LASTİK İŞ
ismail

YALAN HABERE TEPKİ

Gölcük 16.05.2016 - 17:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

YALAN HABERE TEPKİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi Değirmendere mezarlığındaki taş duvarlarını yenileme çalışması yaparken yolda kalan beş mezarı ailelerin izni ile başka bir yere nakletti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi Değirmendere mezarlığındaki taş duvarlarını yenileme çalışması yaparken  yolda kalan beş mezarı ailelerin izni ile başka bir yere nakletti. İlimizde yayın yapan bir gazetede Değirmendere mezarlıkların da kemiklerin ve eski mezar taşlarının yerlere atıldığı yol çalışması nedeni ile mezarların harap ettiği haberi üzerine Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci , gazetemize açıklama yaptı. 5 MEZAR AİLELERİN İZNİ İLE TAŞINDI Yol çalışması nedeni ile mezarlara zarar verilmediğini belirten Başkan  Değirmenci “Değirmendere ve İhsaniye mezarlıklarının taş duvarları çok harap olmuştu.  Biraz daha müdahale etmesek yıkılacak durumumdaydılar.  Büyükşehir Belediyesi ile birlikte duvarları yıkarak yeniden çalışma yapmaya başladık.  İlimizde yayın yapan bir gazete yalan ve yanlış haber yaparak karalamaya çalışıyor. Duvarlar yapılırken mezarların olduğu yer imara göre zaten yol görünüyor. O kısımda yol dar olduğu için sık, sık ölümlü kazalar oluyordu. Onun için yolu genişletmek için beş mezar ailelerin izni ve ailelerle birlikte başak yere nakledildi. Mezardan çıkan kemikler yeni mezarlığa gömüldü” dedi. TAŞLAR KAYITLI Eski Mezar taşlarını Kültür müdürlüğü tarafından Kayılı olduğunu belirten başkan  Değirmenci “Eski mezar taşlarını atmamız söz konusu değil. Tüm taşlar Kültür müdürlüğü tarafından numaralandırıldı. Taşların bir çoğu toprağın altından çıkıyor. Mezarlıklar müdürlüğümüz bu taşları temizleterek tekrar yerlerine koyuyorlar” dedi. AĞAÇLARI KESMEDİK Değirmenci “Mezarlık duvar çalışması nedeni ile kurumuş ağaçların dalları kesildi. . Yaşı küçük olan ağaçlar sökülerek başka bir yere ekildi. Biz doğaya saygılı bir belediyeyiz. Ağaç katliamı gibi bir düşüncemiz asla olamaz” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi Değirmendere mezarlığındaki taş duvarlarını yenileme çalışması yaparken yolda kalan beş mezarı ailelerin izni ile başka bir yere nakletti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi Değirmendere mezarlığındaki taş duvarlarını yenileme çalışması yaparken  yolda kalan beş mezarı ailelerin izni ile başka bir yere nakletti.

İlimizde yayın yapan bir gazetede Değirmendere mezarlıkların da kemiklerin ve eski mezar taşlarının yerlere atıldığı yol çalışması nedeni ile mezarların harap ettiği haberi üzerine Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci , gazetemize açıklama yaptı.

5 MEZAR AİLELERİN İZNİ İLE TAŞINDI
Yol çalışması nedeni ile mezarlara zarar verilmediğini belirten Başkan  Değirmenci “Değirmendere ve İhsaniye mezarlıklarının taş duvarları çok harap olmuştu.  Biraz daha müdahale etmesek yıkılacak durumumdaydılar.  Büyükşehir Belediyesi ile birlikte duvarları yıkarak yeniden çalışma yapmaya başladık.  İlimizde yayın yapan bir gazete yalan ve yanlış haber yaparak karalamaya çalışıyor. Duvarlar yapılırken mezarların olduğu yer imara göre zaten yol görünüyor. O kısımda yol dar olduğu için sık, sık ölümlü kazalar oluyordu. Onun için yolu genişletmek için beş mezar ailelerin izni ve ailelerle birlikte başak yere nakledildi. Mezardan çıkan kemikler yeni mezarlığa gömüldü” dedi.

TAŞLAR KAYITLI
Eski Mezar taşlarını Kültür müdürlüğü tarafından Kayılı olduğunu belirten başkan  Değirmenci “Eski mezar taşlarını atmamız söz konusu değil. Tüm taşlar Kültür müdürlüğü tarafından numaralandırıldı. Taşların bir çoğu toprağın altından çıkıyor. Mezarlıklar müdürlüğümüz bu taşları temizleterek tekrar yerlerine koyuyorlar” dedi.

AĞAÇLARI KESMEDİK
Değirmenci “Mezarlık duvar çalışması nedeni ile kurumuş ağaçların dalları kesildi. . Yaşı küçük olan ağaçlar sökülerek başka bir yere ekildi. Biz doğaya saygılı bir belediyeyiz. Ağaç katliamı gibi bir düşüncemiz asla olamaz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.