ŞENTÜRK "OTOPARKLAR KULLANILSIN"

Gölcük 02.05.2016 - 18:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ŞENTÜRK "OTOPARKLAR KULLANILSIN"

Gölcük Kent Konseyi 35. yürütme kurulu toplantısını kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk Başkanlığında yedi gündem maddesi ile yaptı. Başkan Şentürk “İlçemizi tanıtmak için kartpostallar bastırarak halkımıza dağıtacağız. Herkes eskisi gibi bayramlarda sevdiklerine kart gönderecek”dedi.

Kent Konseyi yürütme kurulu toplantısı Kent Konseyi Başkanı metin Şnetürk Başkanlığında yapıldı. Toplantıda ilçenin sorunları ve çözümleri masaya yatırıldı. KAPI NUMARALARI KONMALI Depremin ardından bina ve dairelerdeki kapı numaraların yok olması üzerine yeni bir çalışma başlatan kent konseyi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük belediyesi ile görüşerek yeniden kapı numaraların konması yönünde çalışmalara başladı.  OTOPARKLAR KULLANILSIN Kapalı otopark ve diğer otoparkların kullanılmadığı için ilçemizde trafik karmaşasına çözüm bulmak için yeni çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Başkan Metin Şentürk'e yönetim kurulu üyesi Necmi Kocaman “İlçemizde ki trafik karmaşası nedeni ile esnafımız zor durumda. Kapalı ve açık otoparklar boş dururken yanlarındaki caddelerden araçlar geçemiyor. Büyükşehir Belediyesi zabıtaları bu konuda çalışma yapabilirler. Gerekli noktaları gezip polise bildirerek araçları uygunsuz park edilen yerlerden çektirebilirler. Buda vatandaşlar için caydırıcı olabilir”dedi. BİNALARIN ESTETİĞİ YOK Kentimizdeki bir çok binanın boyasız ve kötü görüntüde olduğunu belirten Şentürk bu konuda belediye ve vatandaşlar arasında bir  çalışma başlatılmasını en azından ilçeye bir estetik kazanması yönünde çalışma başlatacaklarını belirtti. ÜNİVERSİTEYİ GÖSTEREN TABELA YOK İlçemizde yön tabelalarının eksikliğe değinen Başkan Şentürk “İlçemizin giriş ve çıkışında yönlendirme tabelaları çok az. Dışarıdan gelecekler nereye gideceğini bilmiyorlar. Bu konuda karayolları, büyükşehir belediyesi ve Gölcük Belediyesi ile görüşerek en kısa sürede çözümünü isteyelim” dedi. Gölcük Ford Otosanİihsaniye Otomotiv meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Öveç , “ilçe girişinde bi çok tabela var ancak okulumuzu gösteren bir tane tabela yok. İnsanlar okulunuz nerede diye sorduğunda Kervansara'a gelin oradan durağa gidin şeklinde tarif ediyoruz. Toplantılara katıldığımda diğer okul müdürü arkadaşlar neden belediye yapmıyor diyor. Bununla ilgili bir çok yazışma yaptık ama sonuca ulaşamadık. Bir çok lokanta ve düğün salonunun isimlerini gösteren yönlendirme tabelaları varken İlçedeki yüksek okulu gösteren tabela yok. Bu ilçemiz adına utanç verici” dedi. GÖLCÜK KARTPOSTALLARI Kent konseyi tarih koridorunda ilçemizi tanıtacak adımların atılması konusunda da çalışmalara başladılar. Başkan Şentürk “üzerinde ilçemizin olduğu kartpostallar yaptırarak başka yerler de ilimizi tanıtabiliriz. Tarih koridorunda Ilıca'ya gelenlere ılıca sabunu, ılıca havlusu satışı yapılabilir. Yarhisar müze gemimizi ziyaret edenlere geminin magneti yapılarak hediye edilmelidir. Değirmendere Yalı evleri tamamlandığında ilçenin hediyelik eşyaları oluşturularak dışarıdan gelen kişilerin alması sağlanmalı”dedi.
Gölcük Kent Konseyi 35. yürütme kurulu toplantısını kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk Başkanlığında yedi gündem maddesi ile yaptı. Başkan Şentürk “İlçemizi tanıtmak için kartpostallar bastırarak halkımıza dağıtacağız. Herkes eskisi gibi bayramlarda sevdiklerine kart gönderecek”dedi.

