LASTİK İŞ

SON GÜN 31 EKİM

Ekonomi 10.10.2016 - 13:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SON GÜN 31 EKİM

Vergi cezası olanlara kaçırılmaması gereken fırsat. Mükellef dava açmaz ya da açtığı davadan vazgeçerse, cezaların tamamı ile vergi aslının yüzde 50'si silinecek. Mükellef 31 Ekim 2016'ya kadar, bağlı bulunduğu vergi dairesine yazılı olarak başvuracak.

YETKİLİLER İMZALAYACAK Dilekçenin vergi dairesine verildiği tarih, ilgili yargı merciine verildiği tarih sayılarak, dilekçe ilgili yargı merciine gönderilecek. Birden fazla dava dosyası bulunan mükellef dilekçelerinde, hangi dava dosyası için kanun hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtecek. Tüzel kişiliklerde dilekçe, mutlaka tüzel kişiliği temsile yetkili olan kişilerce imzalanacak. YETKİ MALİYE BAKANLIĞI’NDA Tahsil dairesince tahsili gerektiği halde, tahakkuku (gerçekleşmesi) diğer kamu idarelerince yapılan alacaklara ilişkin; dilekçelerin verileceği idari mercii belirleme yetkisi Maliye Bakanlığı'na verildi. Bakanlık bu yetkisini kullanarak haktan yararlanmak isteyen kişinin dilekçesini 3 örnek olarak hazırlamasını ve ilgili idarelere verilmek üzere başvurmasını isteyecek.
Vergi cezası olanlara kaçırılmaması gereken fırsat. Mükellef dava açmaz ya da açtığı davadan vazgeçerse, cezaların tamamı ile vergi aslının yüzde 50'si silinecek. Mükellef 31 Ekim 2016'ya kadar, bağlı bulunduğu vergi dairesine yazılı olarak başvuracak.

YETKİLİLER İMZALAYACAK

Dilekçenin vergi dairesine verildiği tarih, ilgili yargı merciine verildiği tarih sayılarak, dilekçe ilgili yargı merciine gönderilecek. Birden fazla dava dosyası bulunan mükellef dilekçelerinde, hangi dava dosyası için kanun hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtecek. Tüzel kişiliklerde dilekçe, mutlaka tüzel kişiliği temsile yetkili olan kişilerce imzalanacak.

YETKİ MALİYE BAKANLIĞI’NDA

Tahsil dairesince tahsili gerektiği halde, tahakkuku (gerçekleşmesi) diğer kamu idarelerince yapılan alacaklara ilişkin; dilekçelerin verileceği idari mercii belirleme yetkisi Maliye Bakanlığı'na verildi. Bakanlık bu yetkisini kullanarak haktan yararlanmak isteyen kişinin dilekçesini 3 örnek olarak hazırlamasını ve ilgili idarelere verilmek üzere başvurmasını isteyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.