LASTİK İŞ

TEMAD 512 DİLEKÇEYİ ANKARA'YA GÖNDERDİ

Ekonomi 08.02.2017 - 11:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TEMAD 512 DİLEKÇEYİ ANKARA'YA GÖNDERDİ

TEMAD Başkanı Bekir Tülü ve yönetimi 30 yıl üstü ikramiye için dilekçe yazan 512 üyenin dilekçelerini kargo ile SGK ya gönderdiler.

TEMAD Gölcük şubesi üyelerine yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 30 yıl üstü çalışanların ikramiye alabilmeleri için tek tek başvuru yerine TEMAD binasında toplu olarak aldıkları dilekçeleri Ankara SGK'ya gönderidler. TEMAD başkanı Bekir Tülü “Üylerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor.  Bu karar Anayasa Mahkemesinin söz konusu İptal Kararı, Kararın yürürlüğe girdiği 07/01/2015 tarihi öncesinde emekli olan veya vefat eden emekli ve hak sahipleri hakkında uygulanmamıştır”dedi. HAK EDENLER ALACAK başkan Tülü “Bu defa, 27/01/2017 tarihli ve 29961 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, 18/01/2017 tarihli ve 6770 sayılı “TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ SANDIĞI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN” ile 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa eklenen geçici 226 ncı maddeyle; 07/01/2015 tarihinden önce emekli olan ve emekli oldukları tarihteki hükme bağlı sınırlama nedeniyle 30 yılı geçen sürelerine emekli ikramiyesi ödenmeyenlerin 30 yılı aşan her tam hizmet yılı için emekli ikramiyesi ödenmesine imkan tanınmıştır. Ödenecek emekli ikramiyesi, görevlerinden ayrıldıkları tarihteki (emeklilik, ölüm tarihi vb.) emekli keseneğine esas aylık unsurları üzerinden ve aylıklarının başlangıç tarihindeki katsayılar esas alınarak hesaplanacaktır. Ancak, otuz yılı aşan her tam hizmet yılı için ödenecek ikramiye tutarı 50 Türk lirasının, ödenecek toplam ikramiye tutarı ise hiçbir şekilde 100 Türk lirasının altında olamayacaktır.Düzenleme kapsamında tahakkuk ettirilecek emekli ikramiyesi, emeklilerin kendilerinin veya hak sahiplerinin bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden 1 yıl içerisinde yapacakları başvurular esas alınarak ödenecektir. 1 yıllık başvuru süresi hak düşürücü süre olup, bu 1 yıllık sürede başvuru yapılmaması halinde, sonradan yapılacak başvurular nedeniyle emekli ikramiyesi ödemesi yapılmayacaktır. Bizde üyelerimizin dilekçelerini alarak Ankara SGK'ya gönderdik” dedi.  
TEMAD Başkanı Bekir Tülü ve yönetimi 30 yıl üstü ikramiye için dilekçe yazan 512 üyenin dilekçelerini kargo ile SGK ya gönderdiler.

TEMAD Gölcük şubesi üyelerine yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 30 yıl üstü çalışanların ikramiye alabilmeleri için tek tek başvuru yerine TEMAD binasında toplu olarak aldıkları dilekçeleri Ankara SGK'ya gönderidler. TEMAD başkanı Bekir Tülü “Üylerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor.  Bu karar Anayasa Mahkemesinin söz konusu İptal Kararı, Kararın yürürlüğe girdiği 07/01/2015 tarihi öncesinde emekli olan veya vefat eden emekli ve hak sahipleri hakkında uygulanmamıştır”dedi.
HAK EDENLER ALACAK
başkan Tülü “Bu defa, 27/01/2017 tarihli ve 29961 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, 18/01/2017 tarihli ve 6770 sayılı “TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMEKLİ SANDIĞI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN” ile 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa eklenen geçici 226 ncı maddeyle; 07/01/2015 tarihinden önce emekli olan ve emekli oldukları tarihteki hükme bağlı sınırlama nedeniyle 30 yılı geçen sürelerine emekli ikramiyesi ödenmeyenlerin 30 yılı aşan her tam hizmet yılı için emekli ikramiyesi ödenmesine imkan tanınmıştır. Ödenecek emekli ikramiyesi, görevlerinden ayrıldıkları tarihteki (emeklilik, ölüm tarihi vb.) emekli keseneğine esas aylık unsurları üzerinden ve aylıklarının başlangıç tarihindeki katsayılar esas alınarak hesaplanacaktır. Ancak, otuz yılı aşan her tam hizmet yılı için ödenecek ikramiye tutarı 50 Türk lirasının, ödenecek toplam ikramiye tutarı ise hiçbir şekilde 100 Türk lirasının altında olamayacaktır.Düzenleme kapsamında tahakkuk ettirilecek emekli ikramiyesi, emeklilerin kendilerinin veya hak sahiplerinin bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden 1 yıl içerisinde yapacakları başvurular esas alınarak ödenecektir. 1 yıllık başvuru süresi hak düşürücü süre olup, bu 1 yıllık sürede başvuru yapılmaması halinde, sonradan yapılacak başvurular nedeniyle emekli ikramiyesi ödemesi yapılmayacaktır. Bizde üyelerimizin dilekçelerini alarak Ankara SGK'ya gönderdik” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.