LASTİK İŞ

SİVRİ TEPE HALKININ DOĞALGAZ İSYANI !

Gölcük 13.02.2020 - 07:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SİVRİ TEPE HALKININ DOĞALGAZ İSYANI !

Gölcük’te Denzevler saknlerne yapılan Sivrtepe TOKİ Konutları sakinleri yüksek gelen doğalgaz faturalarına isyan ederek site yönetmine ,syan ettiler

Gölcük’te Denizevler mahalle sakinlerinin deprem sonrasında Afet bölge ilan edilmesinin ardında Devlet tarafında Gölcük Sivritepe TOKİ Konutları sakinleri bu ay gelen doğalgaz faturalarını görünce şok oldu. Hizmeti almakta sıkıntı çektiklerini dile getiren vatandaşlar gelen ilk doğalgaz faturasının yüksek gelmesine isyan eden vatandaşlar hemen yönetimine gelerek durumu yönetici Mehmet Nuri Baş’a ilettiler. 300- 800 tl arasında faturaya isyan ettiler 1 aydır Gölcük Sivritepe TOKİ Konutları’nda ikamet eden İrfan Civan şu ifadeleri kullandı;“İZGAZ’ın kestiği faturalar yönetim tarafından bildirilmeliydi. Yönetim faturaları paylaştırdı. Bunu dairelerin içindeki payölçerleri okumadan evinde oturana da oturmayana da kafasına göre fatura keserek yaptı. Dairelere 300 liradan 800 liraya kadar fatura geldi. Ben 1 aydır burada oturuyorum. Denizevler’den geldim ben. 3 buçuk senedir biz TOKİ ile adeta mücadele ediyoruz, sesimizi kimseye duyuramadık. Her seferinde hakkımız yendi. Geçen sene Şubat’ın 11’inde sözleşmemiz bitti ama biz evlerimizi Aralık’ın 18’inde devraldık. 11 ay gecikme yaşandı." Düştük bunların eline  Doğalgaz faturaları 12 gün önce kesilmiş ama tebligat geçen cumartesi günü saat 12.00 gibi temizlik görevlisi arkadaşlar posta kutularına bırakmış. Site yönetimi normalde cumartesi günü 13.30’da paydos ediyordu, o gün 12.00’da çıkıp gitmiş yönetici. Böyle bir hengamenin yaşanacağını biliyordu. Bugün de biz onu bekledik. Hakkımız olanı soracağız. Biz 143 kişi Denizevler’de evimizi verdik, öyle geldik. Keşke vermeseydik, biz devlettir, arkamızda duracaktır diye verdik ama kendi hakkımızı kendimiz savunur olduk. Bir türlü netice alamıyoruz. Düştük bunların eline. Vatandaş keriz bu parayı öder mantığı var İlk defa fatura kesiliyor. Her evde normalde doğalgaz testi yapılması lazım. Bunun için de belirli bir gazı tüketmesi lazım. Nasıl bir daireyi satın aldığın zaman elektrik saatinin, su saatinin fotokopisini çekip endeksi alıp faturayı yatırmaya gidiyorsun, burada da aynı olması lazımdı. Dairelerde tüketilen miktarı bizlere yansıtmamaları gerekiyordu, bunu firmanın ödemesi gerekiyordu. Daireyi teslim aldıktan sonraki kısmı ödemeliyiz biz. Bunlar geçmişte kullanılanları da nasıl olsa vatandaş keriz, bu parayı öder diye bir mantıkla gittiler. “541 DAİRE SIKINTI İÇİNDE” Cuma günü faturalar için son deniliyor. Biz faturaları yatırmayacağız. 2 sefer ihbar gönderecekler, sonra yüzde 5-10’luk ceza dilimine girdin diyecekler. Yine ödemedin diyerek gazı kesecekler. Olan yine vatandaşa olacak. Onlar yine koltuklarında oturmaya devam edecek. Yeter artık, birilerinin bizim sesimizi duyması lazım. Bu nereye kadar böyle gidecek. Bir ev teslim ettiler, kendim eve 2 bin lira ekstra masraf ettim. Eksik listesi yapıyorsun, 1 fayans için sıraya giriyorsun. 541 daire var burada. Her dairede sıkıntı var” dedi. 
Gölcük’te Denzevler saknlerne yapılan Sivrtepe TOKİ Konutları sakinleri yüksek gelen doğalgaz faturalarına isyan ederek site yönetmine ,syan ettiler

Gölcük’te Denizevler mahalle sakinlerinin deprem sonrasında Afet bölge ilan edilmesinin ardında Devlet tarafında Gölcük Sivritepe TOKİ Konutları sakinleri bu ay gelen doğalgaz faturalarını görünce şok oldu.

