LASTİK İŞ

SEL'DEN NE KADAR ZARAR GÖRDÜK

Gündem 28.06.2018 - 11:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SEL'DEN NE KADAR ZARAR GÖRDÜK

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, 27 Mayıs’ta yaşanan sel afeti sonrası İlçelerde hasar tespitleri yapan kurumları bir araya getirerek eğitim ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

27 Mayıs Pazar günü Kandıra ve Çayırova hariç İlimizin 10 ilçesinde aşırı yağıştan kaynaklı sel afetinden sonra yapılan tespit çalışmalarının ve acil yardım süreçlerinin değerlendirildiği hasar ve zarar tespit toplantısı Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediyeleri yanında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden, Defterdarlıktan ve İl Yazı İşleri Müdürlüğünden yönetici ve personellerin katıldığı toplantıda tespitler sırasında sahada karşılaşılan problemler, süreçteki gecikmeler ve koordinasyon sorunları ele alındı. Yoğun katılımın gözlendiği özellikle İlçe Kaymakamlıklarından ortalama 15-20 tespit komisyonu üyesinin ilgi gösterdiği toplantıda bilgilendirme ve eğitimi Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul yaptı. Tekoğul, yaptığı sunumda Kocaeli Afet Müdahale Planında, Kaymakamlık ve İlçe Belediyelerinin destek çözüm ortaklığı paydaşlıklarına, hasar tespitlerden sorumlu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile zarar tespitlerden sorumlu Kocaeli Defterdarlığının İlçe kurumları arasında tesis etmesi gereken koordinasyon görevlerine değindi. Hasar tespit ile zarar tespit arasındaki kavramsal farkları anlatan Tekoğul, afet sonrası afetin etkisinin belirlenmesinde dayanak olarak kullanılan tespit formlarını ve bunların doldurulmasını anlatarak sürecin dikkatlice işletilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Tespitler sonrasındaki aşama olan AFAD Başkanlığının gönderdiği acil yardımın dağıtım kriterlerini ve kapsamını da izah eden Tekoğul, hayatı hızlı şekilde normale döndürme açısından saha tespitlerinin ivedilikle bitirilmesi gerektiğini söyledi. Sözlerine “Sayın Valimizin bilgisi ve talebiyle gerçekleşen bu eğitim ve istişare toplantısının bu yoğunlukla olacağını öngörmüyorduk. Bu ilgi dolayısıyla katılımcılara teşekkürü borç biliyoruz” şeklinde başlayan Tekoğul konuşmasını şöyle sürdürdü. “1 ay önce kapsama alanı itibariyle büyük bir afetle karşılaştık ve Sayın Valimizin koordinesinde Kocaeli AFAD, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediyeleri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Defterdarlık, İl-İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları büyük bir özveri ile yaraları sarmaya çalıştık. Bu toplantıyla, hem tespitler sırasında sahada karşılaşılan sorunları ele alarak çözüme dönük istişarelerde bulunmayı, hem de mevzuat kapsamında hasar tespit, zarar tespit, genel hayata etkililik ve acil yardım kavramlarını ve uygulama süreçlerini kurum yöneticilerine ve tespit komisyonları üyelerine tekrar anlatmayı amaçladık. Bu eğitim toplantılarının İlçelerde oluşturulacak yeni komisyon üyeleri için de tekrarlanabileceğini hatırlatıyoruz. Ve çok yararlı geçen bu eğitimin, tekrarını ummadığımız bir afet ve acil sırasında daha bilinçli bir müdahale ve tespit çalışması anlamına geleceğine inanıyoruz.” 
Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, 27 Mayıs’ta yaşanan sel afeti sonrası İlçelerde hasar tespitleri yapan kurumları bir araya getirerek eğitim ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

27 Mayıs Pazar günü Kandıra ve Çayırova hariç İlimizin 10 ilçesinde aşırı yağıştan kaynaklı sel afetinden sonra yapılan tespit çalışmalarının ve acil yardım süreçlerinin değerlendirildiği hasar ve zarar tespit toplantısı Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediyeleri yanında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden, Defterdarlıktan ve İl Yazı İşleri Müdürlüğünden yönetici ve personellerin katıldığı toplantıda tespitler sırasında sahada karşılaşılan problemler, süreçteki gecikmeler ve koordinasyon sorunları ele alındı.

Yoğun katılımın gözlendiği özellikle İlçe Kaymakamlıklarından ortalama 15-20 tespit komisyonu üyesinin ilgi gösterdiği toplantıda bilgilendirme ve eğitimi Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul yaptı. Tekoğul, yaptığı sunumda Kocaeli Afet Müdahale Planında, Kaymakamlık ve İlçe Belediyelerinin destek çözüm ortaklığı paydaşlıklarına, hasar tespitlerden sorumlu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile zarar tespitlerden sorumlu Kocaeli Defterdarlığının İlçe kurumları arasında tesis etmesi gereken koordinasyon görevlerine değindi.

Hasar tespit ile zarar tespit arasındaki kavramsal farkları anlatan Tekoğul, afet sonrası afetin etkisinin belirlenmesinde dayanak olarak kullanılan tespit formlarını ve bunların doldurulmasını anlatarak sürecin dikkatlice işletilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Tespitler sonrasındaki aşama olan AFAD Başkanlığının gönderdiği acil yardımın dağıtım kriterlerini ve kapsamını da izah eden Tekoğul, hayatı hızlı şekilde normale döndürme açısından saha tespitlerinin ivedilikle bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Sözlerine “Sayın Valimizin bilgisi ve talebiyle gerçekleşen bu eğitim ve istişare toplantısının bu yoğunlukla olacağını öngörmüyorduk. Bu ilgi dolayısıyla katılımcılara teşekkürü borç biliyoruz” şeklinde başlayan Tekoğul konuşmasını şöyle sürdürdü.

“1 ay önce kapsama alanı itibariyle büyük bir afetle karşılaştık ve Sayın Valimizin koordinesinde Kocaeli AFAD, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediyeleri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Defterdarlık, İl-İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları büyük bir özveri ile yaraları sarmaya çalıştık. Bu toplantıyla, hem tespitler sırasında sahada karşılaşılan sorunları ele alarak çözüme dönük istişarelerde bulunmayı, hem de mevzuat kapsamında hasar tespit, zarar tespit, genel hayata etkililik ve acil yardım kavramlarını ve uygulama süreçlerini kurum yöneticilerine ve tespit komisyonları üyelerine tekrar anlatmayı amaçladık. Bu eğitim toplantılarının İlçelerde oluşturulacak yeni komisyon üyeleri için de tekrarlanabileceğini hatırlatıyoruz. Ve çok yararlı geçen bu eğitimin, tekrarını ummadığımız bir afet ve acil sırasında daha bilinçli bir müdahale ve tespit çalışması anlamına geleceğine inanıyoruz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.