LASTİK İŞ
ismail

TÜBİTAK'TA TOPLANTI

23.11.2015 - 08:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TÜBİTAK'TA TOPLANTI

İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı" proje toplantısı yapıldı

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen "İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı" çerçevesinde TÜBİTAK-MAM yetkilileri ile bir araya gelinerek mevcut durum değerlendirildi. Toplantıda projeyle ilgili yapılacaklar konusunda çalışma başlatıldı.   TÜBİTAK'TA TOPLANTI Ülkemizin 2023 hedefleri, bu hedefler içerisinde Kocaeli'nin yeri ve İzmit Körfezi'nin sürdürülebilir çevre yönetimine olan ihtiyacı dikkate alındığında, Körfezi'n havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı hazırlık çalışmaları başlatıldı. Hazırlık çalışmaları kapsamında, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman, Çevre Koruma Şube Müdürü Mesut Önem ve Çevre Enstitü Müdürü Dr. Selma Ayaz, TÜBİTAK-MAM Çevre Enstitüsü'nden Dr. Leyla Tolun ve yetkililerin katılımıyla toplantı yapıldı.   PROJE İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI Coğrafi açıdan uygunluğu ve ekonomik olarak da hareketli bir liman bölgesi olması nedeni ile İzmit Körfezi, birçok sanayi kuruluşunu etrafına toplamış bulunmakta.  İzmit Körfezi'nde irili ufaklı toplam 34 liman tesisi bulunuyor. İzmit Körfezi'nde yıllık 12-15 bin gemi hareketi meydana geliyor. Gölcük Donanma Komutanlığı ve ona bağlı tersane ile diğer tesisler yine Körfez içerisinde yer alıyor. İzmit Körfezi'nin kirlenmesinin önlenmesine yönelik olarak, Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği çevresel yatırımlar ile birlikte Körfez'in havadan, karadan ve denizden yapılan denetim, kontrol ve izleme çalışmaları sonucunda çok önemli mesafeler kat edildi. Bu çalışmaların geliştirilmesi ve ileriye götürülmesi içinde "İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı" hazırlama çalışmaları başlatıldı.​
İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı" proje toplantısı yapıldı

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen "İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı" çerçevesinde TÜBİTAK-MAM yetkilileri ile bir araya gelinerek mevcut durum değerlendirildi. Toplantıda projeyle ilgili yapılacaklar konusunda çalışma başlatıldı.

 

TÜBİTAK'TA TOPLANTI

Ülkemizin 2023 hedefleri, bu hedefler içerisinde Kocaeli'nin yeri ve İzmit Körfezi'nin sürdürülebilir çevre yönetimine olan ihtiyacı dikkate alındığında, Körfezi'n havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı hazırlık çalışmaları başlatıldı. Hazırlık çalışmaları kapsamında, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman, Çevre Koruma Şube Müdürü Mesut Önem ve Çevre Enstitü Müdürü Dr. Selma Ayaz, TÜBİTAK-MAM Çevre Enstitüsü'nden Dr. Leyla Tolun ve yetkililerin katılımıyla toplantı yapıldı.

 

PROJE İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Coğrafi açıdan uygunluğu ve ekonomik olarak da hareketli bir liman bölgesi olması nedeni ile İzmit Körfezi, birçok sanayi kuruluşunu etrafına toplamış bulunmakta.  İzmit Körfezi'nde irili ufaklı toplam 34 liman tesisi bulunuyor. İzmit Körfezi'nde yıllık 12-15 bin gemi hareketi meydana geliyor. Gölcük Donanma Komutanlığı ve ona bağlı tersane ile diğer tesisler yine Körfez içerisinde yer alıyor. İzmit Körfezi'nin kirlenmesinin önlenmesine yönelik olarak, Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği çevresel yatırımlar ile birlikte Körfez'in havadan, karadan ve denizden yapılan denetim, kontrol ve izleme çalışmaları sonucunda çok önemli mesafeler kat edildi. Bu çalışmaların geliştirilmesi ve ileriye götürülmesi içinde "İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı" hazırlama çalışmaları başlatıldı.​

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.