Kent Konseyi yürütme kurulu toplantısı Kent Konseyi Başkanı metin Şnetürk Başkanlığında yapıldı. Toplantıda ilçenin sorunları ve çözümleri masaya yatırıldı.

KAPI NUMARALARI KONMALI
Depremin ardından bina ve dairelerdeki kapı numaraların yok olması üzerine yeni bir çalışma başlatan kent konseyi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük belediyesi ile görüşerek yeniden kapı numaraların konması yönünde çalışmalara başladı. 

OTOPARKLAR KULLANILSIN
Kapalı otopark ve diğer otoparkların kullanılmadığı için ilçemizde trafik karmaşasına çözüm bulmak için yeni çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Başkan Metin Şentürk'e yönetim kurulu üyesi Necmi Kocaman “İlçemizde ki trafik karmaşası nedeni ile esnafımız zor durumda. Kapalı ve açık otoparklar boş dururken yanlarındaki caddelerden araçlar geçemiyor. Büyükşehir Belediyesi zabıtaları bu konuda çalışma yapabilirler. Gerekli noktaları gezip polise bildirerek araçları uygunsuz park edilen yerlerden çektirebilirler. Buda vatandaşlar için caydırıcı olabilir”dedi.
BİNALARIN ESTETİĞİ YOK
Kentimizdeki bir çok binanın boyasız ve kötü görüntüde olduğunu belirten Şentürk bu konuda belediye ve vatandaşlar arasında bir  çalışma başlatılmasını en azından ilçeye bir estetik kazanması yönünde çalışma başlatacaklarını belirtti.

ÜNİVERSİTEYİ GÖSTEREN TABELA YOK
İlçemizde yön tabelalarının eksikliğe değinen Başkan Şentürk “İlçemizin giriş ve çıkışında yönlendirme tabelaları çok az. Dışarıdan gelecekler nereye gideceğini bilmiyorlar. Bu konuda karayolları, büyükşehir belediyesi ve Gölcük Belediyesi ile görüşerek en kısa sürede çözümünü isteyelim” dedi. Gölcük Ford Otosanİihsaniye Otomotiv meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahrettin Öveç , “ilçe girişinde bi çok tabela var ancak okulumuzu gösteren bir tane tabela yok. İnsanlar okulunuz nerede diye sorduğunda Kervansara'a gelin oradan durağa gidin şeklinde tarif ediyoruz. Toplantılara katıldığımda diğer okul müdürü arkadaşlar neden belediye yapmıyor diyor. Bununla ilgili bir çok yazışma yaptık ama sonuca ulaşamadık. Bir çok lokanta ve düğün salonunun isimlerini gösteren yönlendirme tabelaları varken İlçedeki yüksek okulu gösteren tabela yok. Bu ilçemiz adına utanç verici” dedi.

GÖLCÜK KARTPOSTALLARI
Kent konseyi tarih koridorunda ilçemizi tanıtacak adımların atılması konusunda da çalışmalara başladılar. Başkan Şentürk “üzerinde ilçemizin olduğu kartpostallar yaptırarak başka yerler de ilimizi tanıtabiliriz. Tarih koridorunda Ilıca'ya gelenlere ılıca sabunu, ılıca havlusu satışı yapılabilir. Yarhisar müze gemimizi ziyaret edenlere geminin magneti yapılarak hediye edilmelidir. Değirmendere Yalı evleri tamamlandığında ilçenin hediyelik eşyaları oluşturularak dışarıdan gelen kişilerin alması sağlanmalı”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.