LASTİK İŞ

YARHİSAR KOMUTANINI AĞIRLADI

Gölcük 22.03.2017 - 10:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YARHİSAR KOMUTANINI AĞIRLADI

1983- 1985 yılları arasında T.C.G. Yarhisar'da gemi komutanı olarak görev yapmış olan Emekli Yarbay Semih Kılınçel, “evladım” dediği, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisini gezmenin heyecanını yaşadı.

1964 yılında A.B.D. Portland-Oregon'da imal edilip, Türk donanmasına katılan ve 1965 yılından, 2005 yılına kadar donanmada kırk yıl süresince “ keşif-karakol” gemisi olarak görev yapmış olan T.C.G. Yarhisar'ın eski komutanı uzun yıllar sonrası gemisine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 1983- 1985 yılları arasında T.C.G. Yarhisar'a komuta eden, 73 yaşındaki emekli yarbay Semih Kılınçel, evladı gözüyle gördüğü Yarhisar'la uzun yıllar sonra karşılaşınca duygusal anlar yaşandı. Emekli olduktan sonra Bodrum'a yerleşen ve otuz yıldır Bodrum'da ticari faaliyette bulunan emekli komutan, Çanakkale Zaferinin 102.yılı dolayısıyla donanma komutanlığındaki kutlamalara katılmak üzere Gölcük'e gelince, Yarhisar'ın müze olduğunu öğrendi. Ziyarette duygulu anlar yaşandı Çanakkale Zaferi töreni için Donanma Gemisiyle seyire çıkan emekli yarbay Semih Kılınçel, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ile sohbet esnasında Yarhisar'dan söz açılınca müze gemi olduğunu öğrendiğinde Yarhisar'ı görmek istedi. 1980- 1985 yılları arasında makine astsubayı olarak görev yapmış olan Yarhisar müze gemi müdürü İlhan Akbulut'a bu durum bildirildiğinde, birlikte görev yaptığı eski komutanını ordu evinden alıp, bizzat ilgilenerek Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisini birlikte gezdiler. Rehberlik görevini Akbulut'un yaptığı gezi esnasında, eski günler anıldıkça duygusal anlar yaşandı. “Son görev yaptığım gemim ve evladım bu benim” dediği Yarhisar'ın her alanını gezen emekli komutan Semih Kılınçel müze şeref defterine duygularını yazdı, emeği geçenlere teşekkür etti. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş adına, Müze Gemi Müdürü İlhan Akbulut katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. İlk fırsatta tekrar gelmek istediğini belirten emekli komutan Gölcük'ten ayrıldı.
1983- 1985 yılları arasında T.C.G. Yarhisar'da gemi komutanı olarak görev yapmış olan Emekli Yarbay Semih Kılınçel, “evladım” dediği, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisini gezmenin heyecanını yaşadı.

1964 yılında A.B.D. Portland-Oregon'da imal edilip, Türk donanmasına katılan ve 1965 yılından, 2005 yılına kadar donanmada kırk yıl süresince “ keşif-karakol” gemisi olarak görev yapmış olan T.C.G. Yarhisar'ın eski komutanı uzun yıllar sonrası gemisine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 1983- 1985 yılları arasında T.C.G. Yarhisar'a komuta eden, 73 yaşındaki emekli yarbay Semih Kılınçel, evladı gözüyle gördüğü Yarhisar'la uzun yıllar sonra karşılaşınca duygusal anlar yaşandı. Emekli olduktan sonra Bodrum'a yerleşen ve otuz yıldır Bodrum'da ticari faaliyette bulunan emekli komutan, Çanakkale Zaferinin 102.yılı dolayısıyla donanma komutanlığındaki kutlamalara katılmak üzere Gölcük'e gelince, Yarhisar'ın müze olduğunu öğrendi.
Ziyarette duygulu anlar yaşandı
Çanakkale Zaferi töreni için Donanma Gemisiyle seyire çıkan emekli yarbay Semih Kılınçel, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ile sohbet esnasında Yarhisar'dan söz açılınca müze gemi olduğunu öğrendiğinde Yarhisar'ı görmek istedi. 1980- 1985 yılları arasında makine astsubayı olarak görev yapmış olan Yarhisar müze gemi müdürü İlhan Akbulut'a bu durum bildirildiğinde, birlikte görev yaptığı eski komutanını ordu evinden alıp, bizzat ilgilenerek Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisini birlikte gezdiler. Rehberlik görevini Akbulut'un yaptığı gezi esnasında, eski günler anıldıkça duygusal anlar yaşandı. “Son görev yaptığım gemim ve evladım bu benim” dediği Yarhisar'ın her alanını gezen emekli komutan Semih Kılınçel müze şeref defterine duygularını yazdı, emeği geçenlere teşekkür etti. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş adına, Müze Gemi Müdürü İlhan Akbulut katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. İlk fırsatta tekrar gelmek istediğini belirten emekli komutan Gölcük'ten ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.