LASTİK İŞ
ismail

SERVETİYE ŞEHİTLERİ ANILDI !

29.06.2015 - 15:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SERVETİYE ŞEHİTLERİ ANILDI !

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği iftar programıyla Servetiye Şehitleri anıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Servetiye Şehitlerini Anma programının dokuzuncusunu Başiskele Servetiye Köyü’nde gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitlere duaların yapıldığı programda Servetiye Cephesi hikâyeleri anlatıldı, kahramanlık şiirleri okundu. Program iftar yemeği ile sonlandı.   HUZURUMUZU ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Muharip Gaziler Derneği  Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun, gaziler ve gazi yakınları, şehit yakınları Servetiye ve yakın köylerdeki vatandaşlar katıldı. Programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, ‘’Aziz milletimizin sayısız kahramanlık destanlarından biri de Servetiye Cephesi’dir. Bugünkü huzurumuzu bu cephelerde çarpışan şehitlerimize borçluyuz. Kurtuluş savaşının kazanılması kolay olmadı. Bugün güven içinde yaşıyorsak, bunu vatanı, bayrağı ve imanı uğruna şehit olan kahraman şehitlerimizde borçluyuz” dedi. BİZİ AYAKTA TUTAN KARDEŞLİK RUHUDUR Başkan Vekili Özak “Güçlü ve bir olursak Allah’ın izniyle hiçbir yıkıcı zihniyet bünyemize giremez. Bu nedenle birliğimiz ve kardeşliğimiz önemlidir. Bizi ayakta tutan kardeşlik ruhudur.  Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen hainler, dün olduğu gibi bugün de var güçleriyle çalışıyorlar! Bunları yakın zamanda yine gördük, aynı oyunu tekrar sahnelemek için fırsat kolladıklarına şahit olduk. Fakat inanıyorum ki; milletimizin feraseti ve inancı hiç bir zaman bu duruma yer vermeyecektir. Servetiye Cephesi’ndeki şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnet ve rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.   ÖNEMLİ BİR CEPHE Milli mücadelede en etkin cephelerden biri olan Servetiye Cephesi, Kocaeli’nin kurtuluşunda çok önemli bir yere sahip. Servetiye Cephesi’nde işgal kuvvetlerine karşı gerçekleşen yoğun direniş Kocaeli’nin özgür kalmasını sağlarken, düşman ilerleyişinin de önüne geçildi.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği iftar programıyla Servetiye Şehitleri anıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Servetiye Şehitlerini Anma programının dokuzuncusunu Başiskele Servetiye Köyü’nde gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitlere duaların yapıldığı programda Servetiye Cephesi hikâyeleri anlatıldı, kahramanlık şiirleri okundu. Program iftar yemeği ile sonlandı.

 

HUZURUMUZU ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Muharip Gaziler Derneği  Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun, gaziler ve gazi yakınları, şehit yakınları Servetiye ve yakın köylerdeki vatandaşlar katıldı. Programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, ‘’Aziz milletimizin sayısız kahramanlık destanlarından biri de Servetiye Cephesi’dir. Bugünkü huzurumuzu bu cephelerde çarpışan şehitlerimize borçluyuz. Kurtuluş savaşının kazanılması kolay olmadı. Bugün güven içinde yaşıyorsak, bunu vatanı, bayrağı ve imanı uğruna şehit olan kahraman şehitlerimizde borçluyuz” dedi.

BİZİ AYAKTA TUTAN KARDEŞLİK RUHUDUR

Başkan Vekili Özak “Güçlü ve bir olursak Allah’ın izniyle hiçbir yıkıcı zihniyet bünyemize giremez. Bu nedenle birliğimiz ve kardeşliğimiz önemlidir. Bizi ayakta tutan kardeşlik ruhudur.  Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen hainler,

dün olduğu gibi bugün de var güçleriyle çalışıyorlar! Bunları yakın zamanda yine gördük, aynı oyunu tekrar sahnelemek için fırsat kolladıklarına şahit olduk. Fakat inanıyorum ki; milletimizin feraseti ve inancı hiç bir zaman bu duruma yer vermeyecektir. Servetiye Cephesi’ndeki şehitlerimizi ve

Gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnet ve rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

 

ÖNEMLİ BİR CEPHE

Milli mücadelede en etkin cephelerden biri olan Servetiye Cephesi, Kocaeli’nin kurtuluşunda çok önemli bir yere sahip. Servetiye Cephesi’nde işgal kuvvetlerine karşı gerçekleşen yoğun direniş Kocaeli’nin özgür kalmasını sağlarken, düşman ilerleyişinin de önüne geçildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.