LASTİK İŞ

TÜPRAŞ İZMİR DE PATLAMA !

Kocaeli 11.10.2017 - 09:55, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TÜPRAŞ İZMİR DE PATLAMA !

Son dakika haberi.. Tüpraş’ta patlama! Ölü ve yaralılar var…

Aliağa İlçesi’ndeki TÜPRAŞ Rafinerisi’nde bakım çalışması yapılırken, ürün tankında ilk belirlemelere göre basınç nedeniyle meydana gelen patlamada 4 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ağır yaralandı. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiğini ifade etti. Yılmaz, "Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. İş kazası, dışarıdan bir müdahale, saldırı yok." dedi. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz TÜPRAŞ'taki patlamayla ilgili son bilgileri paylaştı: “Ölü sayımız 4'e çıktı. Tankın içinde çalışan işçi sayımız 6 kişiydi. İki yaralı 4'ü de öldü maalesef. Yaralılarımıza olay yerinde müdahale ediliyor. Oradaki sağlık ekiplerimiz müdahale ediyor. Onların durumunun şu an iyi olduğunu biliyoruz. TÜPRAŞ'ın kendi uzmanları olay yerinde müdahale ediyorlar. Son durum bu” Kaymakam Yılmaz, patlamanın bir iş kazası olduğunu ve herhangi bir yangın olayı bulunmadığını, tesisin üretimine devam ettiğini bildirdi. NELER YAŞANDI? İzmir Aliağa Rafinerisi’nde ürün tankında saat 09.25’te bakım çalışmaları yapılırken basınç nedeniyle şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, bakım çalışmasına katılan 4 çalışan yaşamını yitirdi, 2 işçi yaralandı.  Patlama, 09:25 sıralarında tankların bulunduğu bölgede meydana geldi. İşçiler tankın içinde hem temizlik hem de kaynak yapıyorlardı. Bu sırada da tank içerisindeki kimyasal maddelerin reaksiyon göstermesi sonucu patlama meydana geldi. Yapılan araştırmalarda ilk elde edilen bilgiler bu yönde. Patlama sonrasında ağır yaralanan 4 işçi hayatını kaybetti. Bir işçi, Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. DHA İzmir Muhabiri Taylan Yıldırım, patlamayla ilgili şu bilgileri verdi:    Olayın ardından TÜPRAŞ'ın giriş ve çıkışları kapatıldı. Büyük tankerlerin bölgeye girişine izin verilmedi.  O bölgedeki işçiler de daha güvenli bir alana çekildi.
Son dakika haberi.. Tüpraş’ta patlama! Ölü ve yaralılar var…

Aliağa İlçesi’ndeki TÜPRAŞ Rafinerisi’nde bakım çalışması yapılırken, ürün tankında ilk belirlemelere göre basınç nedeniyle meydana gelen patlamada 4 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ağır yaralandı. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiğini ifade etti. Yılmaz, "Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. İş kazası, dışarıdan bir müdahale, saldırı yok." dedi.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz TÜPRAŞ'taki patlamayla ilgili son bilgileri paylaştı:

“Ölü sayımız 4'e çıktı. Tankın içinde çalışan işçi sayımız 6 kişiydi. İki yaralı 4'ü de öldü maalesef. Yaralılarımıza olay yerinde müdahale ediliyor. Oradaki sağlık ekiplerimiz müdahale ediyor. Onların durumunun şu an iyi olduğunu biliyoruz. TÜPRAŞ'ın kendi uzmanları olay yerinde müdahale ediyorlar. Son durum bu”

Kaymakam Yılmaz, patlamanın bir iş kazası olduğunu ve herhangi bir yangın olayı bulunmadığını, tesisin üretimine devam ettiğini bildirdi.

NELER YAŞANDI?

İzmir Aliağa Rafinerisi’nde ürün tankında saat 09.25’te bakım çalışmaları yapılırken basınç nedeniyle şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, bakım çalışmasına katılan 4 çalışan yaşamını yitirdi, 2 işçi yaralandı. 


Patlama, 09:25 sıralarında tankların bulunduğu bölgede meydana geldi. İşçiler tankın içinde hem temizlik hem de kaynak yapıyorlardı. Bu sırada da tank içerisindeki kimyasal maddelerin reaksiyon göstermesi sonucu patlama meydana geldi. Yapılan araştırmalarda ilk elde edilen bilgiler bu yönde. Patlama sonrasında ağır yaralanan 4 işçi hayatını kaybetti. Bir işçi, Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. DHA İzmir Muhabiri Taylan Yıldırım, patlamayla ilgili şu bilgileri verdi:  

 Olayın ardından TÜPRAŞ'ın giriş ve çıkışları kapatıldı. Büyük tankerlerin bölgeye girişine izin verilmedi.

 O bölgedeki işçiler de daha güvenli bir alana çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.