ÜST KİMLİĞİMİZ ANADOLU MÜSLÜMANLIĞIDIR

21.05.2016 - 09:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÜST KİMLİĞİMİZ ANADOLU MÜSLÜMANLIĞIDIR

Sevilen Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu

  ‘’Sevmediğiniz diziye karşı tepkinizi ortaya koyun’’ Sevilen tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılarak, unutulmaz bir söyleşiye imza attı. Ahmet Yenilmez, ilgiyle izlenen söyleşisinde tv dizileri ve filmlerine yönelik eleştirilerde bulundu. Özellikle gençlere seslenen Ahmet Yenilmez, “Eğer sinema ya da televizyonda sevmediğiniz bir film, dizi olursa, ne olur mesaj atın ve tepkinizi ortaya koyun” dedi. YENİLMEZ’E FUARDA BÜYÜK İLGİ Ahmet Yenilmez, Uluslararası Fuar Merkezi Kılavuz Gençlik Avlusu’nda Kocaelili kitapseverlerle bir araya geldi. Yenilmez’in “Kültür ve medeniyet ekseninde kendi tiyatro, sanat ve sinemamız” konulu söyleşine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. TEPKİNİZİ ORTAYA KOYUN Yenilmez söyleşine sinema ve tiyatronun 1980’den sonra değişime uğradığını söyleyerek başladı. “Sinema ve televizyon insanlarda algı yönetimi uygulamaya başladı” diyen Ahmet Yenilmez, “Televizyonlar çocukların beyinlerini yıkayarak sürekli yanlış bilgileri ve görselleri kullandı. Bunlar tesadüfen yapılmadı hep birlikte bizim yapımızın çekirdeği ile oynandı şimdi bunu yiyecek ve içecekler üzerinden yapıyorlar. Eğer sinema tv’de sevmediğiniz bir filim dizi ya da program varsa ne olur mesaj atın tepkinizi ortaya koyun” dedi. Ahmet Yenilmez, söyleşisinde Anadolu topraklarının her zaman ilkleri yaşayan coğrafya olduğuna dikkat çekti. “Bu coğrafya içinde yaşayan kültürler her zaman dünya kültür ve medeniyetini tayın eden kültürler olmuştur” diye konuşan Ahmet Yenilmez, “İstanbul Roma kültürünü ve medeniyetini etkilemiştir. Aynı zamanda Osmanlı da Roma’dan etkilenmiştir” dedi. “ÜST KİMLİĞİMİZ ANADOLU MÜSLÜMANLIĞIDIR” Sevilen sanatçı sohbetinde üst kimlik konusu ile bunun getirdiği birleştiriciliğe dikkat çekti. “İster Kürt, ister Türk kültürüne bakın Anadolu’daki üst kimlik her zaman iç içe geçen tek kimlik ve medeniyet olmuştur” diyen Ahmet Yenilmez, “Bunun en güzel örneğini Çanakkale’de Türkü, Çerkez’i ve Kürt’ü ile omuz omuza İslam dini için vuruşarak gösterdik. Kültürel kimliğimizi her zaman ortaya koymalıyız alevi Sünni, Kürt, Türk olabilirsiniz ama bizim üst kimliğimiz Anadolu Müslümanlığıdır, bunu asla unutmayın” şeklinde konuştu. AHMET YENİLMEZ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR Sohbetin sonunda izleyenlere katılımlarından dolayı teşekkür eden Ahmet Yenilmez, “Ayrıca Kitap Fuarı gibi son derece önemli bir kültür faaliyetini 8 yıldır devam ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Sevilen Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk oldu

 

‘’Sevmediğiniz diziye karşı tepkinizi ortaya koyun’’

Sevilen tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılarak, unutulmaz bir söyleşiye imza attı. Ahmet Yenilmez, ilgiyle izlenen söyleşisinde tv dizileri ve filmlerine yönelik eleştirilerde bulundu. Özellikle gençlere seslenen Ahmet Yenilmez, “Eğer sinema ya da televizyonda sevmediğiniz bir film, dizi olursa, ne olur mesaj atın ve tepkinizi ortaya koyun” dedi.

YENİLMEZ’E FUARDA BÜYÜK İLGİ

Ahmet Yenilmez, Uluslararası Fuar Merkezi Kılavuz Gençlik Avlusu’nda Kocaelili kitapseverlerle bir araya geldi. Yenilmez’in “Kültür ve medeniyet ekseninde kendi tiyatro, sanat ve sinemamız” konulu söyleşine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

TEPKİNİZİ ORTAYA KOYUN

Yenilmez söyleşine sinema ve tiyatronun 1980’den sonra değişime uğradığını söyleyerek başladı. “Sinema ve televizyon insanlarda algı yönetimi uygulamaya başladı” diyen Ahmet Yenilmez, “Televizyonlar çocukların beyinlerini yıkayarak sürekli yanlış bilgileri ve görselleri kullandı. Bunlar tesadüfen yapılmadı hep birlikte bizim yapımızın çekirdeği ile oynandı şimdi bunu yiyecek ve içecekler üzerinden yapıyorlar. Eğer sinema tv’de sevmediğiniz bir filim dizi ya da program varsa ne olur mesaj atın tepkinizi ortaya koyun” dedi. Ahmet Yenilmez, söyleşisinde Anadolu topraklarının her zaman ilkleri yaşayan coğrafya olduğuna dikkat çekti. “Bu coğrafya içinde yaşayan kültürler her zaman dünya kültür ve medeniyetini tayın eden kültürler olmuştur” diye konuşan Ahmet Yenilmez, “İstanbul Roma kültürünü ve medeniyetini etkilemiştir. Aynı zamanda Osmanlı da Roma’dan etkilenmiştir” dedi.

“ÜST KİMLİĞİMİZ ANADOLU MÜSLÜMANLIĞIDIR”

Sevilen sanatçı sohbetinde üst kimlik konusu ile bunun getirdiği birleştiriciliğe dikkat çekti. “İster Kürt, ister Türk kültürüne bakın Anadolu’daki üst kimlik her zaman iç içe geçen tek kimlik ve medeniyet olmuştur” diyen Ahmet Yenilmez, “Bunun en güzel örneğini Çanakkale’de Türkü, Çerkez’i ve Kürt’ü ile omuz omuza İslam dini için vuruşarak gösterdik. Kültürel kimliğimizi her zaman ortaya koymalıyız alevi Sünni, Kürt, Türk olabilirsiniz ama bizim üst kimliğimiz Anadolu Müslümanlığıdır, bunu asla unutmayın” şeklinde konuştu.

AHMET YENİLMEZ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Sohbetin sonunda izleyenlere katılımlarından dolayı teşekkür eden Ahmet Yenilmez, “Ayrıca Kitap Fuarı gibi son derece önemli bir kültür faaliyetini 8 yıldır devam ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.