LASTİK İŞ

ÜSKÜDAR VAPURU FACİASI ŞEHİTLERİ GÖLCÜK’TE DUALARLA ANILDI

01.03.2021 - 11:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ÜSKÜDAR VAPURU FACİASI ŞEHİTLERİ GÖLCÜK’TE DUALARLA ANILDI

Gölcük Belediyesi, 1 Mart Üsküdar Vapur faciasında şehit olan 392 vatandaş için 63.yılında anma programı düzenledi.

1 Mart 1958 yılında meydana gelen ve çoğunluğu öğrencilerinin oluşturduğu 392 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar Vapur Faciası şehitleri, 1 Mart Şehitliğinde, Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldılar. ÇELENK SUNUMU İLE ANMA TÖRENİ BAŞLADI Anma programına; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Belediyesi Meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları, vatandaşlar, ilçe daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Tören; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve İlçe Kaymakamı Cengiz Karabulut’un mozoleye çelenk sunumu yapmasıyla başlarken, akabinde saygı duruşu devam etti.  BÜYÜK ACILAR YAŞANDI Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili  Yaşar Çakmak; “392 can gencecik evlat kolay değil. hakikaten Gölcük'ümüz için çok büyük bir acı. Daha sonrada Gölcük Depreminde bir hayli insanımızı kayıp ettik. Bunlar canab-ı Allah'ın takdiri. Tüm şehitlerimize gani, gani rahmet diliyorum. Bu olaydan 63 yıl geçmiş burada yakınları var hepsine başsağlığı diliyorum. Allah Memleketimiz her tür belalardan kazalardan, terörden ve son bir yıldır KORONA virüs belasından korusun” dedi. “MEKANLARI CENNET OLSUN”  Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer törende yaptığı konuşmada: “İlçemizin tarihinde; 4 Mart 1953 Dumlupınar Denizaltısı Faciası, 1 Mart 1958 Üsküdar Vapuru Faciası ve 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi kalplerimizde derin izler bırakan acı hâtıralardır. 1 Mart 1958 kalplerimizde burukluk yaratan, tahsil gören bir nesli yitirdiğimiz, bizleri derin bir üzüntüye boğan bir tarihtir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin, en çok can kaybı yaşanan meşum deniz kazasında, Gölcük’te o tarihte lise olmadığından, çoğunluğunu Gölcüklü öğrencilerin oluşturduğu 392 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. 63 yıl önce yaşanan bu büyük faciada hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Allah ilçemizi ve memleketimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi.  “ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN” Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ise yaptığı konuşmada: “Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, geride kalan ailelerine de sabırlar diliyorum. Allah bir daha böylesi acılar yaşatmasın” dedi. Anma töreni Kuran-ı Kerim tilaveti ile dua yapıldı. Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım olmak üzere protokol üyeleri faciada hayatını kaybeden şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bıraktılar. Gölcük Belediyesi tarafından hazırlanan şekerler katılımcılara ikram edildi ve tören son buldu.
Gölcük Belediyesi, 1 Mart Üsküdar Vapur faciasında şehit olan 392 vatandaş için 63.yılında anma programı düzenledi.

1 Mart 1958 yılında meydana gelen ve çoğunluğu öğrencilerinin oluşturduğu 392 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar Vapur Faciası şehitleri, 1 Mart Şehitliğinde, Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldılar.

ÇELENK SUNUMU İLE ANMA TÖRENİ BAŞLADI
Anma programına; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Belediyesi Meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları, vatandaşlar, ilçe daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Tören; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve İlçe Kaymakamı Cengiz Karabulut’un mozoleye çelenk sunumu yapmasıyla başlarken, akabinde saygı duruşu devam etti. 

BÜYÜK ACILAR YAŞANDI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili  Yaşar Çakmak; “392 can gencecik evlat kolay değil. hakikaten Gölcük'ümüz için çok büyük bir acı. Daha sonrada Gölcük Depreminde bir hayli insanımızı kayıp ettik. Bunlar canab-ı Allah'ın takdiri. Tüm şehitlerimize gani, gani rahmet diliyorum. Bu olaydan 63 yıl geçmiş burada yakınları var hepsine başsağlığı diliyorum. Allah Memleketimiz her tür belalardan kazalardan, terörden ve son bir yıldır KORONA virüs belasından korusun” dedi.

“MEKANLARI CENNET OLSUN” 
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer törende yaptığı konuşmada: “İlçemizin tarihinde; 4 Mart 1953 Dumlupınar Denizaltısı Faciası, 1 Mart 1958 Üsküdar Vapuru Faciası ve 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi kalplerimizde derin izler bırakan acı hâtıralardır. 1 Mart 1958 kalplerimizde burukluk yaratan, tahsil gören bir nesli yitirdiğimiz, bizleri derin bir üzüntüye boğan bir tarihtir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin, en çok can kaybı yaşanan meşum deniz kazasında, Gölcük’te o tarihte lise olmadığından, çoğunluğunu Gölcüklü öğrencilerin oluşturduğu 392 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. 63 yıl önce yaşanan bu büyük faciada hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Allah ilçemizi ve memleketimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” dedi. 

“ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞATMASIN”
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ise yaptığı konuşmada: “Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, geride kalan ailelerine de sabırlar diliyorum. Allah bir daha böylesi acılar yaşatmasın” dedi. Anma töreni Kuran-ı Kerim tilaveti ile dua yapıldı. Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım olmak üzere protokol üyeleri faciada hayatını kaybeden şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bıraktılar. Gölcük Belediyesi tarafından hazırlanan şekerler katılımcılara ikram edildi ve tören son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.