SOĞUK HAVADA HANGİ BİTKİ ÇAYI İÇİLMELİ !

Sağlık 06.02.2016 - 12:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SOĞUK HAVADA HANGİ BİTKİ ÇAYI İÇİLMELİ !

Soğuk havalar ile birlikte hasta olmamak için vücut direncini artıracak ve soğuğa karşı sizi hangi bitki çayları sağlığınız için daha iyi bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

Sizler içn en iyi kış çaylarını seçtik. İşte seçtiklerimiz; Kuşburnu: C vitamini içeriği sayesinde güçlü bir antioksidandır. Soğuk algınlığı, ateşli hastalıklar, mide-bağırsak hastalıkları ve zayıflamada da kullanılmaktadır. ________________________________________________________________________ Kekik: Kekik Anadolu’da sıkça rastlanan bir bitkidir, çayı da son derece faydalıdır. Kekik için şu konulara iyi geldiği bilinmektedir: Antioksidan etkisi vardır, öksürüğü alır, hazımsızlığı giderir, vücut için gerekli mineralleri içerir, boğaz ağrısını alır, ağız içi yaraları geçirir, dişeti hastalıklarına iyi gelir, antiseptiktir, soğuk algınlığına iyi gelir. ________________________________________________________________________   Ihlamur: Grip nedeniyle yükselen ateşi düşürmek için kullanılmaktadır. Ihlamur çayının buharı burun tıkanıklığını açmaya yararken, sıcak çay boğaz ağrısını, öksürüğü alır. Diğer popüler kullanımı ise sakinleştirici etkisi ile sinirleri yatıştırmak içindir.  Yatıştırıcı etkisi bulunan ıhlamur çayı gerginliği alır, kaygı nedeniyle gerilen sinirleri yatıştırır, stresi azaltır ve uykuya geçişi kolaylaştırır. ________________________________________________________________________   Ayva Çekirdeği: Ayva, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Öksürüğün azalmasına ve boğazların yumuşamasına yardımcı olur. Çekirdekleri kıvam artırıcı olup, çaylara eklendiğinde sakinleştirici özelliğe sahiptir. Sindirimi de kolaylaştıran ayvanın ayrıca, kanserden koruma, kilo kaybı, sağlıklı bir cilt, alerjik reaksiyonlar, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve kan basıncının dengelenmesi gibi pek çok olumlu etkisi de vardır. Fakat fazla miktarda tüketilen ayva çekirdeğinin toksik etki yaratabileceği unutulmamalıdır.
Soğuk havalar ile birlikte hasta olmamak için vücut direncini artıracak ve soğuğa karşı sizi hangi bitki çayları sağlığınız için daha iyi bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

Sizler içn en iyi kış çaylarını seçtik.

İşte seçtiklerimiz;

Kuşburnu:

C vitamini içeriği sayesinde güçlü bir antioksidandır. Soğuk algınlığı, ateşli hastalıklar, mide-bağırsak hastalıkları ve zayıflamada da kullanılmaktadır.

kusburnu4.jpg

________________________________________________________________________

Kekik:

Kekik Anadolu’da sıkça rastlanan bir bitkidir, çayı da son derece faydalıdır. Kekik için şu konulara iyi geldiği bilinmektedir: Antioksidan etkisi vardır, öksürüğü alır, hazımsızlığı giderir, vücut için gerekli mineralleri içerir, boğaz ağrısını alır, ağız içi yaraları geçirir, dişeti hastalıklarına iyi gelir, antiseptiktir, soğuk algınlığına iyi gelir.

kekik.jpg

________________________________________________________________________

 

Ihlamur:

Grip nedeniyle yükselen ateşi düşürmek için kullanılmaktadır. Ihlamur çayının buharı burun tıkanıklığını açmaya yararken, sıcak çay boğaz ağrısını, öksürüğü alır. Diğer popüler kullanımı ise sakinleştirici etkisi ile sinirleri yatıştırmak içindir.  Yatıştırıcı etkisi bulunan ıhlamur çayı gerginliği alır, kaygı nedeniyle gerilen sinirleri yatıştırır, stresi azaltır ve uykuya geçişi kolaylaştırır.

ihlamur-cayi-nasil-yapilir-002.jpg________________________________________________________________________

 

Ayva Çekirdeği:

Ayva, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. Öksürüğün azalmasına ve boğazların yumuşamasına yardımcı olur. Çekirdekleri kıvam artırıcı olup, çaylara eklendiğinde sakinleştirici özelliğe sahiptir. Sindirimi de kolaylaştıran ayvanın ayrıca, kanserden koruma, kilo kaybı, sağlıklı bir cilt, alerjik reaksiyonlar, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve kan basıncının dengelenmesi gibi pek çok olumlu etkisi de vardır. Fakat fazla miktarda tüketilen ayva çekirdeğinin toksik etki yaratabileceği unutulmamalıdır.

ayva,.jpg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.