LASTİK İŞ
ismail

ÜMİT USTA GELENEĞİ BOZMADI

Gölcük 21.09.2019 - 15:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÜMİT USTA GELENEĞİ BOZMADI

İlçemizin tanınmış esnaflarından olan Ümit Usta Pastanesi’nin sahipleri Ümit ve Mustafa Karslıoğulları bu yılda geleneği bozmadı ve 14’üncü Geleneksel Aşure Günü’nde 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerinin önünde 4 bin kişiye aşure dağıttılar.

4 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI İlçemizin tanınmış esnaflarından olan Ümit Usta Pastanesi’nin sahipleri Ümit ve Mustafa Karslıoğulları bu yılda geleneği bozmadı ve 14’üncü Geleneksel Aşure Günü’nde  19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerinin önünde 4 bin kişiye aşure dağıttılar. İçinde bulunduğumuz Mübarek Muharrem Ayı münasebetiyle ilçemizin çeşitli bölgelerinde toplu aşure dağıtımları sürüyor. Geleneksel hale getirdikleri ve bu sene 14’üncüsünü gerçekleştirdikleri  Geleneksel Aşure Günü’nde Ümit Usta Pastanesi  işletmecileri Ümit ve Mustafa Karslıoğulları kardeşler hazırladıkları 4 bin kaselik aşureyi kendi elleriyle dağıttılar. Sağanak yağmura rağmen uzun kuyrukların oluştuğu aşure dağıtımı sırasında kaselerle aşure alanlar kadar evlerinde getirdikleri saklama kapları ile aşure alan vatandaşlar da dikkat çekti. Gölcük Halkı yoğun ilgi gösterdi Ümit Usta her sene olduğu gibi bu senede Cuma günü, Cuma namazı sonrası 14. Geleneksel Aşure dağıtımında, Gölcüklü vatandaşlara toplam 4 Bin kase aşure dağıttı. Ümit Usta Pastanesi işletmecileri bizzat kendileri yaptıkları aşureleri yine kendi elleriyle vatandaşlara ikram ettiler. 4 Bin kase aşurenin aşurelerini alan vatandaşlar, “Allah Kabul Etsin” demeyi ihmal etmediler. Aşure dağıtımı sonrasında kısa bir açıklama yapan Karslıoğulları Kardeşler, “ Bir gelenek haline getirdiğimiz aşure dağıtımımızın bu sene 14’üncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu sene de aşuremizi yaptık ve dağıtımını gerçekleştirdik. Allah yaptığımız aşureyi kabul eder inşallah. Biz bu geleneği önümüzde ki yıllarda da devam ettireceğiz” dediler.  .
İlçemizin tanınmış esnaflarından olan Ümit Usta Pastanesi’nin sahipleri Ümit ve Mustafa Karslıoğulları bu yılda geleneği bozmadı ve 14’üncü Geleneksel Aşure Günü’nde 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerinin önünde 4 bin kişiye aşure dağıttılar.

4 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI
İlçemizin tanınmış esnaflarından olan Ümit Usta Pastanesi’nin sahipleri Ümit ve Mustafa Karslıoğulları bu yılda geleneği bozmadı ve 14’üncü Geleneksel Aşure Günü’nde  19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerinin önünde 4 bin kişiye aşure dağıttılar.


İçinde bulunduğumuz Mübarek Muharrem Ayı münasebetiyle ilçemizin çeşitli bölgelerinde toplu aşure dağıtımları sürüyor. Geleneksel hale getirdikleri ve bu sene 14’üncüsünü gerçekleştirdikleri  Geleneksel Aşure Günü’nde Ümit Usta Pastanesi  işletmecileri Ümit ve Mustafa Karslıoğulları kardeşler hazırladıkları 4 bin kaselik aşureyi kendi elleriyle dağıttılar. Sağanak yağmura rağmen uzun kuyrukların oluştuğu aşure dağıtımı sırasında kaselerle aşure alanlar kadar evlerinde getirdikleri saklama kapları ile aşure alan vatandaşlar da dikkat çekti.

Gölcük Halkı yoğun ilgi gösterdi
Ümit Usta her sene olduğu gibi bu senede Cuma günü, Cuma namazı sonrası 14. Geleneksel Aşure dağıtımında, Gölcüklü vatandaşlara toplam 4 Bin kase aşure dağıttı. Ümit Usta Pastanesi işletmecileri bizzat kendileri yaptıkları aşureleri yine kendi elleriyle vatandaşlara ikram ettiler. 4 Bin kase aşurenin aşurelerini alan vatandaşlar, “Allah Kabul Etsin” demeyi ihmal etmediler. Aşure dağıtımı sonrasında kısa bir açıklama yapan Karslıoğulları Kardeşler, “ Bir gelenek haline getirdiğimiz aşure dağıtımımızın bu sene 14’üncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu sene de aşuremizi yaptık ve dağıtımını gerçekleştirdik. Allah yaptığımız aşureyi kabul eder inşallah. Biz bu geleneği önümüzde ki yıllarda da devam ettireceğiz” dediler. 
.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.