınlaştı. İş güvencesi ortadan kalktı.
Gazetecilerin yine eski güzel günlerde olduğu gibi korkusuzca, özgürce, işsiz kalma korkusuna kapılmadan, otosansür uygulamadan, sadece haberin kendisini düşünerek özgürce yazıp, ellerindeki mikrofonlardan korkusuzca anons çekecekleri günlere kavuşmalarını sağlamak da bizlerin boynumuzun borcudur.
Çok zor bir dönemden geçmesine karşın mesleğin etik ilkelerini savunmaktan geri durmayan cesur “gazetecilerimizin” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler GÜNÜ’nü kutluyorum" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.