LASTİK İŞ
ismail

YALI CAMİİ'DE İLK NAMAZ

Değirmendere 26.05.2017 - 22:28, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

YALI CAMİİ'DE İLK NAMAZ

Değirmendere Yalı Evleri Projesi kapsamında aslına uygun olarak yeniden yapılan ve yeri değişen Yalı Camii, kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açıldı.

Gölcük Belediyesi Yalı Evleri projesi kapsamında yeri değiştirilerek aslına uygun şekilde yeniden yapılan Yalı Camii, 26 Mayıs Cuma günü kılınan cuma namazı ile ibadete açıldı. Yalı Camii sekiz aylık yapımı süresince prefabrikte hizmet vermişti. Kılınan ilk cuma namazında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'te Yalı Camiindeydi. Namaz sonrası cemaatle ve projenin yapımında çalışanlarla bir süre sohbet eden Mehmet Ellibeş, projenin tüm ayrıntıları ile ilgileniyor ve projeye çok önem veriyor. Ramazan ayına yetiştirilmesi planlanan caminin Ramazan ayından bir gün önce ibadete açılmasını cemaatini de memnun etti. Yalı Camii'nin 1834 yılında Bedestani Hacı Hüseyin Efendi tarafından yaptırıldığı bilinmektedir. Depremde ağır hasar gören Yalı Camii, uzun yıllar imamlığını yapan Yusuf Bayram Hocamızın üstün gayretleri ile tekrar onarılmıştı. Yalı Cami'ne emeği geçen ve ahirete göçenlere rahmet, sağ olanlar da sıhhat afiyet dileklerimizle...
Değirmendere Yalı Evleri Projesi kapsamında aslına uygun olarak yeniden yapılan ve yeri değişen Yalı Camii, kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açıldı.

Gölcük Belediyesi Yalı Evleri projesi kapsamında yeri değiştirilerek aslına uygun şekilde yeniden yapılan Yalı Camii, 26 Mayıs Cuma günü kılınan cuma namazı ile ibadete açıldı. Yalı Camii sekiz aylık yapımı süresince prefabrikte hizmet vermişti.

Kılınan ilk cuma namazında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'te Yalı Camiindeydi. Namaz sonrası cemaatle ve projenin yapımında çalışanlarla bir süre sohbet eden Mehmet Ellibeş, projenin tüm ayrıntıları ile ilgileniyor ve projeye çok önem veriyor.

Ramazan ayına yetiştirilmesi planlanan caminin Ramazan ayından bir gün önce ibadete açılmasını cemaatini de memnun etti.

Yalı Camii'nin 1834 yılında Bedestani Hacı Hüseyin Efendi tarafından yaptırıldığı bilinmektedir. Depremde ağır hasar gören Yalı Camii, uzun yıllar imamlığını yapan Yusuf Bayram Hocamızın üstün gayretleri ile tekrar onarılmıştı.

Yalı Cami'ne emeği geçen ve ahirete göçenlere rahmet, sağ olanlar da sıhhat afiyet dileklerimizle...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.