LASTİK İŞ

ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEĞİNE BAŞVURUN

Ekonomi 10.01.2021 - 13:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEĞİNE BAŞVURUN

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, arı yetiştiricilerine yönelik olarak yapılan düzenlemelerle alakalı bazı açıklamalarda bulundu.

Başkan Çanakçı, konu hakkında vermiş olduğu bilgilerde “Tüm ülkemiz genelinde arı yetiştiriciliği yapan çiftçilerimiz için önemli bir karar alındı. 31 Aralık 2020 Perşembe günü Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’ kapsamında; arılı kovan desteklemesinde belli şartlar kaldırıldı. Bu da arı yetiştiriciliği yapan çiftçimiz için oldukça önemli” dedi.  ‘SON TARİH 15 OCAK’ Sözlerine devam eden Başkan Çanakçı, “Arılı kovan desteklemelerinde, Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı (AKS) en az 30 arılı kovan şartı kaldırıldı. Bununla birlikte yetiştirici/üretici örgütüne üye olma şartı da kaldırıldı. 30 adetin altında arılı kovanı olan üreticiler dahil, arılı kovan ve ana arı desteğine başvurmak isteyen tüm arıcılarımız, 15 Ocak 2021 Cuma gününe kadar il/ilçe tarım müdürlüklerine başvuruda bulunabilir. Arı yetiştiriciliği yapan çiftçilerimiz, kendilerine sunulan bu imkandan en iyi şekilde faydalanmalı. Bu konuda gerekli adımları da atmalılar” dedi.  ‘EKİLİ ÜRÜNLERİ DE OLUMSUZ ETKİLEDİ’ Başkan Çanakçı, açıklamasının sonunda ilçemizde görülen yağmur yağışlarının toprağa olan etkisine değindi ve “Uzun bir süreden bu yana ilçemiz de dahil olmak üzere ilimiz genelinde yeterli yağışı görememekteydik. Bu durum, barajlardaki suyu azalttığı ve kuraklık tehlikesini ortaya koyduğu gibi toprağı ve ekili ürünleri de olumsuz etkiledi. Fakat geçtiğimiz günden bu yana yağan yağmur, toprağı da rahatlatmış oldu. Toprak derin bir nefes aldı ve yeterli suyu biriktirmeye başladı. Mevsim normallerinin yaşanması anlamında bu tür yağmurların her zaman faydası vardır. Temennimiz, yağışların devam etmesi yönünde” dedi.
Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, arı yetiştiricilerine yönelik olarak yapılan düzenlemelerle alakalı bazı açıklamalarda bulundu.

Başkan Çanakçı, konu hakkında vermiş olduğu bilgilerde “Tüm ülkemiz genelinde arı yetiştiriciliği yapan çiftçilerimiz için önemli bir karar alındı. 31 Aralık 2020 Perşembe günü Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’ kapsamında; arılı kovan desteklemesinde belli şartlar kaldırıldı. Bu da arı yetiştiriciliği yapan çiftçimiz için oldukça önemli” dedi.

 ‘SON TARİH 15 OCAK’

Sözlerine devam eden Başkan Çanakçı, “Arılı kovan desteklemelerinde, Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı (AKS) en az 30 arılı kovan şartı kaldırıldı. Bununla birlikte yetiştirici/üretici örgütüne üye olma şartı da kaldırıldı. 30 adetin altında arılı kovanı olan üreticiler dahil, arılı kovan ve ana arı desteğine başvurmak isteyen tüm arıcılarımız, 15 Ocak 2021 Cuma gününe kadar il/ilçe tarım müdürlüklerine başvuruda bulunabilir. Arı yetiştiriciliği yapan çiftçilerimiz, kendilerine sunulan bu imkandan en iyi şekilde faydalanmalı. Bu konuda gerekli adımları da atmalılar” dedi.

 ‘EKİLİ ÜRÜNLERİ DE OLUMSUZ ETKİLEDİ’

Başkan Çanakçı, açıklamasının sonunda ilçemizde görülen yağmur yağışlarının toprağa olan etkisine değindi ve “Uzun bir süreden bu yana ilçemiz de dahil olmak üzere ilimiz genelinde yeterli yağışı görememekteydik. Bu durum, barajlardaki suyu azalttığı ve kuraklık tehlikesini ortaya koyduğu gibi toprağı ve ekili ürünleri de olumsuz etkiledi. Fakat geçtiğimiz günden bu yana yağan yağmur, toprağı da rahatlatmış oldu. Toprak derin bir nefes aldı ve yeterli suyu biriktirmeye başladı. Mevsim normallerinin yaşanması anlamında bu tür yağmurların her zaman faydası vardır. Temennimiz, yağışların devam etmesi yönünde” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.