LASTİK İŞ
ismail

YEMEKLER YARIŞACAK

Kocaeli 25.03.2017 - 19:23, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YEMEKLER YARIŞACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel Yemek Yarışması’nda Gebze, Çayırova, Dilovası ve Darıca ilçe elemeleri Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ç

orba, ana yemek, hamur işi, pilav, tatlı, salata, kışlık konserve, en yöresel yemek hikayesi, en yeni yöresel tat kategorilerinden yarışmaya katılan 145 katılımcının yöresel lezzetleri seçici kurul tarafından yemeğin yöreselliği, lezzeti, aroması ve sunumu dikkate alınarak değerlendirildi. 12 ilçeden katılımcının katıldığı Yöresel Yemek Yarışmasına il genelinden 1.009 kişi başvuru yaptı. İlçe elemelerinden finale kalmaya hak kazananlar belirlenerek önümüzdeki günlerde katılımcılara duyurulacak.   JÜRİ ÜYELERİNBE PLAKET Yarışmanın seçici kurulunda Jüri Başkanı şef aşçı Naif Bağı, Ayfer Özmen, Günay Hasdemir, Bayram Özberk, Tayfun Gündüz, Evrim Karaca, Abdullah Köktürk, Aziz Kayabaşı, Mücahit Kaynak ve Ali Aktaş yer aldı. Yarışmanın jürisinde görev alan seçici kurul üyelerine, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Hayriye Sözer tarafından plaket takdim edildi. Yarışmanın son ilçe elemesinde sona ermesiyle seçici kurul tarafından değerlendirilecek çorba, ana yemek, hamur işi, pilav, tatlı, salata, kışlık konserve en yöresel yemek hikayesi, en yeni yöresel tat kategorilerindeki yemeklerden final elemesine katılmaya hak kazananlar belirlenecek.   YEMEKLER KİTAPTA YER ALACAK Çeşit çeşit yöresel yemekler bir görsel şölenle sergilendi ve sunuldu. Yöresel yemekler hem lezzetleri hem doğallıklarıyla göz doldurdu. Yüzlerce yıldır Kocaeli genelinde yapılagelen ve gerek sunumu ve gerekse yapımıyla ayrı ayrı hikayeleri olan yemekler, tatlılar ve hamur işi çeşitleri kayıt altına alınarak kitaplaştırılacak. Kocaeli’nin yemek kültürüne katkı yapacak “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel Yemek Yarışmasıyla kültürel bir öğe olan yemeklerin hikayeleri, tarifleri, görselleriyle birlikte bir kitapta toplanacak.   FİNALDE PARA ÖDÜLÜ Yöresel Yemek yarışması finalinde; En Yöresel Çorba, En Yöresel Ana Yemek, En Yöresel Hamur İşi, En Yöresel Erişte Ve Pilav, En Yöresel Tatlı, En Yöresel Salata, En Yöresel Kışlık Konserve (Reçel, Marmelat, Turşu Vb.), En Yöresel Yemek Hikayesi, En Yeni Yöresel Tat kategorilerinde birincilere para ödülü verilecek. Yarışmanın her kategorideki 1.’sine 3 bin TL, 2.’ye 2 bin TL, 3.’ye bin TL, En Yeni Yöresel Tat Kategorisi birincisine 1.500 TL olmak üzere toplam 49 bin 500 TL para ödülü verilecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel Yemek Yarışması’nda Gebze, Çayırova, Dilovası ve Darıca ilçe elemeleri Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ç

orba, ana yemek, hamur işi, pilav, tatlı, salata, kışlık konserve, en yöresel yemek hikayesi, en yeni yöresel tat kategorilerinden yarışmaya katılan 145 katılımcının yöresel lezzetleri seçici kurul tarafından yemeğin yöreselliği, lezzeti, aroması ve sunumu dikkate alınarak değerlendirildi. 12 ilçeden katılımcının katıldığı Yöresel Yemek Yarışmasına il genelinden 1.009 kişi başvuru yaptı. İlçe elemelerinden finale kalmaya hak kazananlar belirlenerek önümüzdeki günlerde katılımcılara duyurulacak.

 

JÜRİ ÜYELERİNBE PLAKET

Yarışmanın seçici kurulunda Jüri Başkanı şef aşçı Naif Bağı, Ayfer Özmen, Günay Hasdemir, Bayram Özberk, Tayfun Gündüz, Evrim Karaca, Abdullah Köktürk, Aziz Kayabaşı, Mücahit Kaynak ve Ali Aktaş yer aldı. Yarışmanın jürisinde görev alan seçici kurul üyelerine, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Hayriye Sözer tarafından plaket takdim edildi. Yarışmanın son ilçe elemesinde sona ermesiyle seçici kurul tarafından değerlendirilecek çorba, ana yemek, hamur işi, pilav, tatlı, salata, kışlık konserve en yöresel yemek hikayesi, en yeni yöresel tat kategorilerindeki yemeklerden final elemesine katılmaya hak kazananlar belirlenecek.

 

YEMEKLER KİTAPTA YER ALACAK

Çeşit çeşit yöresel yemekler bir görsel şölenle sergilendi ve sunuldu. Yöresel yemekler hem lezzetleri hem doğallıklarıyla göz doldurdu. Yüzlerce yıldır Kocaeli genelinde yapılagelen ve gerek sunumu ve gerekse yapımıyla ayrı ayrı hikayeleri olan yemekler, tatlılar ve hamur işi çeşitleri kayıt altına alınarak kitaplaştırılacak. Kocaeli’nin yemek kültürüne katkı yapacak “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel Yemek Yarışmasıyla kültürel bir öğe olan yemeklerin hikayeleri, tarifleri, görselleriyle birlikte bir kitapta toplanacak.

 

FİNALDE PARA ÖDÜLÜ

Yöresel Yemek yarışması finalinde; En Yöresel Çorba, En Yöresel Ana Yemek, En Yöresel Hamur İşi, En Yöresel Erişte Ve Pilav, En Yöresel Tatlı, En Yöresel Salata, En Yöresel Kışlık Konserve (Reçel, Marmelat, Turşu Vb.), En Yöresel Yemek Hikayesi, En Yeni Yöresel Tat kategorilerinde birincilere para ödülü verilecek. Yarışmanın her kategorideki 1.’sine 3 bin TL, 2.’ye 2 bin TL, 3.’ye bin TL, En Yeni Yöresel Tat Kategorisi birincisine 1.500 TL olmak üzere toplam 49 bin 500 TL para ödülü verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.