LASTİK İŞ
ismail

TURAN’’EKONOMİYİ ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ ETKEN GÜVEN DUYGUSUDUR’’

Ekonomi 19.08.2019 - 18:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TURAN’’EKONOMİYİ ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ ETKEN GÜVEN DUYGUSUDUR’’

Türkiye Ekonomisini Değerlendiren Serbes Mali Müşavir Muhasebesi ve Gölcük Belediye Meclis üyesi Muhammet Turan, Faiz, döviz ve borsa sarmalı Maalesef para babalarının rant için ülkemizin ekonomik olarak belini kırma uğruna vazgeçmedikleri bir kazanç üçgeni dedi.

Faiz, döviz ve borsa sarmalı Maalesef para babalarının rant için ülkemizin ekonomik olarak belini kırma uğruna vazgeçmedikleri bir kazanç üçgeni. Türkiye Ekonomisini Değerlendiren Serbes Mali Müşavir Muhasebesi ve Gölcük Belediye Meclis üyesi Muhammet Turan  “Maalesef birçok ekonomistin inandığı sanal ekonomik dünyada Faiz inerse döviz çıkar. Her ikisi de baskılanırsa borsa çıkar. Bir sürü grafik, matematiksel terimler. Bunları hepsi boş Ekonomiyi etkileyen en önemli etken güven duygusudur. Yatırımcı güveni hissettiği an üretime yönelir ve parasını reel ekonomiye sokar ve İstihdam oluşturur. Geçtiğimiz günlerde atanan yeni merkez bankası başkanını cesaretle uyguladığı faiz indirme politikası nedeni ile tebrik ederim. Ne oldu döviz yükseldimi? Hayır. Bilakis döviz aşağı yönlü tepki verdi. Rantçıların, sıcak para babalarının ne yaptığını söyleyeyim mi. Bankada parası, önünde bilgisayarı psikolojik bir alt ve üst direnç noktası hesaplıyorlar.  Döviz o direnç noktasına geldi mi boz parayı yatır faize, orası bittimi geç borsaya. Ne bir istihdam, ne de bir ticarethane, ne bir fabrika. Ekonomiyi spekülatif hareketleriyle yönlendiriyorlar. Olan küçük yatırımcı ve tacire oluyor. Kuruluş amacı işadamına, KOBİ aracılığı ile küçük esnaf ve yatırımcıya kredi sağlayarak istihdam oluşmasını sağlamak olan bankalarda bu duruma çanak tutuyor. Esnafa, işadamına kredi sağlayıp istihdam oluşturmak yerine tüketici kredilerine ağırlık vermekteler. Zaten kurumlar vergi rekortmenlerine baktığımızda ilk on içinde en az yedi tanesi bankalardır. Ne yapıyorlar sadece para alıp para satıyorlar. Sonuç olarak sürdürülebilir bir ekonomik düzlem oluşturulmasının tek şartı üretim ve tasarruftur. Bu ikisini başarmak zorundayız. Yoksa ekonomimizi spekülatörlerin elinden kurtaramayız” şeklinde açıkladı. Fahri Haner
Türkiye Ekonomisini Değerlendiren Serbes Mali Müşavir Muhasebesi ve Gölcük Belediye Meclis üyesi Muhammet Turan, Faiz, döviz ve borsa sarmalı Maalesef para babalarının rant için ülkemizin ekonomik olarak belini kırma uğruna vazgeçmedikleri bir kazanç üçgeni dedi.

Faiz, döviz ve borsa sarmalı Maalesef para babalarının rant için ülkemizin ekonomik olarak belini kırma uğruna vazgeçmedikleri bir kazanç üçgeni.

Türkiye Ekonomisini Değerlendiren Serbes Mali Müşavir Muhasebesi ve Gölcük Belediye Meclis üyesi Muhammet Turan  “Maalesef birçok ekonomistin inandığı sanal ekonomik dünyada Faiz inerse döviz çıkar. Her ikisi de baskılanırsa borsa çıkar. Bir sürü grafik, matematiksel terimler. Bunları hepsi boş Ekonomiyi etkileyen en önemli etken güven duygusudur. Yatırımcı güveni hissettiği an üretime yönelir ve parasını reel ekonomiye sokar ve İstihdam oluşturur. Geçtiğimiz günlerde atanan yeni merkez bankası başkanını cesaretle uyguladığı faiz indirme politikası nedeni ile tebrik ederim. Ne oldu döviz yükseldimi? Hayır. Bilakis döviz aşağı yönlü tepki verdi. Rantçıların, sıcak para babalarının ne yaptığını söyleyeyim mi. Bankada parası, önünde bilgisayarı psikolojik bir alt ve üst direnç noktası hesaplıyorlar. 

Döviz o direnç noktasına geldi mi boz parayı yatır faize, orası bittimi geç borsaya. Ne bir istihdam, ne de bir ticarethane, ne bir fabrika. Ekonomiyi spekülatif hareketleriyle yönlendiriyorlar. Olan küçük yatırımcı ve tacire oluyor. Kuruluş amacı işadamına, KOBİ aracılığı ile küçük esnaf ve yatırımcıya kredi sağlayarak istihdam oluşmasını sağlamak olan bankalarda bu duruma çanak tutuyor. Esnafa, işadamına kredi sağlayıp istihdam oluşturmak yerine tüketici kredilerine ağırlık vermekteler. Zaten kurumlar vergi rekortmenlerine baktığımızda ilk on içinde en az yedi tanesi bankalardır. Ne yapıyorlar sadece para alıp para satıyorlar. Sonuç olarak sürdürülebilir bir ekonomik düzlem oluşturulmasının tek şartı üretim ve tasarruftur. Bu ikisini başarmak zorundayız. Yoksa ekonomimizi spekülatörlerin elinden kurtaramayız” şeklinde açıkladı.

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.