VALİ HÜSEYİN AKSOY,''AFET MÜDAHALE PLANI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR''

Gündem 23.11.2017 - 09:36, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

VALİ HÜSEYİN AKSOY,''AFET MÜDAHALE PLANI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR''

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Her yıl 2 defa toplanması gereken İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu (İAADKK) toplantısı Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi yapılan Kurul Toplantısında 13 Temmuz 2016 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planı ve eki 26 hizmet grubu operasyon planları, güncellenmiş halleriyle kurul onayına sunuldu. İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Vali Hüseyin Aksoy, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcıları;  Ekrem Erdoğan, Ahmet Büyükçelik, Beyazıt Tanç, Osman Ekşi, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, Defterdar Dursun Ali Özel, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ersan Aytaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İlhan Özel, Göç İdaresi İl Müdürü Enver Düz, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü İsmet Çalışkan, KBB İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan, Karayolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Okan Gerçek, BTK İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı M. Kemal Çağlar, UDHB İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Ayhan Özköse, Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Cengiz İpek ve SEDAŞ İl Müdürü Çınar Aslan’dan oluşuyor. VALİ HÜSEYİN AKSOY, “AFET MÜDAHALE PLANI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR” Toplantının açılışında konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısını icra etmek üzere biraraya gelindiğini ve güncellenen planların değerlendirileceğini söyledi. Vali Aksoy, “Bilindiği üzere Kocaeli’nin 90 ı birinci derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Özellikle depreme karşı hazırlıklı olabilme adına yapılmış olan çalışmaları gözden geçirmek, varsa eksiklikler onları gidermek adına bir aradayız. Kurul olarak sadece depreme dönük değil, afetin diğer türlerine dönük olarak da alınması gereken tedbirler ile ilgili çalışmaları gözden geçireceğiz. Yine bilindiği üzere tüm illerde 26 hizmet grubu planı oluşturuldu. Bu planlar ana çözüm ortağı kuruluşlarca güncellendi ve bugün bizlere sunulacak ve kurul üyesi arkadaşlarımızın görüşlerini ve önerilerini aldıktan sonra TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planına son halini vereceğiz. Uygulama noktasında birlikteliği sağlamak suretiyle afet müdahale çalışmalarımızda daha sağlıklı yol almış olacağız” dedi. Vali Aksoy’un konuşmasından sonra söz alan AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planlama süreci, plan içerikleri, hizmet gruplarının sorumlulukları, çözüm ortaklarının görevleri, onay sonrasında yürütülecek işlemler ve yapılacak eğitim çalışmaları konusunda Kurul üyelerini bilgilendiren bir sunum yaptı. Kurul üyelerinin görüş ve önerileri ardından afet müdahale planları son güncel halleriyle İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunda onaylandı.
İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Her yıl 2 defa toplanması gereken İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu (İAADKK) toplantısı Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda Vali Hüseyin Aksoy’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi yapılan Kurul Toplantısında 13 Temmuz 2016 tarihinde onaylanarak yürürlüğe giren TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planı ve eki 26 hizmet grubu operasyon planları, güncellenmiş halleriyle kurul onayına sunuldu.

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Vali Hüseyin Aksoy, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcıları;  Ekrem Erdoğan, Ahmet Büyükçelik, Beyazıt Tanç, Osman Ekşi, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, Defterdar Dursun Ali Özel, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ersan Aytaç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İlhan Özel, Göç İdaresi İl Müdürü Enver Düz, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü İsmet Çalışkan, KBB İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan, Karayolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Okan Gerçek, BTK İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı M. Kemal Çağlar, UDHB İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Ayhan Özköse, Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Cengiz İpek ve SEDAŞ İl Müdürü Çınar Aslan’dan oluşuyor.

VALİ HÜSEYİN AKSOY, “AFET MÜDAHALE PLANI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Toplantının açılışında konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısını icra etmek üzere biraraya gelindiğini ve güncellenen planların değerlendirileceğini söyledi. Vali Aksoy, “Bilindiği üzere Kocaeli’nin 90 ı birinci derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Özellikle depreme karşı hazırlıklı olabilme adına yapılmış olan çalışmaları gözden geçirmek, varsa eksiklikler onları gidermek adına bir aradayız. Kurul olarak sadece depreme dönük değil, afetin diğer türlerine dönük olarak da alınması gereken tedbirler ile ilgili çalışmaları gözden geçireceğiz. Yine bilindiği üzere tüm illerde 26 hizmet grubu planı oluşturuldu. Bu planlar ana çözüm ortağı kuruluşlarca güncellendi ve bugün bizlere sunulacak ve kurul üyesi arkadaşlarımızın görüşlerini ve önerilerini aldıktan sonra TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planına son halini vereceğiz. Uygulama noktasında birlikteliği sağlamak suretiyle afet müdahale çalışmalarımızda daha sağlıklı yol almış olacağız” dedi.

Vali Aksoy’un konuşmasından sonra söz alan AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planlama süreci, plan içerikleri, hizmet gruplarının sorumlulukları, çözüm ortaklarının görevleri, onay sonrasında yürütülecek işlemler ve yapılacak eğitim çalışmaları konusunda Kurul üyelerini bilgilendiren bir sunum yaptı.

Kurul üyelerinin görüş ve önerileri ardından afet müdahale planları son güncel halleriyle İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunda onaylandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.