LASTİK İŞ

SERAMİK SEMPOZYUMU BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

20.05.2016 - 17:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SERAMİK SEMPOZYUMU BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

6.Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu’nda Çalışmalar Devam Ediyor

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’nun birlikte yürüttüğü  17-24 Mayıs 2016  tarihleri arasında gerçekleştirilen  “VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu” nun üçüncü günü, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’nda Mustafa Tunçalp tarafından sunulan "Seramik Yüzeylerde Doğal Görünüm Elde Etme Tekniği " Çalıştayı ile başladı. Değirmendere Sanat Evi'nde İsmail Yiğit'in "Kişisel Çini Sergisi" ve Cemalettin Sevim'in gerçekleştirdiği "Çömlekçi Torna Şov" ile sonlandı.    VI. Gölcük Seramik Sempozyumu 3. gününde Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu'nda Mustafa Tunçalp tarafından gerçekleştirilen çalıştaya katılımcıların ilgisi oldukça yoğundu. Tunçalp, mesleki kariyerinden verdiği örneklerle uygulamalı olarak anlattığı tekniği, heykellerinde ve tüm çalışmalarında kullandığını ve olumlu sonuçlar aldığını söyledi.   Değirmendere Sanat Evi'nde sergi ile devam eden sempozyumda İsmail Yiğit, katılımcılara eserlerinde kullandığı teknikleri detaylı bir şekilde anlattığı sergiye KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ardından yapılan kokteylden sonra Çınarlık Meydanında Yrd. Doç. Cemallettin Sevim, Çömlekçi Torna Şov'u gerçekleştirdi. Gün sonunda ise seçtiği bir çok katılımcıya torna ile çalışma deneyimi yaşattı.  
6.Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu’nda Çalışmalar Devam Ediyor

Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’nun birlikte yürüttüğü  17-24 Mayıs 2016  tarihleri arasında gerçekleştirilen  “VI. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu” nun üçüncü günü, Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu’nda Mustafa Tunçalp tarafından sunulan "Seramik Yüzeylerde Doğal Görünüm Elde Etme Tekniği " Çalıştayı ile başladı. Değirmendere Sanat Evi'nde İsmail Yiğit'in "Kişisel Çini Sergisi" ve Cemalettin Sevim'in gerçekleştirdiği "Çömlekçi Torna Şov" ile sonlandı.

 

 VI. Gölcük Seramik Sempozyumu 3. gününde Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu'nda Mustafa Tunçalp tarafından gerçekleştirilen çalıştaya katılımcıların ilgisi oldukça yoğundu. Tunçalp, mesleki kariyerinden verdiği örneklerle uygulamalı olarak anlattığı tekniği, heykellerinde ve tüm çalışmalarında kullandığını ve olumlu sonuçlar aldığını söyledi.

  Değirmendere Sanat Evi'nde sergi ile devam eden sempozyumda İsmail Yiğit, katılımcılara eserlerinde kullandığı teknikleri detaylı bir şekilde anlattığı sergiye KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ardından yapılan kokteylden sonra Çınarlık Meydanında Yrd. Doç. Cemallettin Sevim, Çömlekçi Torna Şov'u gerçekleştirdi. Gün sonunda ise seçtiği bir çok katılımcıya torna ile çalışma deneyimi yaşattı.






 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.