LASTİK İŞ

AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Gündem 10.03.2021 - 17:29, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kocaeli Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün iş birliğinde gerçekleştirilen Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü Vali Seddar Yavuz'un katılımlarıyla imzalandı.

Vali Yavuz, geçtiğimiz ocak ayında yapılan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) tanıtım toplantısında kritik bir bölge olan Kocaeli’nde oluşacak riskleri azaltmak ve afete her an hazır halde bulunmak amacıyla başlatılan çalışmalarda kurumların desteğinin önemini vurgulamış, çalışmaların startını vermişti.  Bugün de bu çalışmalara katkı verecek protokolün imzaları atıldı.  Gebze Teknik Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirilen protokole; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Emin Koçan katıldı.  Kocaeli’nin deprem konusunda riskli bir bölgede bulunduğunu belirterek konuşmalarına başlayan Vali Yavuz: “Üzerinde duracağımız önceliklerden bir tanesi, afet ve afet sonrasında ortaya çıkacak riskleri her yönüyle değerlendirerek en aza indirmek olacaktır. Afet risklerini azaltmak için Gebze teknik üniversitemizin bilimsel katkılarını almak istiyoruz. Afet meydana gelmeden riski nasıl azaltabiliriz, bunun çalışmasını yapmalıyız. Olası afetlere karşı insanlarımızı bilinçlendirerek afet gerçeği olarak sahadan müdahaleyi sağlayacak gönüllülük müessesesi üzerinde hassasiyetle çalışmamız gerekmektedir.” dedi. Üniversite ile AFAD arasındaki Afet Farkındalık Eğitimi işbirliği protokolü Vali Seddar Yavuz ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan tarafından hayırlı olsun dilekleriyle imzalandı.   “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin Üniversite ile AFAD arasındaki işbirliğini belirleyen protokol aynı zamanda; ülke düzeyinde afet ve acil durum farkındalığının arttırılarak afet risklerinin azaltılmasına yönelik taraflar arasında yapılacak işbirliğinin belirlenmesine, Üniversitenin ve bağlı birimlerindeki hizmet sundukları öğrencilerin ve akademisyenlerin afet ve acil durumlara hazırlık çalışmalarını ve “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek faaliyetlerin eşgüdümlü olarak yürütülmesini sağlamayı amaçlamaktadır. 
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kocaeli Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün iş birliğinde gerçekleştirilen Afet Farkındalık Eğitimi İş Birliği Protokolü Vali Seddar Yavuz'un katılımlarıyla imzalandı.

Vali Yavuz, geçtiğimiz ocak ayında yapılan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) tanıtım toplantısında kritik bir bölge olan Kocaeli’nde oluşacak riskleri azaltmak ve afete her an hazır halde bulunmak amacıyla başlatılan çalışmalarda kurumların desteğinin önemini vurgulamış, çalışmaların startını vermişti.  Bugün de bu çalışmalara katkı verecek protokolün imzaları atıldı. 

Gebze Teknik Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirilen protokole; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Emin Koçan katıldı. 

Kocaeli’nin deprem konusunda riskli bir bölgede bulunduğunu belirterek konuşmalarına başlayan Vali Yavuz: “Üzerinde duracağımız önceliklerden bir tanesi, afet ve afet sonrasında ortaya çıkacak riskleri her yönüyle değerlendirerek en aza indirmek olacaktır. Afet risklerini azaltmak için Gebze teknik üniversitemizin bilimsel katkılarını almak istiyoruz. Afet meydana gelmeden riski nasıl azaltabiliriz, bunun çalışmasını yapmalıyız. Olası afetlere karşı insanlarımızı bilinçlendirerek afet gerçeği olarak sahadan müdahaleyi sağlayacak gönüllülük müessesesi üzerinde hassasiyetle çalışmamız gerekmektedir.” dedi.
Üniversite ile AFAD arasındaki Afet Farkındalık Eğitimi işbirliği protokolü Vali Seddar Yavuz ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan tarafından hayırlı olsun dilekleriyle imzalandı. 
 “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek afet farkındalık faaliyetleri, afet ve acil durum ile sivil savunma faaliyetlerine ilişkin Üniversite ile AFAD arasındaki işbirliğini belirleyen protokol aynı zamanda; ülke düzeyinde afet ve acil durum farkındalığının arttırılarak afet risklerinin azaltılmasına yönelik taraflar arasında yapılacak işbirliğinin belirlenmesine, Üniversitenin ve bağlı birimlerindeki hizmet sundukları öğrencilerin ve akademisyenlerin afet ve acil durumlara hazırlık çalışmalarını ve “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında yürütülecek faaliyetlerin eşgüdümlü olarak yürütülmesini sağlamayı amaçlamaktadır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.