Hizmeti almakta sıkıntı çektiklerini dile getiren vatandaşlar gelen ilk doğalgaz faturasının yüksek gelmesine isyan eden vatandaşlar hemen yönetimine gelerek durumu yönetici Mehmet Nuri Baş’a ilettiler. 300- 800 tl arasında faturaya isyan ettiler 1 aydır Gölcük Sivritepe TOKİ Konutları’nda ikamet eden İrfan Civan şu ifadeleri kullandı;“İZGAZ’ın kestiği faturalar yönetim tarafından bildirilmeliydi. Yönetim faturaları paylaştırdı. Bunu dairelerin içindeki payölçerleri okumadan evinde oturana da oturmayana da kafasına göre fatura keserek yaptı. Dairelere 300 liradan 800 liraya kadar fatura geldi. Ben 1 aydır burada oturuyorum. Denizevler’den geldim ben. 3 buçuk senedir biz TOKİ ile adeta mücadele ediyoruz, sesimizi kimseye duyuramadık. Her seferinde hakkımız yendi. Geçen sene Şubat’ın 11’inde sözleşmemiz bitti ama biz evlerimizi Aralık’ın 18’inde devraldık. 11 ay gecikme yaşandı."

Düştük bunların eline 

Doğalgaz faturaları 12 gün önce kesilmiş ama tebligat geçen cumartesi günü saat 12.00 gibi temizlik görevlisi arkadaşlar posta kutularına bırakmış. Site yönetimi normalde cumartesi günü 13.30’da paydos ediyordu, o gün 12.00’da çıkıp gitmiş yönetici. Böyle bir hengamenin yaşanacağını biliyordu. Bugün de biz onu bekledik. Hakkımız olanı soracağız. Biz 143 kişi Denizevler’de evimizi verdik, öyle geldik. Keşke vermeseydik, biz devlettir, arkamızda duracaktır diye verdik ama kendi hakkımızı kendimiz savunur olduk. Bir türlü netice alamıyoruz. Düştük bunların eline. Vatandaş keriz bu parayı öder mantığı var İlk defa fatura kesiliyor. Her evde normalde doğalgaz testi yapılması lazım. Bunun için de belirli bir gazı tüketmesi lazım. Nasıl bir daireyi satın aldığın zaman elektrik saatinin, su saatinin fotokopisini çekip endeksi alıp faturayı yatırmaya gidiyorsun, burada da aynı olması lazımdı. Dairelerde tüketilen miktarı bizlere yansıtmamaları gerekiyordu, bunu firmanın ödemesi gerekiyordu. Daireyi teslim aldıktan sonraki kısmı ödemeliyiz biz. Bunlar geçmişte kullanılanları da nasıl olsa vatandaş keriz, bu parayı öder diye bir mantıkla gittiler.

“541 DAİRE SIKINTI İÇİNDE”

Cuma günü faturalar için son deniliyor. Biz faturaları yatırmayacağız. 2 sefer ihbar gönderecekler, sonra yüzde 5-10’luk ceza dilimine girdin diyecekler. Yine ödemedin diyerek gazı kesecekler. Olan yine vatandaşa olacak. Onlar yine koltuklarında oturmaya devam edecek. Yeter artık, birilerinin bizim sesimizi duyması lazım. Bu nereye kadar böyle gidecek. Bir ev teslim ettiler, kendim eve 2 bin lira ekstra masraf ettim. Eksik listesi yapıyorsun, 1 fayans için sıraya giriyorsun. 541 daire var burada. Her dairede sıkıntı var” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.